tirsdag den 5. april 2011

Et smukt blåt Skilla tæppeHvert år ved denne tid kører jeg forbi en mark hvor der løber idylliske geder rundt og græsser - og hver morgen - i øjeblikket kaster jeg lange blikke efter den blå Skilla som lige nu pryder marken. Det er bare så pænt med alt det blå. Til efteåret vil jeg lave en copy paste og forsøge at lave noget lignende i min egen have. Jeg kan allerede nu se det for mig. Jeg elsker bare blå blomster. For større billede - klik på billedet! Da jeg kørte forbi i solskinsvejret så jeg hvor flot det så ud med træstammernes skygger ned over den blå skilla/sneprydsmark. Det er lige til at tabe vejret over.

søndag den 3. april 2011

Et par timer i haven

Idag fik jeg et par skønne timer i haven. Jeg kan så godt lide at soignere mine bede. Og jeg ved godt at det burde jeg jo slet ikke, men når det er gjort - kommer de små løgblomster bare meget bedre til deres ret. Det var en fin dag idag. Og man kan godt mærke at hr. Vinter har slippet taget.

fredag den 1. april 2011

En rigtig farmorblomst

Jeg husker mine barndomsbesøg hos min farmor i Allerød. Hun havde en hyggelig have. Masser af frugt og krogede træer man kunne gemme sig i eller små hække der opdelte haven, nede i hjørnet var der stikkelsbær, og jeg kunne altid gå på opdagelse. Men farmor havde dog også altid blomster. En af dem jeg husker er Studenter nelliken. Den er nem, så frø i juni og næste sommer har du store fine blomster som du bare kan plukke af. Det kan ovenikøbet være at du kan "beholde dem" flere år, hvis du er flink til at klippe dem ned og også passer på de ikke bliver spist af sneglene. For de ELSKER dem. Hvert år ved denne tid har Netto en pose Dianthus Barbatus frø for 2 kroner posen. Og jeg plejer at købe for en tyver, - så er næste års bestand sikret. Nettos blandede frøsortiment af Studenternellike er et fint mix så du kan få røde, pink, lyserøde, hvide og de helt mørkerøde, der næsten er sorte. De er alle fine og har desuden den fordel at de holder, holder og holder i mine vaser. Hvad kan jeg sige: God tur i Netto! PS. Hvis der er farver du ikke er til har Thompson og Morgan Dianthus frø delt op i flere sorter, og farver. De har iøvrigt en del som man ikke ser i normalt frøsortiment i DK.

torsdag den 31. marts 2011

Blå birkes valmuer

Har du nogensinde sået blå birkes i haven? Jeg har forsøgt mig frem med flere typer og synes det er ret morsomt. Der kommer valmuer i flere nuancer fra den blå birkes. Den højrøde fra grøftekanten er ikke en af dem. Men jeg synes nu de er fine. Hvad synes du? Det er i hvert fald en billig fornøjelse.

Hulen i haven

Vores have er ret ny. Da vi kom hertil var det eneste der stod i haven et par æbletræer og et sygt pæretræ, som straks blev fældet. Samt en slemt forsømt hæk. Det var IKKE drømmehaven. Men vi bor tæt på strand og en lille skov, hvor vi kan løbe ned med hunden, og hvor jeg selv har fanget haletudser og stået på skøjter ned af bækkens om barn. Det er et hyggeligt område. Men hvor jeg savner et rigtigt flot stort træ i haven. Nu vi ikke har det, er der jo heller ikke så meget at kravle i for vores søn. Han har derfor fået dette lille havehus, som han kan gemme sig i med kammeraterne - og hvor vi kan servere frugt og kage og måske en kold drik på en varm sommerdag, og de kan lukke døren og lege sig ind i deres eget univers. Det var noget af det jeg synes der var godt som barn. Og har man lyst kan man endda sove 2 eller 3 personer derude, da der er plads til 2 madrasser på "gulvet" og der jo allerede er en på hemsen. Det bliver flittigt brugt, og ligger i den ende af haven vi kalder for Frodes have.

tirsdag den 29. marts 2011

En dejlig køretur

Kommer der en forårsweekend, hvor du tænker, jeg vil gerne køre en lang tur - ud og se noget nyt og gå en tur langs vand, eller i skoven. Men ikke liiiige har fundet ud af hvor I skal køre hen? Så vil jeg anbefale Liselund slot på Møn. Du finder denne smukke bygning i en pragtfuld park, hvor der med fordel kan vandres, kigge på fugle, for der er både ænder, påfugle, og meget andet godt at se på. Træerne er gamle og smukke og flere steder i parkanlægget - ligger der fine bygninger med smukke detaljer. Og så er det jo en gratis fornøjelse, så du skal ikke punge op med andet end kronerne til benzinen, hvilket jo er værd at tage med i betragtning. Smør nogle lækre madder, og tag en kølig flaske hvidvin med, og husk tæpperne. For når I er her er I jo næsten nødt til lige at slå jer lidt ned og nyde den spektakulære udsigt.
Læs nærmere her: http://www.dmol.dk/mus_info.asp?musnr=36502

At se det store i det små

Jeg er ret glad for at tage makrobilleder af mine blomster. På denne måde får de nemlig den fulde opmærksomhed, som de jo - i mine øjne fortjener. Kun her ser man alle de fine små hår på bladene. Eller støvdragerne - eller vanddråben. Eller som her - en smuk grøn bille, fotograferet på Overdam Planteskole i Hørsholm. Billedet til højre er taget i haven - og er selvfølgelig en af havens mest uundværlige stauder, - som jeg til dels plukker meget af til buketter, - men som også er med til at give øjet ro, ind i mellem alle mine pink, rosa og blå stauder. Hvis du vil se hvad det er jeg mener, klik på billedet, så kommer det op i større format. Hvis nogle kan fortælle mig hvordan man kan få billederne vist i større format, er jeg den glade modtager at gode råd! ;)

lørdag den 26. marts 2011

En buket af de skønneste tulipaner

Kender du Angelique? Det er efter min mening en af de sødeste tulipaner. I denne uge fik jeg 30 af slagsen af mine forældre, - de ved jo godt hvad der skal til for at gøre mig mere end bare glad. :) Tulipaner er jo min favorit på denne årstid, og jeg køber da, men synes at udvalget hvert år - svinder mere og mere - til de mest almindelige tulipaner. Og det er synd. Heldigvis har blomsterhandleren ved Magasin, Kgs. Nytorv - et hæderligt udvalg, hvorfra denne buket da også kommer. Vi kommer gerne når blomsterne er friske - og prisen er god.

En skøn forårsdag i haven

Var ude og rive godt og grundigt i græsplænen idag. Den har fået frosttørke, eller hvad det nu hedder. Store hvide pletter, i en ellers sund og rask græsplæne, ene og alene pga frosten. ÆV. Nå men river man den - og tager alt det døde væk, kan man se at den indenunder den døde skorpe, lever endnu. Heldigvis....En af dagens skønneste øjeblikke var den flotte himmel sidst på dagen,samt en sød lille rødkælk i fuglehuset. Lyset ændrer sig nu. Og knopperne på træerne vokser sig til. Det er bare fint og godt at være ude igen.

torsdag den 24. marts 2011

Rudolph Tegners Museum og Statuepark


Kender du Rudolph Tegners Museum og Statuepark? Det er et rigtigt skønt sted i Nordsjælland, som må siges at være en ægte perle. Her kan du tage hen og gå rundt i parken og nyde de smukke bronze skulpturer - og har du lyst kan du også gå indenfor og se den fine kunst i selve museet. Foran museet sidder Tegners kone og våger, med en ufattelig smuk og meget detaljeret kjole i bronze. (se blomster detaljen på fotoet). Ialt rummer parken idag 14 statuer. Foruden de smukke statuer i parken, kan du også her se nogle meget gamle egetræer, som også er skulpturelle i sig selv. Jeg kan virkeligt anbefale jer at tage derop. Det ligger i Dronningmølle. Nærmere information findes her!

tirsdag den 22. marts 2011

Idag sprang mine første iris reticulata ud

Nød vejret her til eftermiddag. Det var varmt, og man kunne sidde ude på terassen, med en let trøje på og drikke sin kaffe. Ahhhhhhhh! Hvor godt. Kan man andet end at være glad. Kom hjem og så mine første iris reticulata var kommet i blomst. Ikke så tosset endda.

mandag den 21. marts 2011

Halløj i haven

Igår tog jeg den helt store tur i haven. Otte timer i et stræk. Jeg klippede stauder ned, rev hele græsplænen, som desværre har fået en del frostskader, og delte utallige klynger af vintergækker, med et tæppe af vintergækker i hele haven for mit indre øje. Man må jo være optimist, og drømme om det - ellers bliver det jo aldrig til noget. For DET er BARE hårdt arbejde. Ned og grave en klump op. Hen til et nyt bed. Dele klumpen til enkelte vintergækker. Al den frem og tilbage og op og ned, må siges at være noget som mærkes i bagdelen dagen derpå. Men når det er sagt, føles det jo alligevel pragtfuldt at kunne være derude igen. Og det nød vores lille gravhund - Albert da også - til fulde. En masse erantis blev også delt... Og der kom fine stedmoder i potterne. Da vi købte huset var der ikke nogen blomster i haven - overhovedet. Men da jeg kom hjem fra job i eftermiddags og så alle vintergækkerne i alle bedene, så var gårsdagens flid længe glemt og der var kun fryd tilbage.

søndag den 20. marts 2011

Guld og grønne grene


Svigermor var forbi med forsythia grene, og de pynter lige nu foran mit dejlige tigerbillede. Det er i den grad noget der giver et boost til stuen. Det sætter jeg stor pris på - og jeg nærmest længes efter at det sker hvert år. Jeg har ikke forsythia i egen have. Men derfor kan man jo godt sætte pris på de lysende grene. Igår gik vi skoven og jeg kom til at snige et par ekstra erantis med hjem. Hvert år ved denne tid, arbejder jeg på at formere min bestand af erantis og vintergækker. Det er nemt, og deler man vintergæk - kan man rimeligt hurtigt få et flot tæppe i hele haven. Jeg er ikke - til den lille klump inde i hækken, men ser gerne et tæppe i alle mine bede.
Erantis har jeg tænkt også skal være en lang løber, og med tiden skal det nok blive sådan. De er iøvrigt fine også at tage ind. Blot jeg sætter dem ud i jorden igen, vil de komme fint til næste år.

lørdag den 19. marts 2011

Gæk gæk gæk


Idag lavede vi papirklip og gækkebreve. Min søn tegnede en vidunderlig påskehare som holdt en kurv med flotte skinnende påskeæg. Det er da rørende, som man kan leve sig ind i noget når man er 8 år gammel. Bedsteforældrene som fik gækkebrevet, var lykkelige. Og moren var svært stolt. Dette var en af vintergækkerne vi lagde i de sirligt klippede mønstre.

fredag den 18. marts 2011

Flot havehus til rosenespalier

Jeg faldt over dette enkle men alligevel utroligt charmerende havehus på http://www.bhg.com/garden-store, De havde også nogle utroligt charmerende havemøbler i jern. For dem af os som egentlig gerne havde købt hos Luberon, men ikke liiiige har pengene til det, kan man her købe nogle temmeligt flotte jernmøbler.

For at se havehuset kig her:
http://www.bhg.com/garden-store/project-plans/arbor/garden-arbor-plan.htmlog den flotte jernstol - kig her:http://www.bhg.com/garden-store/decor/furniture/rose-green-garden-chair.html

tirsdag den 15. marts 2011

Flot sted til picnic


Synes lige at jeg ville vise hvor smukt kystvejen ved Strøby tager sig ud for tiden. Det er ikke alle steder man finder en så hyggelig kystvej, og med så mange picnic pladser... Jeg må snart pakke madkurven og derud igen. Klik på billedet hvis du vil se det lidt større

mandag den 14. marts 2011

Kulden tog dem - igen

Hvorfor mister jeg altid mine Euphorbia.... De sidste par år har jeg næsten mistet mine euphorbia pga frosten. Når jeg klipper dem ned, kommer de ikke flot igen. Hvad gør jeg forkert? Anyone....? Jeg vil være lykkelig hvis jeg kunne få tips om dette. Superærgerligt, da jeg virkelig elsker vortemælk og altid har synes de er så flotte.

søndag den 13. marts 2011

Det var en fin dag


En fin dag idag med erantistæppe i skoven, vintergækker i haven og iris på vej op. Det er nærmest som at blive vækket til live. Her er et lille kig ind i min have som er ved at vågne. Og det til fin solsorte sang - som synes at synge: Det her er min have.... Den var i hvert fald umådelig glad.

Magnolia i fuld blomst


Min veninde gav mig for et par uger siden nogle magnolia grene. Af det første hold jeg tog ind, kom kun de største knopper i blomst - hvorefter buketten pludseligt tørrede ud i knopperne, og disse faldt af. Men nu ser det ud til at de restende grene - nu kommer i blomst. Måske er det tiden der har arbejdet for mig, men jeg har også i anden omgang overbrust knopper og skåret grenenes stilke grundigt igennem, hvorefter de fik en lille omgang skoldning i kogt vand. Noget må jeg have gjort rigtigt. For den er ret fin i vindueskarmen.

torsdag den 10. marts 2011

En blå rose

Kender du denne rose, Den hedder Rhapsody in Blue. Jeg købte den fordi Claus Dalby er så glad for sin og har anbefalet den på bloggen - Som jeg læser fast næsten hver dag. Den kan varmt anbefales. Så den måtte jo prøves af. Den er fin med de gule støvdragere, og jeg tror at jeg vil blive gladere for den, når først den rigtig er kommet i vækst. Må hellere være lidt god ved den så den kan blive fin. Har du tid til at se noget smukt og få inspiration burde du klikke dig ind på www.clausdalby.dk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...