Opslag

Viser opslag fra april, 2011

Fredensborg blomsteroplevelse

Billede
Kan du lide at gå en dejlig tur er Fredensborg et oplagt mål til en skovtur eller picnic. Her er masser at smukke kig i slotsparken, men også ude på hovedgaden, finder du det flotte store bed med kirsebærtræerne og de lyserøde tulipaner. Her er billeder fra gaden, hvor man også ser de smukke knudrede linde?-træer.

Paris i 26 gigapixels HIGHRES - Det er en ægte Franko FIL :)

Billede
Kig forbi på http://www.paris-26-gigapixels.com/index-en.html hvis du vil se Paris i en 26-gigapixel opløsning. Det er virkeligt imponerende. Er du også lidt frankofil må du ind og kigge... Der er sat 2346 billeder sammen for at lave denne applikation.

Et fund af en vase

Billede
Paris var en forkælelsestur. Skønt at få alle de dejlige oplevelser, - men det er lige så skønt at tage minder med hjem. Dette er et af mine minder. Jeg var så heldig at få lov til at købe en vase i den studio apartment i Montmartre, som vi lejede. Aldrig før har jeg set noget der ligner den. Den er håndmalet, af kunstneren som ejer lejligheden: Fabienne Jouvin. Jeg kigger på den og finder hele tiden nye detaljer, - den er en mylder af mønstre, og det er jo lige noget for en grafiker sjæl, som er fan af ornamentik. Med tulipaner fra haven er den en livsbekræftende syn at skue. Jeg er den heldigste pige på jorden lige nu. Klik lige på billedet, så ser du bedre detaljerne.

En lodret have i Paris

Billede
I Paris har et museum tæt på Eiffeltårnet lavet en lodret have. Det er fantastisk flot. Her gror planter, - ikke de gængse klatreplanter, men almindelige planter, såsom fx. hosta og heuchera op af den lodrette facade. Det er noget der kan få folk til at spærre øjnene op. Kig her:

Parisiske haver

Billede
Ville blot lige vise et par enkelte billeder fra Paris. Der er så meget at se på og så mange smukke bygninger. Her er lidt herfra. De to billeder er fra lejligheden hvor vi boede, hvor der hørte en smuk lille gårdhave til. Den lå helt klos op ad Sacre Cæur i Montmartre kvarteret, og vi havde lejet den her! Lejligheden tilhører kunstneren Fabienne Jouvin . Du kan se hendes flotte kunst her!

I love Paris in the springtime

Billede
sang Sinatra... Og det forstår jeg så vel: Vi var i Paris i påskeferien for at hente denne store krukke, malet og designet af min yndlings Pariser: Fabienne Jouvin Hun er utrolig dygtig til at lave noget - der har sin helt egen stil. En stil jeg er blevet forfalden til over de sidste 10 års tid, godt og vel. Jeg har samlet på hendes ting her i Danmark og har fået 6 små vaser, alle individuelle og håndmalede i porcelain. De er unikke, og smukke. I starten af året fandt jeg ud af at kontakte Fabienne på hendes mail, via hendes blog. Hun svarede at man ikke kunne få flere ting i serien, bortset fra - en enkelt ting - en JAR, som stod i hendes kunster studio i Montmartre. Jeg blev straks interesseret. For sjov skyld sagde min mand, at vi da bare kunne køre ned og hente den. Som sagt så gjort: Vi tog til Paris. Vi havde godt og vel 30 grader hele ferien, og nød det i fulde drag. Vi endte med at tage i Eiffel tårnet for sønnikes skyld, han var målløs over udsigten, som I lige får

VIL DU HAVE LÆ PÅ DIN TERRASSE - I EN FART?

Billede
Må jeg komme med et af mine bedste tips til, hvordan du hurtigt får læ på terassen? Da vi købte huset for 5 år siden var der den stiv kuling rundt om hjørnet ved terassen. Jeg overvejede om vi skulle lukke helt til, men det ønskede vi ikke. I stedet faldt valget på en gang brænde, som blev stablet - og nu fungerer som læhegn. Det var hurtigt, og nemt og kan gøres stort set alle steder. Vi synes det er hyggeligt, og selvom vi ingen brændeovn har i huset, kan man jo godt bruge brænde fx. i bålfadet på hyggelige sommeraftener? Vi har tag over brændet, så det ikke rådner.

Tre flotte tulipaner

Billede
Angelique , den lyserøde der lidt minder om en lyserød pæon - og som har et smukt gult øje. Den flotte hvide pæonagtige Mount Tacoma og Carnaval de Nice - mine 3 absolutte favoritter. Er de ikke bare skønne sammen?

Har jeres græsplæne også taget skade og fået sneskimmel?

Billede
Jeg har revet og revet i græsset, og nu ser forhaven ud til at være ved at have kommet sig over frostskaderne fra vinteren. Men på den anden side af huset, venter vi stadig på at græsset begynder at gro. For trampolinen kommer ikke op før der begynder at være lidt vækst i græsset igen. Ellers risikerer vi jo, at få en ræderlig grim græsplæne med et stort sort hul. NOPE det går ikke. Vi håber solen kurerer plænen her i påsken, - og har eftersået med nye græsfrø, og vandet så det ikke tørrer ud. Har du nogle gode råd, er jeg den glade modtager heraf?

En flot have i San Diego

Billede
Kommer du til San Diego, eller bare i nærheden, burde du overveje at sætte en dag eller gerne flere - af til at se Balboa Park, Det er en kæmpe park, bestående af flere forskellige haver, og med et utroligt smukt gammelt orangeri. Desuden finder du også her de flotte spanskinspirerede bygninger, der idag kendetegner stedets skønhed. Der findes rosenhaver, palmehaver, kaktushaver, vandhaver, botaniske haver, - ja... jeg kunne blive ved. Men læs selv mere om stedet lige her!

Glæder mig så meget til at plukke blomster i haven

Billede
Jeg plukker gerne buketter, og synes at en buket fra egen have er den største rigdom, man kan få. Det er - for mig - ren nydelse at liste ud i haven om morgenen, og lige plukke et par blomster, så jeg har friske buketter. Det kan godt være en fyldig buket, men som oftest er det mange små. Her er et eksempel på en typisk havebuket. Her med lupiner, løvefod og kornblomster. Jeg elsker løvefods små stjerneblomster. Klik på fotoet - så kan du bedre se hvad jeg mener.

Ny flot bog : Bonderoser og Pæoner

Billede
Her er et link til Claus Dalbys fantastiske nye bog "Bonderoser og Pæoner" udgivet fra Claus Dalby´s eget forlag: Klematis. Et favorit til ønskelisten af nye havebøger i 2011: Hvis du følger linket, kan du få et sneak-peak i den nye bog, som nok vil interessere de fleste blomsterintereserede haveejere. Bonderoser og pæoner, er som Claus skriver nok manges yndlingsblomst, og jeg ved at jeg da - bare i år har sat hele 6 nye planter i haven. Jeg lover at fotografere lidt flere af mine pæoner til sommer. Jeg har nogle temmeligt almindelige sorter, men det gør dem ikke mindre smukke. Som barn - voksede jeg op i nærheden af et nedlagt gartneri, hvor der vildt voksede bonderoser i hvid og lyserød. Allerede som helt lille pige, sneg jeg mig af sted til gartneriet - i tide og utide for at plukke buketter, og slæbt hjem så mange der nu kunne være i mine arme. Jo det var en blomsterplukkers paradis. Bogen Bonderoser og pæoner er spændende for mig, fordi jeg kan godt bruge lidt

En Romantisk Have - inde midt i byen?

Billede
Kan du lide romantiske haver? Så skulle du gå en tur i Landbohøjskolens have . Haven kaldes også den Romantiske Have, og du finder adgang til haven på hjørnet af Thorvaldsensvej og Bülowsvej på Frederiksberg. Den er åbent for publikum fra solopgang til solnedgang. Den Romantiske Have rummer en fin samling af mange træer, og sjældne planter. Her ses fx det blomstrende træ, Cornus Kousa chinesis, til venstre. Og til højre den lidt mere velkendte, men et superflotte eksemplar af slagsen: Wisteria chinesis.

Havebesøg hos Jette Frølich

Billede
Sidste år havde jeg, efter Claus Dalbys fine anbefaling på hans blog , fornøjelsen af at besøge Jette Frølichs have i Nordsjælland. Det var et dejligt besøg, og Jettes have er smuk med masser af roser og romantik. Haven har Jette selv skabt helt fra bunden, og hun er ikke bange for at gå-til-makronerne. Her er både plantet, og klippet til, og de fine havemøbler i Jettes helt egen stil, har hun også selv malet. Det er virkeligt et besøg værd, og skal du med - skal du nok være hurtigt ude. Du kan tilmelde dig her: http://www.jettefroelichshave.dk/

Flotte lilla tulipaner

Billede
En flot kombination af tulipaner, jeg plejer at falde for er jo de lilla. Her er den stribede Rems favourite og Shirley , - tulipanen der skifter farve fra hvid - til lilla jo mere moden den bliver og afhængig af vejrliget. Jeg har tulipaner i haven - og køber hvert år en pæn del løg. Ikke i "industrielle mængder", men nok til at jeg alligevel kan unde mig selv at plukke buketter når de blomstrer. Har du en yndlingstulipan?

Beskæringens kunst

Billede
Vi startede med at anlægge haven i 2006, ved at lægge en brolagt sti fra indkørslen og rundt om huset, så vores søn kunne køre rundt på sin lille motorcykel. Året efter kom der plantekasser i haven, og det store pæretræ, som var meget sygt blev fældet. Så var der kun en forsømt hæk, en mælkebøttemark, 2 æbletræer, og en masse skvalderkål. Back to square-one. Jeg ønskede at vi kunne have et træ som kunne give skygge på en varm sommerdag, og da vi ikke ville vente i 15 år på det, faldt valget på en hængepil. De kan vokse. Og nu her 5 år efter er det endeligt ved at få lidt størrelse på sig. I denne uge har jeg beskåret det, og håber at det kan komme til at ligne dem vi så i Tivoli friheden sidste sommer. (se foto nederst herover) De lignede hængepil, men havde et udtryk af mere japansk præg. Og dermed er væksten også holdt nede. Det synes jeg passede godt til vores 711 kvadratmeter. Selvom jeg ville ELSKE at have et gigantisk solitærtræ stående, er der jo visse hensyn man bare er t

Man glemmer aldrig sin første have

Billede
Jeg kom til at tænke på min første have idag. Årsagen var at jeg der lykkedes med at få lige præcist så mange roser, pæoner, tulipaner og riddersporer, som jeg havde ønsket mig, og det var godt. At der så var mange andre ting der ikke var godt i den have, er en anden sag. Fx. at haven var i skygge når vi gerne ville sidde på terassen, - og at der bare i bund og grund var for mange ting, der ikke var i orden. Da vi overtog hus og have var hele indkørslen - og den var stor fyldt med storskrald fra den tidligere ejer. Og i haven fandt vi ud af - lå der 9 juletræer, - det passede med at de tidligere ejere havde boet der i 9 år. Under juletræerne - havde vi en rævegrav. Og da ejerne havde fodret på rævene, kom de også ind i selve huset. Jeg mindes specielt, at jeg sad med min nyfødte søn, og ammede og pludselig stod der en ræv i stuen. Pænt stort chok - jeg fik dér! Vi ryddede op i haven, og fældede en del for intet var passet, og mange træers vækst var derfor ødelagt. Ligusterhækken lå

Rhododendron og allium

Billede
En af mine favoritter i foråret er Rhododendron og Allium. De klæder hinanden og varsler forår for fuld udblæsning. Og lilla i alskens nuancer - kan jeg heller ikke få for meget af. Sådan har det altid været. Lilla er bare en fræk farve. Og sammen med de grønne blade på rhododendron synes jeg at den ser rigtig dejlig ud. Her er et billede fra min gamle have, hvor jeg havde dem sammen. Det var nu slet ikke så tosset.

Pæoner, forglemmigej, vortemælk - hvor jeg savner jer...

Billede
Jeg savner at kunne gå ud og plukke en lille buket til stuen. Jeg er IKKE til store prangende blomsterbuketter, eller høje langstilkede roser, der for mig - minder mere om plastikblomster end rigtige blomster. Jeg vil meget hellere have en lille blandet buket fra haven. Jeg kan godt lide blomsterne er sådan lidt vilde, eller blandede på en måde så det ikke ligner en buket fra tanken, - eller en buket fra supermarkedet med fx indfarvede pilegæslinger eller blå roser. Jeg plejer at have buketter, på arbejdet. I stuen, - i køkkenet, i soveværelset, i hjemmekontoret og også gerne på bordet udendørs. Hvor bliver det godt .... Nu er der ikke lang tid til.

Sofiero

Billede
Sofiero slot og slotshave i Helsingborg er valgt til Europas smukkeste park 2010. Den officielle udnævnelse fandt sted under en prisoverrækkelse på Sofiero. Det er første gang, at en svensk park har vundet denne prestigefyldte konkurrence, og den internationale ekspertjury motiverer bl.a. sit valgt med, at "Sofiero er som et komplet kunstværk...". Sofiero er også dronning Ingrids barndomshjem, og det er sikkert her hun fik sin haveglæde allerede fra barnsben af. Det afholdes mange skiftende udstillinger og events og haveudstillinger på Sofiero. I 2011 kan man se både keramik, galleri og enestående blomsterkreationer. Klik dig ind på www.sofiero.se

Det er i april...

Billede
I april kan du så Studenternelliken. Dianthus Barbatus . Den er to årig og danner det første år kun små grønne rosetter. Så kan du blot læne dig tilbage og vente på næste års flor. Det er iøvrigt en blomst der flittigt holder i ugevis i en vase. Dette billede hvor de er blandet med Alchemilla Mollis, - Løvefod er fra sidste sommer. En rigtig farmorblomst. Køn - og i alle de rigtige farver spændende fra hvid til lys pink, med hvide kanter på skørterne over i det magenta og karminrøde. En pose frø fås i Netto for sølle 2 kroner - lige nu.

Når træerne grønnes

Billede
Nu venter vi blot på at der kommer blade på træerne. Det er noget af det skønneste og mest danske. Og har man været på ferie og kommer hjem, lægger man ekstra meget mærke til at skoven og træerne grønnes. Her er det i parken ved Liselund slot på Møn. Flotte træer. Har du ikke set stedet er det oplagt til en forårs- eller sommerudflugt.

Jardin du musee de la vie Romantique

Billede
Har lige fået anbefalet dette sted i Paris, som bare skal ses. Det ser så fint ud. Kender du andre fine haver i Paris, foruden naturligvis Versailles der er tæt på? Den er meget smuk, men det kræver en hel dag. Og det har jeg ikke. Se mere information om stedet her
Billede
Faldt over en flot bog, som vækker rejselysten. I bogen kan du se de 50 flotteste haver i Cotwolds. Den er bestemt et kig værd, og jeg tror man kan købe den her. Klik her - for at bladre i bogen. Kan købes hos Amberly books for 143 danske kroner ca.

Solskinsdag

Billede
Hvilken skøn solskinsdag det var i dag. Solen fik rigtigt fat og stauder er begyndt at vælte op ad jorden. Sådanne dage vil jeg gerne have mange flere af. Skønt når man har været på messe i 3 dage, sådan at blive lukket ud i naturen. Her mine potter ved indgangen, som også er ved at vågne.

Et smukt blåt Skilla tæppe

Billede
Hvert år ved denne tid kører jeg forbi en mark hvor der løber idylliske geder rundt og græsser - og hver morgen - i øjeblikket kaster jeg lange blikke efter den blå Skilla som lige nu pryder marken. Det er bare så pænt med alt det blå. Til efteåret vil jeg lave en copy paste og forsøge at lave noget lignende i min egen have. Jeg kan allerede nu se det for mig. Jeg elsker bare blå blomster. For større billede - klik på billedet! Da jeg kørte forbi i solskinsvejret så jeg hvor flot det så ud med træstammernes skygger ned over den blå skilla/sneprydsmark. Det er lige til at tabe vejret over.

Et par timer i haven

Billede
Idag fik jeg et par skønne timer i haven. Jeg kan så godt lide at soignere mine bede. Og jeg ved godt at det burde jeg jo slet ikke, men når det er gjort - kommer de små løgblomster bare meget bedre til deres ret. Det var en fin dag idag. Og man kan godt mærke at hr. Vinter har slippet taget.

En rigtig farmorblomst

Billede
Jeg husker mine barndomsbesøg hos min farmor i Allerød. Hun havde en hyggelig have. Masser af frugt og krogede træer man kunne gemme sig i eller små hække der opdelte haven, nede i hjørnet var der stikkelsbær, og jeg kunne altid gå på opdagelse. Men farmor havde dog også altid blomster. En af dem jeg husker er Studenter nelliken. Den er nem, så frø i juni og næste sommer har du store fine blomster som du bare kan plukke af. Det kan ovenikøbet være at du kan "beholde dem" flere år, hvis du er flink til at klippe dem ned og også passer på de ikke bliver spist af sneglene. For de ELSKER dem. Hvert år ved denne tid har Netto en pose Dianthus Barbatus frø for 2 kroner posen. Og jeg plejer at købe for en tyver, - så er næste års bestand sikret. Nettos blandede frøsortiment af Studenternellike er et fint mix så du kan få røde, pink, lyserøde, hvide og de helt mørkerøde, der næsten er sorte. De er alle fine og har desuden den fordel at de holder, holder og holder i mine vaser. Hvad