lørdag den 21. maj 2011

Velsmagende øjenguf

Jeg er nødt til liiige at slå et slag for min favorit tulipan. Det er nemlig den stribede Carnaval de nice, Den er så smuk i alle stadier og her er lidt af dem. Jeg ved at nok de fleste foretrækker det rosa. Men her er altså tale om en tulipan der fordi den hovedsageligt er hvid, kan stå sammen med mange slags tulipaner. Den er nok flottest sammen med Mount Tahoma...Kæmpe liljeblomstende tulipaner

Haven idag så sådan ud... De liljeblomstrende tulipaner er på størrelse med en min hånd og det synes jeg altså er usædvanligt. De er KÆMPE, men på grund af al den sol smider de nok snart bladene igen. Man må nyde det skønne syn, og jeg ved da allerede nu at jeg gladeligt ligger på knæ med alle løgene når efterårsmånederne kommer.
Klik lige og få billedet op i lidt større version. ;)


torsdag den 19. maj 2011

Bolcher i tulipanhaven

LIge nu blomstrer en af mine meget smukke tulipansorter. Den hedder tulipa Carnaval de Nice. Man kan sige at den er bolchestribet. Og det er nok derfor jeg synes det er sådan en nostalgisk tulipan. Den er smuk i alle stadier fra knoppen begynder at tage farve, til den folder sid ud som den smukkeste strutkjole.tirsdag den 17. maj 2011

Danmarks fineste badehus

Var ude og nyde dagen lidt idag - og var nødt til lige at tage et par hurtige billeder på vejen.
På vejen lå nemlig dette superfine lyserøde badehus med en fin lille vejrhane. Det var bare så kært. Kig selv... Det må være en ægte prinsesse der bader her. ;)


søndag den 15. maj 2011

Efterlysning: Kender du denne tulipan?

Jeg har spurgt før, men her er den i fuldt udsprunget udgave: Jeg har ledt og ledt på nettet, og kan ikke finde ud af navnet. Hvis du har set noget lignende før, må du MEGET gerne fortælle mig hvad du mener den hedder! Løget kommer fra Amsterdam, hvor min far har købt det på et marked.

KLIK LIGE PÅ HENDE SKØNHEDEN HER!...Og se detaljerne i bladene med de fine purpur striber. Som du kan høre er jeg ganske fortabt.

Har du nogle erfaringer med at importere tulipanløg fra online butikker i fx Holland - hører jeg også meget gerne om det!Haven er vågnet af sin skønhedssøvn

Og står nu i et pænt flor. Træerne er sprunget ud, på nær Robinietræet, og det ene æbletræ. Fint er det .... Jeg lister rundt derude og dufter til jorden, nu vi fik lidt vand igår. Taknemmelig for at få lov til at have sit eget lille paradis. For det er lige det der er for mig. Fred, - dufte, nydelse - at dyrke sin have er nok det allerbedste jeg ved. Husker at sætte mig lidt rundt i haven med en god kop kaffe. Det er slet ikke så tosset.


Acer Palmatum dissectum


Anemone Blanda og Perlehyacint


Pinus Mugo og Black Parrot tulipan

Sort hyld - kommer senere med lyserøde blomsterskærme

Den ene side af haven

fredag den 13. maj 2011

Smukke lilla liljeblomstrende tulipaner

Sidste år faldt jeg for disse utroligt flotte liljeblomstrende tulipaner. De er meget skulpturelle i deres form og har den fordel at de passer sammen med mine andre lilla tulipaner, som for tiden er Curly Sue, (den frynsede som ses i bunden), Rems Favourite og Blue Diamond.
Jeg håber de kommer igen, til næste år.
Narcis - vidste du at den har sit navn fra den græske mytologi?

Narkissos (græsk: Νάρκισσος) er en person fra græsk mytologi. Han var en smuk ung mand som alle piger elskede; En af dem var Echo, men han afviste hende, hvilket nedkaldte Gudernes vrede. Han skulle en dag ned til en sø for at få noget vand men da han så sit spejlbillede blev han forelsket i sig selv. Han sad der dag og nat, men da han ikke kunne gøre mere end kun at se på sig selv visnede han til sidst og blev til en blomst kaldet "narcissen".

tirsdag den 10. maj 2011

Den hemmelige tulipan

Jeg har en hemmelig tulipan i min have. Og jeg er ude og kigge på den - så tit jeg kan snige mig ud. Den er SIMPELTHEN så flot. Den ligner lidt en blanding af pæon, og rose, og den er mørkerød men har også lidt striber, og lidt fligede bægerblade.


Jeg stirrer på den, - og tænker: "Sikken uvurderlig skønhed!" Hvor er det sørgeligt, den holder så kort tid. Nå, men så er det jo godt - man har et kamera. Idag tog jeg billeder af den ukendte skønhed.

Jeg har fået løget fra min far, som besøgte min bror i Amsterdam. Så vidt jeg ved er løgene købt på et marked. Tænk hvis det er en ægte Rembrandt tulipan? Desværre er det jo ikke bare sådan at komme i nærheden af - men jeg håber at jeg kan få fornøjelsen - måske i efteråret.

Hvis du kender navnet min skønhed, vil jeg være endog meget taknemmelig. Jeg vil så gerne prøve at finde flere løg magen til.

søndag den 8. maj 2011

Et kig i Anne Just have

Til dig der endnu ikke har taget turen til Hune - for at se Anne Just have, kommer der her et par billeder fra vores tur dertil i 2009. Klik på dette link og se lidt flere...

Det var en stor haveoplevelse - som jeg håber at gentage - forhåbentlig inden alt for lang tid.lørdag den 7. maj 2011

De allerflotteste franske havemøber

DU MÅ IND OG SE PÅ FERMOBS WEBSITE: http://www.fermob.com/en/Browse-our-furniture/Products

Det er ikke mere at sige om det.

Tulipaner i min have

Sidste år lavede jeg en lidt vovet blanding af tulipaner i min søns del af haven. Jeg tænkte at det godt måtte være sådan lidt vildt, med knald på farverne, det kan børn jo godt lide og alligevel have et par af de sorter, som jeg bare synes er søde - med i blandingen. Sjovt var det - og der var masser af buketter inde og til foræring til højre og venstre...
Jeg kan huske at da jeg lavede blandingen - kom til at tænke på en artikel i Mad og Bolig jeg så engang med en have i et stort væld af farver, der var georginer, riddersporer, røde, gule, pink blomster - i et stort miskmask,men alligevel smukt.

fredag den 6. maj 2011

Kom maj du søde milde

Kom, maj, du søde, milde!
Gør skoven atter grøn,
og lad ved bæk og kilde
violen blomstre skøn.
Hvor ville jeg dog gerne,
at jeg igen den så!
Ak, kære maj, hvor gerne
igen i marken gå.

Jeg glæder mig til imorgen, hvor vores lille familie skal på picnic. Der er købt ind af lækkerier, og jeg håber at vi skal nyde det - et rigtigt dejligt sted. Egentlig var jeg fast sat på Møn, men så huskede jeg et godt sted, som jeg forhåbentlig kan fortælle om i overmorgen. Lover... skal lige se hvordan det går først.

Jeg håber at I, mine kære medbloggere har gode planer for udeliv i denne weekend.
De lover 20 grader. Skøøøøønt....

Jeg har luget og luget hver aften, i denne uge og det bliver ved med at vælge op med ukrudt. 4 sække med mælkebøtter fra plænen, - jeg havde lovet mig selv, at jeg ikke vil sprøjte, men jeg overvejer nu stærkt Plænerens. Vil så gerne have at plænen bare er grøn. Og indtil videre har jeg da i hvert fald brugt 12 timer på at luge plænen - hvert år siden 2007. Alligevel dukker skidtet op igen.

Nu synes jeg at jeg har fortjent et hyggeligt hvil og en dejlig picnic med min søn og min elskede mand. Vi fejrer - 12 års bryllupsdag i denne weekend.

Du må have en dejlig weekend.
Her er et kig i noget af det der også blomstrer i haven i dag.

torsdag den 5. maj 2011

Tag på picnic

I forårs og sommermånederne, elsker vi at køre en tur ud og kigge på noget kønt. Nogle gange planlægger vi hvor vi skal hen, men oftest kører vi bare af sted, og tager helst de veje - vi ikke kender. På den måde er vi endt nogle sjove steder, og det er det vi synes er sjovest.
Udover at være en hyggelig familieting, plejer vi at bruge enhver undskyldning for at købe en is - i Dragør - eller andre sjove steder man nu kan køre hen. De har lovet 20 grader i weekenden.

Snart må vi nok ned og se på Møns Klint igen. Jeg vil også gerne gå tur i den smukke have ved Liselund slot. Og jeg vil gerne bruge lidt mere tid og køre lidt rundt. Jeg har nemlig på fornemmelsen, at der gemmer sig naturperler her - som gerne vil ind i min linse. ;) Man er vel fotonørd?

Der ligger også et lokalt mikrobryggeri, som var så gæstfri at dele øl ud sidst vi var dernede. De har en website..hvis jeg må være så fri at lokke? ;) KLIK HER

Smukke træer med rødt løv

Sidste år fik jeg et meget smukt træ. Jeg har i mange år ønsket mig en Acer Palmatum, og 2010 var året hvor jeg med alskens charme og overtalelesevne, fik overbevist min kære mand, om at vi nu altså bare måtte have dette eksemplar stående ud for vores vindue.

Det har været en ren fryd lige siden. Jeg kigger, kiggger og kigger igen på træet, for morgen, middag og aften er helt forskellig, på grund af det røde løv, der på det nærmeste lyser - når solen rammer det.

I vinter pakkede jeg det godt ind, - for min venindes ahorn mistede en stor gren sidste år, og i år ser den ud som om den er gået helt ud. Det er bare så ærgerligt, da hendes ellers så superflotte eksemplar var henved 40 år gammelt. Det er jo ikke noget - man bare lige sådan reetablerer. Hun er forståeligtvis helt knust.

I år håber hun på at plante en blodblomme i stedet, da det røde løv, jo er så smukt. Linket herover er en blodblomme fotograferet i Anne Just have i Hune.
onsdag den 4. maj 2011

Frosne tulipaner

Her til morgen fik jeg taget lidt billeder af haven med et let lag frost. Det var faktisk ret kønt, men desværre har nogle af blomsterne - fx. et par af pæonerne taget lidt skade. Og min magnolia, som ikke har ret mange blomster i forvejen har også fået brune blomster.

Men tulipanerne, som hang ret meget, havde alle rejst sig da jeg kom hjem igen. Og så var jeg jo bare glad, for nu har jeg ligget på knæ og gravet - og gravet - og gravet...
Så vil man da bare gerne have at de skønne tulipaner ikke går til... selvom isdronningen nu så gerne ville have dem.

Kunst og blomster - whats not to like? ;)

Lige da jeg startede bloggen op skrev jeg om dette fantastiske atelier, som er åbent efter aftale. Det ligger oppe i Nordsjælland, ved Hornbæk.
Helle Vibeke, hedder kunstneren, og hun maler de smukkeste blomsterbilleder. Hun er ikke bange for at tage de vovede farver i brug, hvilket da også gør at hendes billeder i den grad brænder sig fast på nethinden.
Egentlig er det ikke helt fair når jeg siger blomsterbilleder, for Helle Vibeke maler også andre motiver. Hun arbejder i alle mulige forskellige størrelser, - fra det lille til de gigantiske gulv-til-loft formater. Flot flot flot... er det bare. Hvilket talent!!!

Har du lyst til at se noget smukt, og måske få det op på væggen derhjemme, kig ind hos
http://www.hellevibeke.dk/ - og book en tur i hendes smukke atelier.tirsdag den 3. maj 2011

Lyserød - gerne med gult øje

Her kommer lige lidt forårs billeder fra min have i maj. Med noget af det lyserøde, som for mig er uskyldens farve. Det ultimative feminine, lette, luftige, yndefulde - findes i denne farve, og i nogle af de følgende blomster, som jeg især er glad for i min have i maj:

Tulipan Angelique - når du ser den ved du hvorfor nogle kalder den for pæonblomstrende tulipan
Akeleje og klematis Montana Rubens
Rhododendron Cunninghams White - som er lyserød inden den springer ud
Cox Orange æble - med sødt gult øje - og fine støvdragere
Klematis Montana Rubens - Dejlig og hårdfør
Botanisk tulipa Bakeri "Lilac Wonder" - kommer fint igen - år efter år
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...