torsdag den 10. november 2011

Forstået - frås i tulipanløg

Det er så dejligt, når nogle virkeligt forstår en. Sådan at de faktisk tænker, nu skal Eva have en heeeelt masse tulipanløg, for det ved jeg at hun godt kan lide . Og ikke nok med det. Så vælger de den tulipan, som mange af os nok elsker at fråse i: JA...rigtigt hvis du tænker Angelique.


Far og mor kom til Mortens Aften her til aften, vi hyggede, - ikke med and, for vi har været på arbejde, - men derfor er det alligevel, godt at sådan spontant-ses. Og hvem er ikke glad, når far og mor kommer på besøg med to kæmpe poser Angelique, Jeg er jo skør med den tulipan. Så jeg er superglad. Jeg fik også noget andet, men det skal først lige fanges med linsen i dagslys. Så det kommer nok imorgen.


For dig der ikke kender den. Det er NU - det er ved at være sidste udkald. En pose med 25 styks af denne skønhed koster kun 10 kr. i Bilka. Desværre kan jeg se at der er mange løg tilbage dernede, - det er jeg da lidt bekymret over. Det skulle jo gerne være sådan at Bilka også fremover er interesseret i at føre mine foretrukne tulipaner.


onsdag den 9. november 2011

Brune bregner

Tak for jeres søde og trøstende ord i forbindelse med mine horror øjenbæ´er. Jeg må tilstå at jeg ikke er god til at poste uskønne indlæg. Synes i det hele taget at verden kan trænge til al den forskønnelse og påskønnelse af det skønne, som jeg ellers kan komme i nærheden af. Men jeg må indrømme at det var sjovt at være med. Selvom jeg da lige skulle tage mig sammen og - IKKE være en tøsetøs, som Signe kalder det ;)

Dagens novemberbillede er det smukke urmotiv: Bregnen i brun udgave.

Det bliver jeg aldrig træt af at kigge på. Og hvor er der mange af slagsen. Jeg har 3 forskellige slags i haven. En kongebregne, en lille stedstegrøn som jeg ikke kender navnet på, og en der er lidt mere løs i formen, a la dem der står i de danske skove. Jeg påskønner dem alle. Der er intet grønnere og kønnere end dem, når de lige har foldet sig ud. Her er min have i maj, hvor bregnerne er med til at give frodighed i skyggen langs hegnet.


Tilføjet link til et suverænt udbud af bregner hos The Plant Explorer

tirsdag den 8. november 2011

Et dejligt kobberbryllup

Idag har vi nydt hinanden og slappet af. Haft god tid til at reflektere over de sidste 12½ år og været ude og spise en dejlig frokost sammen. Vi fejrer - og gør stadig kobberbryllup i eget selskab . Her kan I se min dejlige prins Kaare. Det har jeg kaldt ham siden vi mødte hinanden. Han er den skønneste mand i verden. Udover at vi stadig griner og har det sjovt sammen - har jeg en enorm respekt for Kaare. Og det vigtigste i mit liv er Kaare og Frode, vores skønne skønne dreng.


Piletræet taber pynten

Lige nu taber mit piletræ alle bladene. :(

Det betyder at SÅ er det snart rigtig vinter. Jeg gruer for at vi skal få sådan en vinter som sidst - som bare blev ved - og ved - og ved ....

Jeg har lige fanget træet i denne uge. Her inden alt er røget af. Og forskellen fra foråret - hvor jeg klippede træet voldsom tilbage - og til nu er utrolig. Jeg havde helt ondt i maven i foråret, og kan huske at jeg tænkte: >>Nu er du altså gået over stregen med alt det klipperi Nefa!!!<<Lige så vel som jeg er er til det maxi-frodige look - kan jeg nu også godt lide når det er lidt studset, for så kan jeg bedre se blomsterne. Når man ser forårsbilleder nu - er der bare ALT for længe til foråret.


mandag den 7. november 2011

Gruppepres - Se min grimme have

Jeg føler et stærkt gruppepres lige nu... Vis det værste fra din have....hmmm. Det skulle jeg da lige tygge på et par dage... Men hvad søren... Here goes, - faktisk en lettelse at vise noget af grimheden frem - for ingen er jo perfekt. Vi har alle vores rodehjørner.

Haven lige nu er ikke så eyesore som den har været. Det mest rodede lige nu er mine potter med løg som står langs muren under halvtaget. Jeg har arvet min mors smid-ud gen, (specielt efter jeg var på *Feng Shui kursus hos Ranvita* og det er ikke mange ting - der får lov at stå ret længe. Så er de kørt væk. Til gengæld kan jeg godt finde på at slæbe andres skrald hjem. Jeg ved snart ikke hvad der er værst?

Fx. De grønne trækasser på billedet her... Sådan nogle RIGTIG gamle nogle lå til udsmidning. Træet fejler intet og de er malet med limfarve. Det kunne jeg altså ikke stå for. 


Så er der bordet.....og fliserne jeg havde i overskud, som jeg ikke nåede at lægge, havde jeg blot Signes evner udi stilægning. ;) OG JEG VIL IKKE HØRE OM SKVALDERKÅLEN...jo DEN ER DESVÆRRE OGSÅ I HAVEN - ÆV!!
Og det sorte jernbord... eller resterne af det...Jeg har tænkt mig at det skal renoveres - og måske have en rund glasplade. Det kom med en pileflet bordplade, som har set bedre dage. Når jeg er færdig med det tror jeg nu nok det kan blive pænt.


Iøvrigt har jeg købt maling til at male min trillebør, hvad synes I irgrøn eller syrenfarvet? Eller måske begge dele? Håndtag i grøn og selve børen i syren?

Mine sorte havestole - var også et skaldefund. Dem ♥ jeg.

Og så var der jo lænestolen i Rattan, som lige var smidt ud da sønnen skulle til spejder. Den kom også med hjem. Den faldt jeg for lige på stedet da jeg så den. 

søndag den 6. november 2011

Frostsikre træer?

Mit elskede yndlingstræ er blevet pakket ind idag. Det sker med isolerende jute og silkebånd, og nu når det er gjort, kommer jeg faktisk næsten i julestemning. Jeg tænkte på hvordan træet så ud for bare en uge siden....og hvordan det så ud i forår og sommer.

Normalt køber jeg ikke sådanne dyre planter, men netop dette træ har jeg ønsket mig i mange år, og det er noget særligt, så jeg passer ekstra godt på det, så det ikke går til i vinter.


Jeg fik også pakket figentræet, min pilebladede pære "nordens oliven", og et par hortensiaer ind. Der blev desuden liiiige lagt lidt ekstra løg. Det var Darwin hybrider i lyserød, som nu står i min søns have. Forhåbentlig kommer de igen. :)

fredag den 4. november 2011

Flere skovtursbilleder

Jeg må lige vise lidt flere af billederne fra skovturen forleden. Trykker du på det grønne link kan du se hvor dette smukke sted er. Det er nok faktisk mere en park end en egentlig skov. Der er fine alleer og smukke broer og dejlige steder at løbe rundt og måske gå en tur til vandet bagefter.onsdag den 2. november 2011

Improviseret skovtur

Forleden nåede vi et herligt smut i skoven. Det var meget smukt og lyset i trækronerne var flimrende og drømmeagtigt. Vi havde ikke madpakker med, for det var der ikke tid til, men nogle gange er det også rart bare at køre afsted og GØRE DET! Ikke for meget planlægning, - men bare kaste sig ud i det. Det kan jeg godt lide. Så kan det godt være, at det bare bliver til et par håndmadder, når man kommer hjem igen, men så har vi da minder om efterår og skov. Det er jo skønt, og dejligt afslappende. Raslen af blade om fødderne og solstråler i håret. Jo - det kan vi godt li´!

Har du tjekket dine buksbom for svampesygen?

Lisbeth fra bloggen Countryliv har en overskuelig måde hvorpå du kan teste for svampen.

Den vågne læser vil sikkert spotte de gule blade på min buksbom. Den har nu set sådan ud i årevis. Den har muligvis noget sygdom, men jeg fandt ud af at Buksbom faktisk er helt vildt sultne planter, som også elsker en god omgang vanding. Jeg er nok lidt mere påpasselig med at "fodre" dem fremover. Så længe hele molevitten ikke visner - går det nu nok, men så vidt jeg kan se på bloggene rundt omkring, - hvor bl.a. Charlotte fra Trädgårdsflow har skrevet om sygen, er det en temmelig hurtigt fremskridende sygdom, hvor bladene visner ned i hele grene ad gangen.

Har du lyst til at foretage testen - besøg Lisbeth fra Countryliv. http://countryliv.blogspot.com/p/test-dine-buxbom-for-svampesygdommen.html


Jeg krydser fingre - og arme og ben og håber at jeg og alle I dejlige bloggere derude slipper for synet af denne forhadte sygdom. For buksbom - VIL vi have! Right?

TILFØJET EFTER NØJERE EFTERTANKE: Jeg kom til at tænke, gud ved om Atamon i fortyndet udgave kan sprayes på befængte planter og mon kan dræbe svampesporerne. Men det er da et forsøg værd, hvis man har en inficeret plante.


tirsdag den 1. november 2011

Så er festen snart forbi

Tak til alle som har deltaget i Give-Away konkurrencen. Jeg synes, at det er gået over al forventning. Du kan stadig nå det, hvis du er interesseret i lyserøde blomster - SÅ KLIK HER. Jeg trækker lod torsdag. Så går alt efter planen kan du plante lørdag, hvis du altså er heldig ;)

I går begyndte bladene for alvor at falde af. Lidt trist, - men så får vi rigtigt tid til at hygge indenfor. Hver ting til sin tid. Og alle mine malerprojekter inde i huset kan måske blive til noget. Vil så gerne male nogle møbler, lidt paneler og måske tapetsere lidt. Nu må vi se hvad man kan nå. Jeg elsker at have nogle drømme for hvad jeg godt kunne tænke mig, at der bliver gjort - og der skal helst være et par projekter både sommer og vinter.
mandag den 31. oktober 2011

En drøm går i opfyldelse

OK - måske ikke liiige med det samme, men i den forgangne weekend har jeg lagt ca 150 Skilla/snepryd løg i min græsplæne. Det er et drømmesyn jeg har set for mit indre øje - siden vi fik huset - og nok også lidt før det. Synes at huske at der var en have i Brønshøj i nærheden af mosen, hvor hele haven var dækket af skilla. Det ligende noget fra en drøm.

I foråret viste jeg billeder fra et sted, hvor Snepryden har forvildet sig og bredt sig så det er en fryd. Jeg håber den kan brede sig lige så flittigt og invasivt i min græsplæne.

Jeg ved at nogle i Blogland ikke bryder sig om, at man laver reklame, men da jeg ikke modtager betaling for det, synes jeg at lidt velmenende vidensdeling er OK. Skilla/sneprydsløg poser i Bilka koster lige nu 5 kroner posen. Og skulle du få lyst til at gøre ideen efter med krokus i plænen koster 75 krokusløg lige nu 20 kr. Det er så billigt, at jeg får lyst til at storme derned igen... Men mine arme - og økonomi siger nu MÅ det være slut med flere løg.

Jeg købte iøvrigt krokusposen og lagde dem i mine potter, hvor der nu ligger tulipaner i bunden, Narcisser, og krokus øverst. Jeg er ikke superklar til hr. Vinter, men vi nærmer os. Hvordan med dig...Man er vel aldrig helt færdig med haven, når vinteren kommer? Eller? Skal du på Bogmesse i næste weekend? 11-13. november - LÆS MERE HER! Så kan det være vi ses. ;)


lørdag den 29. oktober 2011

Afdansningsbal i haven

Nu danser det lystigt omkring i haven. Om nogle timer skulle derkomme mere frisk vind, og så tror jeg mine blade flyver af træerne. De ellers så flotte nu. Men lad os nyde synet mens det er der. Her er lidt stemningsbilleder fra haven igår og idag - Måske er det i aften det er bladenes afdansningsbal?

Har I lavet græskar i år? Sønnike skal på Scary weekend - så far og mor har >>uhyggeligt hyggelig aften<< iaften, hvor der er fundet passende uhyggelige film frem til formålet. Det er ikke ofte vi holder børnefri, men det er altså meget hyggeligt at bare nyde hinanden og slappe lidt af. Vi talte om at gå ud og spise, men vi er så vilde med sushi at det bliver take-out fra Lucky-Sushi på strandvejen.Med ønsket om en uhyggeligt hyggelig weekend!torsdag den 27. oktober 2011

Høstfarvernes fest

Undskyld undskyld undskyld... Det var ikke min mening at vise sne allerede. Må vist hellere lige spole lidt tilbage. ;)

Jeg kørte en tur til København idag, og hele vejen så jeg alskens skønne træer på deres ypperste. Blade i gule, røde og orange flammende farver. Det er skønt - at se, og jeg håber det varer et par uger før det ryger. Vil gerne nå både at lægge de sidste 105 tulipanløg - og komme i skoven.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...