onsdag den 15. februar 2012

X-Faktor - Black Hero tulipan

Den ligner lidt en pæon, eller måske en rose. Den har store næsten sorte, (men i starten mest mørkerøde), kronblade, der skinner - og en let frynset kant der er med til at gøre den endnu mere lokkende for øjet.
Den er lidt mystisk - og helt sin egen - og jeg er VILD med den.
Der er naturligvis tale om den sorte dobbelte tulipan Black Hero, med de kæmpe sorte blomsterhoveder. Jovist, lidt dramaqueen er der da over denne tulipan, som jeg ikke forstår at man ikke ser i flere haver.


Jeg har ikke nogle billeder af den solitært, så I må kigge på den i en af mine små buketter.
Her er buketten med Akeleje, purløg, knopurt og den smukke forglemmigej.


Det er små buketter som disse, der er min absolut foretrukne. Og dem kan man altså lave mange flere af, end hvis man skulle plukke en gigantisk buket.... Det er også en måde at få haveblomsterne til at strække længere inde i huset. Og lidt sjovere er det vel at have flere små skønne buketter, end kun en eneste? Eller hvad synes du?

Jeg har valgt denne som min favorit til Anne fra Moseplassens X-Faktor blomsterkonkurrence
Klik her og se mere om Annes fine konkurrence. Der er så mange flotte blomster med!
Har du lyst til at se mine andre X-faktor favoritblomster er der links lige her!

tirsdag den 14. februar 2012

Fødselsdag og Giveaway

Jeg har blogget om haven og stort og småt i næsten et år. Kan huske at jeg tænkte ved mig selv, det her det holder vel - et par måneder, - og så løber det nok ud i sandet. Men nej. Sådan skulle det heldigvis ikke gå. Jeg har fundet et kæmpe overflødighedshorn af viden og glæde - og dejlige indlæg om stort og småt - i haven og heldigvis også af og til lidt udenfor.


Jeg er såååå glad idag...- og stor tak til Claus Dalby, som fik mig startet med denne dejlige hyggehobby. For takket være bloggen, er vinteren og efteråret nu gået med at hyggelæse og også selv poste om livet i haven. Og det har været SÅ SJOVT at være med.

Tak til dig - og dig - og .....alle Jer der har været med til at gøre min tour i Blogland til en realitet. Imorgen har jeg fødselsdag her på bloggen. Det fejrede vi her i eftermiddag med lidt gammeldags fastelavnsboller. Og det fejrer jeg her på bloggen i weekenden med en lille Giveaway. Håber vi ses!

Hvis I ikke har set dagens "Google film" - så må I liiiige forbi og se den! KLIK HER! husk lyden! ;)Knus fra Evamandag den 13. februar 2012

X-Faktor - orange der gløder


Egentlig kunne selve blomsten godt minde en om en rose.
Denne skønne Ranunkel findes i flere farver, og har så utroligt smukke kronblade...


Men det er nærmest øjet - der fanger mig mest, - og naturligvis farveglæden


og det at de bare holder, og holder - og holder i en vase, er da slet ikke så tosset.


Jeg har ikke selv prøvet Ranunkler i haven før, men i år har jeg fået øjnene op for dem.

Har du haft Ranunkler før, og kan jeg få nogle tips til dyrkning er jeg interesseret.

Kan forstå at de skal op om vinteren, ligesom Dahlia - og Gladiolus.

Håber denne glødende skønhed har  hvad der skal til
- i Anne fra Moseplassens X-faktor konkurrence for blomster.

søndag den 12. februar 2012

Nu er det snart tid igen...

Jeg plejer at købe lidt hornvioler i midten af februar, hvor de første kommer frem.
Og så har jeg altid et par potter ved indgangen. Det gør ikke spor, at de bor i en
frønnet gammel terracottapotte, der har set bedre dage, det gør bare charmen større.


Et hjørne på terrassen, og et par hynder i en stol,- en varm kop kaffe
og så ellers fange et par forårets første solstråler. Det er toppoint på mit lykke barometer.


Idag måtte jeg dog feje sne fra terrasen.
Måske jeg lige skal vente en uges tid med mine hornvioler.
Temperaturen siger -3 grader.


lørdag den 11. februar 2012

X-Faktor - Lilla Akeleje


Denne helt vildt skønne akeleje, opstod i min have sidste år - og jeg har aldrig set den før. Den ligner mine Tower akelejer, og det er da også mit bedste bud, men jeg har ikke nogen steder set denne farve. Den er lilla,med lidt hvid. Og det synes jeg er en sød blanding. Sjov nok står den sammen med hvid og lilla lupin, men dem kan man jo aldrig helt vide hvilken farve - de nu bliver når man sår dem - som jeg gjorde - direkte i jorden. Det er faldet helt pænt ud! Jeg tror sørme - jeg vil lade dem stå. ;)

Som tidligere i den sidste uge, - er dette indlæg en del af Anne fra Moseplassens spændende konkurrence, hvor du kan finde mange blomster inden for farverne: Blå, rød, hvid, gul og rosa.
Og nu også Lilla, hvis du kigger lige HER!
Hvad synes du - har den X-faktor format?

fredag den 10. februar 2012

Tulipanen der skifter farve - et lille suk efter forår


Jeg er helt fjollet med denne tulipan, som skifter farve fra hvid til rosa og over i lys lilla.
Hun hedder Shirley, - jeg glæder mig så meget til at se hende igen. Forår kom nu!!!!


H e r   s e s   S h i r l e y   s a m m e n   m e d   R e m s   F a v o u r i t etorsdag den 9. februar 2012

X-Faktor - Romantiske Roser er røde
Skulle jeg vælge - en - og kun en rose er mit førstevalg denne Gallica rose som hedder "Charles de Mills". Den er så utroligt romantisk og smuk i sin form, og når jeg ser den tænker jeg på gamle dage. Og duften er også bare i top. Den er flittig, og bliver hurtig stor. MASSER af blomster har den. Flot og sundt løv. Det er en rigtig kærlighedsblomst.

Kender du den ikke - er den hittet - og jeg har kun ros til overs for denne skønhed af en rose ;) - SE ALLE DE FLOTTE RØDE X-FAKTOR INDLÆG HOS ANNE FRA MOSEPLASSEN HER!


onsdag den 8. februar 2012

Sidste års snevejr


Det lysner jo meget godt med et drys af den hvide sne. Selvom vi ikke er så vilde med sne og vi mest af alt længes efter forår - kan det tydeligt mærkes når sneen er med til at gøre vores dag lidt lysere. Her er et billede fra sidste års snefald. Det var da ganske pænt også. Klik på billedet - så kan du bedre se detaljerne og billedet bliver lidt større.

tirsdag den 7. februar 2012

Hvid X-faktor favorit


For ikke så forfærdeligt lang tid siden havde jeg et indlæg om denne blomst, som jeg synes er blandt mine allerbedste favoritter i min lille have.


Her kan du se bladene hvor jeg bruger dem som
buketfyld i efteråret, da de bliver helt mørkerøde.Det kan godt være at pæonerne er lidt dyre at anskaffe sig, 
hvis man have så man kan plukke, men de er hårdføre, 
og jeg synes de kommer flot hvert år. 
Dette er en Festiva Maxima pæon, og jeg elsker dem for deres luxuriøse udtryk, - ingen i haven er vel så klassisk smuk som lige pæonerne.


Jeg fråsede i dem som barn, da der lå et nedlagt gartneri her i Greve, hvor vi plejede at plukke gigantiske buketter - til mødre og naboer, og alle der ville have. Det var tider.

Idag plukker jeg nødigt mere end måske en eller to ind, men følelsen er stadig den samme. Det er en stor nydelse - når de står i stuen. Det må jeg indrømme!

Her er derfor dagens indlæg i Anne fra Moseplassens X-faktor konkurrence. Wish me luck! ;)


mandag den 6. februar 2012

Mors smukke buket

Se lige denne skønne buket som min mor har fået idag. Der er altså nogle dejlige blomster heri. Jeg kan se de gule ranunkler, som jeg bare er helt vild med. Chrysantemum som er både lidt lilla og med grønt øje, og så er der vist lidt Clivia også, og freesia og Narcis. Skøn skøn forårsbuket.søndag den 5. februar 2012

Gult forår med X-faktor


Anne fra Moseplassen står bag den spændende konkurrence, hvor vi viser nogle af vores favoritter - opdelt i farver. Idag er det gul der er hittet. Jeg har en hel serie med gult - her på min Flickr.http://www.flickr.com/photos/evigglade/sets/72157625836644179/show/ Det er en skøn farve, som jeg - jo ældre jeg bliver - har lært at sætte mere og mere pris på. Specielt i foråret, hvor forsythia og narcisser er blandt de elskede forårsbebudere.

Til dagens konkurrence har jeg derfor valgt at deltage med netop narcisser. Her en buket fra sidste år, jeg sætter dem altid blandet - over hele haven, og der kommer flere og flere til hvert år. Det er så dejligt at kunne plukke dem ind, - og at de er forskellige giver lige lidt ekstra X-faktor i mine øjne.

Yellow is a joy. Yellow is vibrance, sunshine, warmth, fun, happiness, warning, friendship, caution,  intelligence, cowardice, love , summer, lemons, Easter, autumn, electricity, hope, optimism, imagination, curiosity, surprise and thrill.
lørdag den 4. februar 2012

Vinterdag og kunstudstilling

Jeg har været på en dejlig kunstudstilling idag. Der var fernisering i Hørsholm, og det var både en fin udflugt i det flotte vejr, men selve udstillingen levede til fulde op til mine forventninger. Manu Sareen holdt en fin tale, og vi fik alle et pust af Indien og - en ide om hvad Indien også kan være. Dejlig inspiration med masser af farver og keramik. Og alle vegne fine blomsterarrangementer. Det kan jeg jo godt lide. :)

Jeg mødte også en læser her fra bloggen, det var også en skøn oplevelse, - dejligt at man sådan kan komme hinanden ved, - og få nye bekendtskaber - også udenfor bloggen. Til dig - kære Engblomst, tak fordi du kom idag. Det var et ganske specielt møde. Håber vi ses en anden dag.

Udstillingen har åbent hver weekend, - og der er gratis entre:
FUGLSANGHUS, Gl. Hovedgade 2, 2970 Hørsholm

Udstillingen er herefter åben fredag-søndag mellem 12.00-17.00 til og med den søndag den 26. februar.
Blå X-faktor favorit


Anne fra Moseplassen har den sjoveste konkurrence kørende hvor man skal vise sine favoritter indenfor farveskalen. Idag er det blå. Og mit valg til dagens deltager er perlehyacint Valerie Finnis, - Muscari. De er så fantastiske at man er nødt til at købe lidt på denne tid, og tage ind. Det tror jeg mange vil give mig ret i.

Vil du se mere om X-faktor konkurrencen så kig her på:
http://moseplassen.com/2012/02/konkurranseutlysning-x-faktor/fredag den 3. februar 2012

Fernisering på lørdag - STOR KUNST OPLEVELSE i Hørsholm

Vil du med til fernisering på Fuglsanghus i Hørsholm? Så tag med til fernisering på lørdag af "Min Indiske Drøm" hvor du kan se værker af tilsammen 10 kunstnere der har skabt en udstilling med billeder, skulpturer, keramik, smykker, tekstil og sanselige oplevelser.

Ferniseringen finder sted på:

FUGLSANGHUS, Gl. Hovedgade 2, 2970 Hørsholm
Lørdag den 4. februar 2012 kl. 14.00

Udstillingen er herefter åben fredag-søndag
mellem 12.00-17.00 til og med den søndag den 26. februar.

http://www.post-scriptum.dk/media/pdf/Indbydelse_ny_min_indiske_drom.pdf


Her kan du se en masse spændende værker - og få lidt farve ind på nethinden. Jeg er jo ret vild med Helle Vibekes billeder, som jeg har vist før. Helle Vibeke har websitet www.hellevibeke.dk


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...