tirsdag den 31. januar 2012

Et digt om taknemmelighed


Når livet driller og man har det svært, kan det godt være at taknemmlighed ikke lige er det første ord der dukker op. Efter at have haft et år med forældre, der har været ude og inde af hospitalet stort set hele året, - er vi nu tilbage i indlæggelses svøbe. Mor er syg. Jeg håber og tænker positivt og håber igen. Men hun har det hårdt, og kroppen er jo ikke purung mere. Fødderne hævet, lunger med vand, og hjertet som ikke pumper nok. Oveni dette en masse bøvl med mave, og ingen appetit. Åh søde mor, - jeg tænker på dig døgnet rundt.

Nu kunne jeg godt bruge en ordentligt sprøjte med positivisme. For jeg er nervøs, og ængstelig på min dejlige mors vegne. Men alligevel VIL jeg se med nye øjne på morgendagen, - og håbe at de finder ud af, hvad der kan hjælpe.

Og så har jeg min dejlige familie, et godt helbred, og ikke mindst dejlige venner og et skønt job, - med søde mennesker, og en lille hund der siger >>Jeg elsker dig<<, når jeg kommer hjem. Og alle jer søde bloggere, som jeg efterhånden holder så meget af, for her er et positivt budskab, - hver dag. Det er også medvirkende til at få mig gennem vinteren.

Jeg faldt over dette digt, der sætter det hele lidt på plads. Og så tænker jeg: Jeg kan vist ikke tillade mig - ikke at være taknemmelig. Måske kan det også få tankerne igang hos dig?

Be grateful for the kindly friends that walk along your way
Be grateful for the skies of blue that smile from day to day
Be grateful for the health you own, the work you find to do
For round about you there are men less fortunate than you.

Be grateful for the growing trees, the roses soon to bloom
The tenderness of kindly hearts that shared your days of gloom
Be grateful for the morning dew, the grass beneath your feet
The soft caresses of your babes and all their laughter sweet.

Acquire the grateful habit, learn to see how blessed you are
How much there is to gladden life, how little life to mar!
And what if rain shall fall today and you with grief are sad
Be grateful that you can recall the joys that you have had

af Edgar Guest


mandag den 30. januar 2012

Et lys i mørket

Kender du det når en enkelt blomst kan lyse et helt rum op? Sådan har jeg det med tulipaner. Der behøver ikke være en favnfuld, selvom det er den rene luksus. Nej et par stykker i mindre vaser er også fantastisk. Jeg har lige nu et par tulipaner stående. Det er vi sikkert mange der har, - for på denne tid - kan de jo noget ganske særligt. De kan minde os om at foråret er lige om hjørnet. Det er da ikke så tosset.


søndag den 29. januar 2012

Tulipaner i vasen - fif - og læsestof


I dette havemagasin finder du bla. information om hvordan du får tulipanen til at stå flottere i vasen, og holde længere. Samt - også hvordan du kan forhindre tulipanerne i at vokse - i vasen. Har ikke selv prøvet, men vil da overveje det.

http://issuu.com/stevebrowndesign/docs/gc1web_ns

tirsdag den 24. januar 2012

Flere af de franske - S´il Vous Plaît


I ved jo jeg er glad for franske anemoner. Så glad blev jeg da også da jeg fandt et bundt flotte eksemplarer i min lokale Rema1000. Skønt skønt - blomsterlykke for 25 kr. Så kan man da ikke andet end at være taknemmelig. Og det er jeg ;)

ps. Vasen er en Fabienne Jouvin vase.

Monet ville elske denne haveDet er ren Monet - og jeg ville gerne se alle åkanderne blomstre. Det må blive til sommer at vi skal ind og se Botanisk have i hjertet af København, og gerne i juni eller juli. Indgangen er gratis. Klik på billederne og se dem i vieweren, de er lidt større der.mandag den 23. januar 2012

Et gratis tulipanløgsopslagsværk til digJeg er med årene blevet mere og mere interesseret i tulipaner, og det er gået op for mig, hvor mange slags der findes, og derved hvor mange muligheder, der er for at lave et drømmesyn af et flor med netop tulipaner. Her er lige lidt flere. Efterhånden kan man jo købe sig til mange sjove løg, - via online butikkerne både i Danmark og udlandet. Måske er der noget her, som du ikke kan leve uden, eller noget der bare kan sætte nogle tanker og ny inspiration igang.

God fornøjelse - hvis du kigger herunder. Pas på - det er vanedannende! ;)
http://issuu.com/lindaard/docs/totaal_cover_en_inhoud_lr_wm
eller se her på:
http://issuu.com/servin.se/docs/lokar

Tak for alle jeres søde kommentarer. Det lysner op i en - desværre - svær tid. Min mor er stadigt indlagt og undersøgelserne trækker i langdrag. Meget tid går med at få hverdag og sygebesøg til at hænge sammen, - og jeg beder til hurtig bedring. Det er ikke manglende lyst, men snarere manglende energi, - der forhindrer mig i at svare. Jeg læser alle jeres dejlige kommentarer, og sætter stor pris herpå.søndag den 22. januar 2012


Her under piletræet ligger jeg gerne om sommeren. Det er det skønneste i verden - en summen af bier og blomster, og flimrende skygge, - og en skøn blød drømmeseng. Arrrhhhhh! Vi skal jo også huske at nyde haven - og det kan anbefales at bare overgive sig - og drømme sig hen i de evige blomstermarker!

lørdag den 21. januar 2012

En af mine mest raffinerede sammensætningerJeg har en svaghed for synet af min Multiblue klematis og den hvide Festiva Maxima pæon. De klæder hinanden, - klematisen står for det vilde, klatrende - lidt drengede. Og Maxima - for det lette lyse hvide uskyldige og jordbundne på dette billede. :)

Måske er det det røde i Festiva Maxima, der gør den lidt mere raffineret i udtrykket. Ligesom i det virkelige liv, kan perfektion godt blive lidt forudsigeligt. Jeg tror de røde farver på kronbladene er med til at spice den lidt op. Hvad synes du?
Den hvide blomst er først lidt mere hvid, men falmer til det cremefarvede. Den har stærke stilke, og sætter mange blomster. Løvet er glinsende grønt og holder sig pænt hele sommeren.

fredag den 20. januar 2012

En supersmuk laksefarvet lyserød rose


Det laksefarvede eller koralrosa - er måske bedre - er begyndt for alvor at dukke op på flere blogs. Jeg har set at mange er vilde med den og gerne vil prøve nye planter af i den smukke farve. Selv har jeg kun denne rose fra David Austin i haven. Den hedder Jubilee Celebration. Har skrevet om den før, men synes at I lige skal se hvor smuk den er, hvis I ikke kender den. Den er rosa, men har lidt gul  nederst på kronbladene. Supersmukt. Ifølge David Austin er det en af deres fineste roser. De første par år, kan blomsten godt nikke lidt. Men når den bliver større, - og det skulle den være rigtig god til, - skulle den have mere opretstående blomster. Det bliver spændende at følge den i min have i sommer.


torsdag den 19. januar 2012

Januar stemning - og nogle af mine hotteste links


Her foregår en masse online og armchair gardening. Vi venter samtidigt på at høre om bedring fra min kære mor der er indlagt. Januar er mørk, og nu idag også kold. Der kom slud idag. Det gider jeg ikke, men hvis alternativet er sne, - så OK. Håber I hygger med gode havebøger og dejlige havedrømme hjemme hos jer.

Skulle du få lyst så kig forbi her: (Jeg savler over digitalis og ønsker mig flere slags, der er brune og gule og rosa og koralfarvede. Kig på linket hvor der er billeder så det rækker, - det er nok noget der kan sætte fantasien igang)
http://www.gapphotos.com/imageresults.asp?txtsearchterm=foxgloves&:pageno:8:

eller måske her: Man kan jo godt drømme, selv om man ikke vil købe noget:
http://www.detroitgardenworks.com/garden-store/ornament/page/3/
http://www.detroitgardenworks.com/garden-store/fountains/page/2/
http://www.deborahsilver.com/
og lidt mere - her om obelisker, som jeg ønsker mig.
http://www.deborahsilver.com/blog/?p=24627

Happy armchair gardening.


onsdag den 18. januar 2012

En meget smuk udsigt

I Hollywood Hills i Los Angeles ligger Griffith Observatory, der er et vidunderligt smukt sted. Det ligger med hele Los Angeles for fødderne - og solnedgangen her er ufatteligt smuk. Det er sådan et sted, man forestiller sig de unge kører op og kigger på stjerner.

Her er observatoriet, hvor man - hvis man kommer på rette tidspunkt kan komme ind og se i telescopet, hvor de åbner taget op til himlen. Fænomenalt og spændende sted, - så hvis du nogensinde er i Los Angeles er det virkeligt værd at tage med. Jeg har været der nogle gange og det har været en uforglemmelig oplevelse. Når man skal op, kører man forbi bl.a. Greek Theater, og på bjergsiden lige ud for observatoriet, kan man se Hollywood-skiltet.


Klik på billederne og se dem lidt større i vieweren.

Man kommer op til Observatoriet i bus fra Hollywood Boulevard. Den med stjerne-fliserne ved Kodak Theater.


mandag den 16. januar 2012

Hvil i fred - Ib Spang Olsen

Du har været danskernes yndlings illustrator - i al den tid jeg har læst bøger. Ingen over - ingen ved siden af. Jeg er fyldt med beundring for dit store talent. Måden du lagde humor i en streg, så alle alders grupper favnes. Det er IKKE en let bedrift. Jeg håber du tog lyntoget til himlen, og at de nu vil nyde og hylde dig deroppe - for du var da i sandhed et eventyrligt vidunderligt menneske.

TAK for alt du gav. Vi vil aldrig glemme dig.


Vores søn foran din drage ved Sofienholm i Bagsværd, hvor vi mødte dig på en varm sommerdag. Det vil vi aldrig glemme.

Hund i haven

Albert, vores ruhårede gravhund, synes at sige: Det her er min have. Og han sidder tit samme sted og kigger ud fra terrassen. Når det er høj sol, elsker han også at ligge i den flimrende skygge af vores lille opstammede Acer.

Han graver ikke så meget som da vi fik ham. Da gravede han sig konstant ud af haven, og flere lag hegn. Men efter han blev kastreret, er han mindre interesseret i at grave. Og det er jeg jo specielt glad for. Det værste der kan ske er ikke om han graver, men løber han ud på vejen, kører der jo biler, og det vil han ikke kunne styre. Og jeg har mistet en hund til vejen - da jeg var barn. Det må bare ikke ske.

Albert, tusser altid rundt når jeg er ude i haven. Og kommer man for tæt på haven, får forbipasserende nogle gange et chok, for han kan godt finde på at vente til de er lige ud foran ham på den anden side af hækken før han siger vov.=[det her er min have - på hundsk].

I sommer var der en der havde klippet hul i hegnet, der var tydeligt klippet med en bidetang, så hønsenættet var klippet over. Albert løb da også ud på vejen, han har sikkert tænkt, Nu skal jeg på eventyr, og et smut i skoven, men heldigvis opdagede vi det. Hvem gør sådan noget?


Min gode veninde har de smukkeste hundehvalpe til salg i februar. Det er en sund blanding af gode sunde hunde. Labrador, Golden retriever og hønsehund. Se evt. mere her.
http://www.dba.dk/blandingshvalpe/id-79961950/


søndag den 15. januar 2012

Jeg vil have mange flere høstanemoner

Allerhelst så mange at jeg kan bruge dem frit i buketter.
De er så søde og har det flotteste knopper.

Ode til sommer og haveliv

Jeg er lidt smågrumpy idag. Ville så gerne være ude som i sidste weekend (5 timer i haven i søndags), men det er for koldt og jeg er bange for at få ondt i ryggen, fordi vi holder børnefødselsdag imorgen. Så jeg læser og hygger og præparerer maden og slikposer osv til imorgen.

Egentligt hyggeligt - men haven trækker i mig. Kiggede i mine sommerbilleder og fandt dette sommerbillede, - det er noget af det jeg savner. At kunne gå ud og sidde og spise på terrassen. >>hmmmmfff<<. Kan mærke at min mund trækker sig sammen som Kajs fra Kaj og Andrea. Jeg må hellere væbne mig med tålmodighed. Der er bare LAAAAAAAAAANG tid endnu.lørdag den 14. januar 2012

Birdie Nam nam

Jeg har en vandhane, som jeg er rigtig glad for. Jeg bliver bare glad af at kigge på den. Da vi overtog huset og jeg fik installeret udendørshane, - kiggede vvs-manden måbende på mig, da jeg stolt viste ham min pip-hane.

I mine øjne, er den nemlig - ren Birdie Nam nam - og jeg havde glædet mig meget til at få udendørshane. Det holder ikke at rende ud og ind med vandkanden, når man har så mange potter og nye ting der skal plantes, og passes.

Så op kom Pip-hans. Og jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund. VVS-guruen sagde faktisk også at han kunne installere en "meget mere holdbar og stilren løsning" - "for han ville gerne lige advare mod den slags haner" og straks så jeg en chromefarvet hane - for mit indre øje, a la den jeg havde i mit gamle hus. Og den var hverken køn eller holdbar.

Idag er jeg glad for at jeg ikke lod mig overtale. Og glad for at der fandtes et sted, hvor man kan købe sådanne ting, som måske ikke liiiige appelerer til VVS-manden, men - til havenørden, [læs: Mig] er den lige i skabet.

Da min søde mand så hvad jeg har skrevet sagde han, - det var et godt citat:
Beauty lies in the eyes of the Beerholder! ;)

Tryllebundet i trylleskoven

Jeg er så glad for at gå tur med familien i Trylleskoven. Har vist billeder fra stedet før, men synes lige at I skal se endnu et, - der viser magien ved stedet.

fredag den 13. januar 2012

The old Oak

Egetræer er smukke og skulpturelle. Her ser du et af slagsen. En meget gammel eg. Den står med sin ufatteligt smukke krone som solitærtræ i http://www.rudolphtegner.dk/  skulpturpark - i Dronningmølle, Nordsjælland. Den enestående og naturskønne park kaldes Rusland i folkemunde, på grund af lyngen som vokser frit - det er et syn man sjældent ser. Og værd at køre efter.

Man kan da ikke undgå at blive fascineret, når man ser sådan et smukt træ. Og måske endda lade sig inspirere. Som fx. den danske designer Ferchland, som har kreeret en vidunderlig stol, der burde være det nye æg. Ikke at ægget ikke er smukt, men kig her og se hvad du synes! Jeg synes faktisk at "the Oakleaf" chair er smukkere. Skulle den bo hos mig - måtte den gerne være mørkebrun, som et blad, der er falmet. Det måtte den godt. - Ja - den måtte. ;)


torsdag den 12. januar 2012

Det pureste gul

Jeg plejer at kunne fiske en flot buket forsythia hos svigermor. Det håber jeg meget på at jeg også kan i år. For på denne tid - er alle grene jeg kan drive i blomst da med til at minde en om at det går den rigtige vej.

For tiden glæder jeg mig meget over at kunne fordybe mig i bøger, og blogge. Dejlig ny beskæftigelse, som opsluger en, - så man næsten glemmer - det er vinter når man ser alle de dejlige blogs og ikke kun de danske.

En af mine favoritblogs er foruden - den selvskrevne - nemlig havekongens - denne blog: Det er Charlotte i den nordlige del af Sverige, som skriver bloggen Trädgårdsflow. Her finder jeg altid dejlige billeder, og ny inspiration. Charlotte er ferm til at få blomster og bede - til at ligne en million. Og ikke på den gartneragtige måde. Men faktisk vil jeg sige at hun formår at få det bedste ud af både blomster, og køkkenhave, og indretning i haven. Hun lavede i år en drøm af en ny køkken have. Den tænker jeg tit på. Vil du se den så kig her!

Om få måneder er vågner vi alle op til dåd. Og så går den nye havesæson igang. Forhåbentlig bliver der flot i haven i år, - men jeg har har også lidt drømme om at flytte rundt på nogle stauder og lave en af mine plantekasser mere lyserød og hvide. Nu må vi se, hvad vi når. Der er så meget jeg gerne vil. Jeg har hovedet fuldt med ideer. Er det ikke bare den bedste hobby vi har?

Forsythia - og tiger akvarel af kunsteren Uffe Christoffersen.

Horrors i haven

En blomst der spiser mennesker. Virkeligt? Ja - i filmen her
Har du set "little shop of Horrors!". Den ser så sjov ud. Hver gang jeg ser Curly Sue her, kommer jeg til at tænke på filmen, hvor blomsten spiser mennesker. Lidt skør - ikke? OK - måske meget. Men det skal der også være plads til en gang imellem.

Her ses "Curly Sue", som er en af favoritterne i min have. 
Den er normalt lidt mere lilla, men jeg tror jeg har fanget den i et varmt sollys.

onsdag den 11. januar 2012

En der kommer igen og igen

Jeg har desværre ikke navnet på den. Men her er den tulipan, som troligt kommer igen og igen og igen i min have. I starten var jeg ked at, at den ikke var dobbelt, som mine favoritter, men jeg har lært at sætte stor pris på den. Den er fin stor, og kommer flot igen hvert år.

Kender du navnet på skønheden - er du så ikke sød at fortælle mig hvad den hedder? På forhånd tak!   :) Eva


Controvers - måske - det håber jeg da en dag!

Sidste år var jeg så heldig at besøge Frederiksberg Have hele to gange. Det er sådan en smuk have, og man kunne sagtens tage forbi lidt oftere. Det slog mig at jeg igen i år ikke har set et Kornus Controversa træ. Det er ellers et af dem, jeg har haft øjnene åbne efter i mange år. Ved ikke om de overhovedet forhandles på Sjælland. Hvis du støder på et - er jeg All Ears. ;)
Træet kaldes også etagekornel, og på engelsk wedding cake tree. Det findes i den mest vidunderlige variegata udgave. Jeg har set det i en have i Brønshøj for 15 år siden, og jeg har ikke glemt det.
Det er denne udgave jeg så gerne så i haven. Men det skal være opstammet og ikke som busk. Jeg har desværre ikke nogle billeder, så hvis du vil se det perfekte træ til den hvide have kig på linket.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...