Nyt liv til en gammel stol


I sidste uge fik jeg lyst til at lave noget med mine hænder. Du kender det sikkert selv. Det er dejligt at gå i haven, men at forandre noget, eller lave lidt om, - friske op og ordne. Det synes jeg er rigtigt hyggeligt. Jeg tænkte at jeg ville prøve noget jeg har set på Pinterest. Nemlig at male en gammel stol, og med det mener jeg ikke sådan på tradionel vis.

Det jeg så var noget i denne stil. - men det satte nogle tanker igang. Nu er den stol da pæn, men jeg synes der var muligheder i det. Så efter et par dage, hvor jeg havde drømt om at prøve selv, fandt jeg denne stol.


Den fine gamle broderede stol, erhvervede jeg mig for 150 kr. på DBA.
Og med lidt maling skete der en fin forvandling. Eller det synes jeg der gjorde. Min mand synes bare at det var dog en underlig gammel stol, og hvad ville jeg dog med den? Men jeg drømte om en lysere udgave, med blomsterbroderi, som var lidt mere french style - i udtrykket. Så jeg kastede mig ud i det. Lidt efter lidt blev stolen da også helt forvandlet. Nu kan jeg godt lide at træ er malet. Jeg ved godt at nogle mener at det er en dødssynd at overmale sådan en fin gammel stol. Men jeg MÅTTE bare prøve, og hvis det gik galt, - jo så havde jeg spildt 150 kr. Har du lyst til at prøve noget lignende - har jeg lige set denne stol på dba.

En gang hvid maling - så blev betrækket nougatfarvet.

En gang mere, og lidt patinering af fortyndet maling blev betrækket hvidere, og træværket blev patineret.
Billedet blev lidt overstyret i farven her, pga det er taget med telefonen, mens jeg malede. :)

Man kunne godt forsøge sig, med at gå lidt tættere på blomsterne, men man skal jo liiiige lære det, ik'?

Synes patinering af træværket blev ret lækkert.

Og en del lysere end det gamle lakerede brune træ.

Lidt mere fransk i udtrykket. - N'est pas?

Jeg elsker den, - og min mand har lovet at leve med den. Den står nu heller ikke i stuen, men i entreen.
Her byder den os og gæster velkommen med sine fine blomster. Tror jeg giver den en tand mere fortyndet hvid maling på betrækket. Og efterfølgende vil jeg duppe betrækket med voks, så det ikke revner. Og så skal den ellers bare tørre. Hvad synes du, dødssynd eller Funky fransk chateau chaisse?

Kommentarer

 1. Hej Eva
  Din stol er blevet rigtig fin og spændende at se på. Godt, du har beholdt det fine broderede betræk, og at man stadig kan se blomsternes farver. Er det kalkmaling, du har anvendt? De bedste hilsener. Kirsten

  SvarSlet
 2. Hej Kirsten.
  Det er det ikke. Det er en bøtte helt almindelig prøvemaling - til 35 kr. Helt basic. Men den er jo også lavet af kalk. Dog ikke så fornem som Annie Sloan, men nu vidste jeg ikke hvor jeg skulle finde det, og flugger lå lige på vejen hjem. Malingen er fortyndet med vand, så den var nemmere at styre, og jeg brugte flere pensler i forskellige størrelser til at duppe maling på med. Selve træværket malede jeg, hvorefter jeg tørrede af med køkkenrulle. Det synes jeg gav en sjov effekt. Er spændt på at se hvordan tekstilen, bliver når jeg behandler med flydende bivoks. (også fra Flügger). Den skulle efter sigende, ikke brække når man sætter sig på stolen.

  SvarSlet
 3. Måske man sku prøve noget lignende med den gamle gyngestolen, der står opmagasineret i garagen?!

  SvarSlet
 4. Hej Eva
  Tak for dit udførlige svar. Jeg har en stol magen til din, dog ikke med et så fint betræk, så jeg vil prøve at gå fem efter din fine beskrivelse for at friske den lidt op, hvis modet ikke svigter.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 5. Hej Eva, det er da sjovt på to måder.......:-), og så absolut ikke en dødssynd, først og fremmest er det mere en dødssynd at stolen bare står og ikke bliver brugt, dernæst at det næsten altid er vores mænd der sommetider syntes at vi er mærkelige, men det tager jeg nu som en kompliment ;-). Flot, det ser godt ud :-). kh Margit

  SvarSlet
 6. Hvor ser det godt ud.... Det er altid sjovt at lave om og forandre.....
  Jeg elsker det..... Når jeg skal overtale min mand, hvis han ikke lige er med på ideén, plejer jeg at siger - at jeg lover at lave det om, hvis der er nogen der synes det er grimt...
  Jeg har ikke lavet noget om endnu "!!!
  God aften til dig

  SvarSlet
 7. Hej Eva.Det var da et fint projekt du gav dig i gang med.................og stolen er blevet superflot.Engang imellem skal man bare kaste sig ud i det.
  Glæder mig til at blive færdig med at renovere mit arbejdsværelse................for så skal jeg også i gang med at være kreativ.
  Rigtig god weekend til dig Knus Jette

  SvarSlet
 8. Hej Eva rigtig god ide, det er så skønt at disse stole bliver brugt igen. Den er blevet rigtig rafineret!

  SvarSlet
 9. Den er godt nok blevet flot!! - og lidt spændende at du har malet betrækket, jeg håber det holder med voks. Jeg har skelettet af en stol stående jeg fandt sat ud til storskrald. Som sagt er det kun et skelet, den mangler både sæde og rygstykke. Den skal også laves på et tidspunkt.... når jeg får tid ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 10. wow, der sessel ist cool!!! liebe grüße von angie aus deutschland

  SvarSlet
 11. Super flot værk ................vil have denne teknik i tankerne for lignede matr.
  Gad vide om en hvid voks ville efterlade tekstilerne mere blødt end malingen
  feks denne voks
  http://webshop.hossibylle.dk/kalkmaling/336-vintage-antique-wax-white.html

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Populære indlæg fra denne blog

Espalier - i den naturlige stil.

Det smukkeste træ i haven...lige nu

En tur til Tadre mølle