mandag den 6. januar 2014

Anne Just's vidunderlige
kringle fra kaffehuset

Håber du har haft lejlighed til at smage denne kringle i virkeligheden. Den er godt nok god!
Kig evt. lidt rundt her - og se hvor den kommer fra!

Annes kringle
Dej: 300 g hvedemel, 200 g smør, 50 g gær, 2 spsk lunkent vand, 2 æg, 50 g sukker
Fyld: 150 g smør, 50 g sukker, 50 g mørk farin, korn fra en halv stang vanille, 50 g rosiner, 3-4 tvebakker 50 g hakkede valnødder eller smuttede mandler.
Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i sukker og vand og æggene piskes let sammen. Alle dele samles til en lind dej, der hæver, mens fyldet laves.
Dejen rulles ud til en stang, fyldet smøres på, og der rulles sammen som en roulade. Stængerne hæver i 15 minutter, pensles grundigt med æg og drysses med perlemelis.
Bages 30-40 minutter i en 170 grader varm ovn. 


6 kommentarer:

  1. Uhummm det lyder lækkert! Sidder her i morgenmaden og bliver helt lækker sulten, selv om jeg har lovet mig selv at jer ikke skal spise sådan noget;-)
    K.Gro

    SvarSlet
  2. Den er go! Og i øvrigt nem at lave - og kan faktisk også fryses ned ubagte...til hvis man får uventede gæster! :-)

    SvarSlet
  3. Udprinter lige denne opskrift :)

    SvarSlet
  4. Tak for opskrift. Dem må jeg prøve!

    SvarSlet
  5. Mums, jeg har fået (nåhr ja, fået og fået) et sprit nyt komfur, og jeg tror da næsten at kringlen bliver den første kage, jeg vil bage i ovnen - tak for opskriften
    Egentlig sjovt, jeg tænkte på hjemmebagt kringle hele julen (har ellers ikke haft den slags kringlede tanker i mange år)..... men der var så mange andre lækkerier, at jeg udsatte bagningen.....

    SvarSlet
  6. Nu er jeg bare SULTEN!!!!

    Kh Katinka

    SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...