Haven for 5 år siden - og nu

Nogle kan lide blomster, andre kan bedre lide græs. Vi har hver vores prioriteter i livet. Dog har jeg ofte hørt, at det er for meget med alt det havearbejde, fra venner og bekendte som ikke er så glad for haven som jeg er.

Samtidig kan de godt se, at det hygger med planter, - ja at det giver mere stemning, når der er blomster og træer. Noget der rager lidt op i haven - er med til at give skygge, så man for eksempel kan ligge i skyggen af et træ på en varm sommerdag.

For mig er havelivet en måde at mærke livet lidt mere på. Årstiderne - der kommer og går. Og glæden ved at se frem til - den første vintergæk og erantis, - magnoliaen, lupinerne, roserne,akelejerne osv. Selv efteråret glæder jeg mig til. Farverne, duften og hele stemningen.

En god bekendt har en gang spurgt om jeg nogensinde tænkte over, at vi måske kun havde et vist antal gange tilbage, hvor en vis blomst springer ud. Det blev jeg helt skræmt over.
Normalt er alder bare et tal, jeg tænker ikke over det, og spørger du mig hvor gammel jeg er, skal jeg liiige regne efter. ;)

Men jo - livet går stærkt. Jeg kan nå en masse endnu - og det vil jeg - se blot forskellen på da vi fik haven - og nu.

Haven fotograferet året før vi flyttede ind: (fra ejendomsmæglerens salgsannonce)Haven igår:


Kommentarer

 1. Ja, jeg skal da lige love for der er sket ting og sager.

  Hvor smukt det er blevet :o)

  Knus,
  Esther

  P.S. Jeg har forøvrigt også postet et før/nu indlæg i dag. Det gik nemlig op for mig, at jeg præcis i dag, har boet i huset i ½ år :)

  SvarSlet
 2. Det er godt nok en meget hyggelig go skøn oase du har fået lavet dig, kan sandelig godt forstå at dine venner synes at din have er meget meget hyggelig at opholde sig i og se på.

  Jeg synes det er flot med den røde løn som virkelig er en man lægger mærke til - jeg er helt vil med rødt løv og japanske løn.

  SvarSlet
 3. Ja, der er godt nok sket meget på de få år og du har virkelig fået en fantastisk have ud af det. Skønne kig ud over, igennem og der er skabt en skøn oase. Sådan! Me like!

  SvarSlet
 4. Sikke en forandring, det har du virkelig gjort godt, super flot.

  SvarSlet
 5. Det er en stor forandring der er kommet i haven. Jeg synes det er så ærgerligt når folk bare har en stor græsplæne uden bede. Der mangler noget at hvile blikket på. Det er en glæde at kunne gå i sin have året rundt og se hvad der nu er på vej. Derfor er Danmark også et skønt sted med sine 4 årstider.
  Man bliver jo heller aldrig færdig med sin have, der er altid nye ideer der skal prøves af.

  SvarSlet
 6. Såå vacker din trädgård är!! Den uppstammade japanska lönnen är fantastisk. Älskar uppstammat och japanska lönnar kan man inte ha för många av. Har bara såna med mörkröda blad, som din, men skulle gärna ha en med limefärgade blad också.

  Tulpanen kan man köpa hos Botanicus (botanicus.nu). De är en smärre investering att köpa.... Jag köpte tre förra året, men ska nog köpa tre till i år :-)

  I dag ska jag fortsätta att sätta ut plantor och att så.

  Tack så hjärtans för dina varma och härliga hälsningar!

  Kram
  Charlotte

  SvarSlet
 7. Jeg har lige siddet og set mange af dine billeder fra din have. Den er fantastisk smuk. Det er noget helt andet end den meget kedelige have i kom til. Huset præsenterer sig også meget bedre nu, end den gjorde i salgsannoncen :-))
  Det er selvfølgelig et stort arbejde at lave en have, men glæden over hver lille ny plante der kommer til, er da hele arbejdet værd :-)

  SvarSlet
 8. Man skulle tro at det er et helt andet sted end på det føste foto. Sikke en forandring og sikke en have.

  -karina

  SvarSlet
 9. Hej Eva
  Det er dog fantastisk, hvor meget der kan ske på fem år. Det må være noget af det gode ved at have en blog, nu kan det bedre blive illustreret hvad der sker af forandringer.

  Vi skal høre mange kommentarer fra ikke havemennesker, som uforstående står og tænker på alt det arbejde, som vi lægger i haven, de forstår ikke, at det ikke kun drejer sig om det færdige look, men at selve arbejdet kan være den største glæde:-)

  Sikke en dejlig frodighed, som du har frembragt i haven - jeg elsker synet af de blå lupiner
  Kh Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Bente. Jeg elsker jo lupiner. Det er jo en af barndommens glæder, som jeg faktisk har hentet der hvor jeg plukkede dem som barn og selv opformeret. De kom fra Greve, - til Vanløse - og tilbage til Greve. :)

   Slet
 10. Anonym2/18/2013

  Hej Eva

  Super flot have og meget fine billeder du tager af den. Det er helt utroligt hvad man kan udrette på bare 5 år. Finder dig meget inspirerende, da jeg selv står overfor en lignende opgave i vores sommerhus. Vi har pt. også blot et fint hus på en græsplæne.
  Det frugttræ som står på billede nr. 2 var det plantet da I købte huset, eller har I selv plantet det? Det ser ret fint ud i størrelsen, og jeg bliver ret modløs når jeg ser hvor små de nye er på planteskolerne. Der kommer jo til at gå mange år inden man kan sidde i skyggen under dem.

  Mvh. Sara-Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Træet stod der. Kig evt. på Sitas.dk - hvor du kan købe mellemstore æbletræer der har 4-5 år på bagen. Det koster måske - men er det værd, vi har et Ingrid marie der fra. Det er jeg meget glad for.

   Slet
 11. Hej Eva.

  Sikke en forvandling, og sikke et flora du har i din have.
  Det giver utrolig meget håb til en ny haveejer som jeg, at vide at man på et enkel år kan udrette så meget skønhed.
  Jeg er målløs

  Hilsen Heike
  havenmedhunden.blogspot.dk

  SvarSlet
 12. Livet er simpelthen for kort og godt til golde græsplæner og granitskærver, som man efterhånden ser i mange haver. Hvor har I det smukt, Eva. Der tager jeg hatten af.
  De der har en smuk have, er lykkelige mennesker.
  Mathas

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Populære opslag fra denne blog

Det smukkeste træ i haven...lige nu

Anne Just's vidunderlige
kringle fra kaffehuset

Espalier - i den naturlige stil.