mandag den 25. juli 2011

Bænken under piletræet

En helt bar have, uden nogle træer er lidt for upersonlig - og rummer ikke det - jeg søger i en have. Alle haver bør have mindst et træ der kan give lidt karakter til huset. Derfor var jeg også ekstra ked af det, da vi måtte fælde det største træ i haven, kort efter vi flyttede ind. Det var et pæretræ, og vist var blomsterne flotte, men kort efter kom bladene, - og med dem desværre også sygdommen rust. Det var så grimt at det bare skulle væk.

Hvad gør man så? Vi ville så gerne have lidt skygge at sidde under, for en have kun med sol, og ingen skyggepletter - er ikke til at holde ud når solen bager.

Derfor valgte vi hurtigtvoksende hængepil, på amerikansk er de kendt som Weeping Willow. Det er et smukt grønt træ, som holder sig flot og giver flimrende sol. Det tåler beskæring fint, og har givet os et træ at ligge i skyggen af, - sidde under eller blot at nyde synet af, fordi det er så grønt. Det klarer sig forrygende, selvom det ikke står med fødderne i vand.

I efteråret nyder vi at det bliver gult, og bladene sidder længe.

Træet er fundet hos Aldershvile, i Bagsværd. Ikke alle planteskoler har dette træ, og det er ikke et man normalt støder på hos fx. Bilka o.l.


Faktisk må jeg sige at jeg også elsker at kigge igennem grenene, specielt når de bevæger sig lidt, og laver sådan en sagte rislen. Det er bare så dejligt livsbekræftende med sådan et træ.
Nogle ville nok kalde det et skytstræ. Jeg har læst at i gamle dage troede man på skytstræer, som et symbol på husets medgang.

8 kommentarer:

 1. Det er virkelig et smukt træ.
  Når de bliver virkelig store er de også meget smukke. Jeg forstår godt at du syntes at, træet er med til at gi have og hus karakter. Jeg satå i den situation at, jeg skal vælge et træ der er næsten så lille som muligt. Da min have er limelig lille og smal må træet ikke blive for stort så de genere mine naboer.
  Mandags hilsner Gro

  SvarSlet
 2. Anonym7/25/2011

  Hold da op hvor er den smuk.
  Jeg var lige inde og Google den, den ser ud til at kunne blive meget høj?? Men hvor er den fantastisk.
  Sommerhilsner fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 3. Hvor er din hængepil bare smuk :-)
  Jeg er meget misunderlig, på den gode måde, for min have er for lille til sådan en.
  Men vi har en på skolen som er vores nabo.
  Hængepilen betyder noget særligt for mig, fordi min mor og far plantede en i min barndomshave da jeg blev født. Det var jeg meget stolt af da jeg blev lidt større :-)
  Jeg elsker også Aldershvile Planteskole. Det er som den bedste slikbutik for havejere :-D

  SvarSlet
 4. Meget smukt træ med de hængende grene. Træer kan ikke undværes i en have og det er bare den bedste måde at få kølende skygge i haven :o)
  Annette

  SvarSlet
 5. Det er et fantastisk dejligt træ - måske endda mit yndlingstræ. Og betagende smukke, når de står i gamle parker med grenene hængende ud over en smuk sø.
  Jeg går selv og drømmer om en hængepil i haven, men har endnu ikke helt gennemskuet, hvor (og om) der kan blive plads.

  SvarSlet
 6. Sikke et smukt træ. Jeg kunne godt tænke mig flere træer og gerne et der vokser hurtigt. Perfekt til at placere en smuk bænk under..

  SvarSlet
 7. Kan godt forstå, du elsker dit træ og også herligt, at du var så dygtig et havemenneske, at du valgte et træ, der både har grokraft, men også kan beskæres, så det måske ikke bliver for stort i haven efter mange år.
  Jeg kender godt Aldershvile planteskole (åh ja), selvom jeg bor på Falster! Det er en super planteskole, som har næsten alt. Flot og velholdt er den, fine planter og nips m.m. Det er vist meget godt, den ligger så langt væk fra min pengepung :-)

  SvarSlet
 8. Anonym7/27/2011

  Kan godt forstå at du er glad for jeres hænge pil..Den er utrolig flot - vil også
  gerne selv have et træ der "hænger" og havde ovevejet hængebirk men det ser ud til at hænge pil vokser en del hurtigere??
  Hilsen Karina

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...