tirsdag den 26. juli 2011

Den gode samvittighed

Taaaaa-daaaaaaaaaaaaaah! Hækken er nyklippet.... Og min havesamvittighed er rigtig god lige nu. Jeg klipper gerne vores meget stikkende - modbydelige, og direkte ubehagelige Berberis hæk sammen med min dejlige mand et par gange om året. Nogle gange er den gået helt grassat og er vokset så meget at vi er nødt til at tage den 3 gange om året. Fx. klippede vi den - lige inden Sankt Hans, og her en lille måned efter, var den vokset pletvist mellem 20 og 30 cm i højden. Og det stramme firkantede look forsvinder. Jeg håber ikke den vokser så meget at vi skal på den igen i efteråret.

Glemte jeg at fortælle at mine arme er helt forrevne og svidende efter arbejdet? Vil du plante hæk, plant ALT ANDET end Berberis. Det er en modbydelig plante, som jeg - hvis finanserne stod til det - gerne så udskiftet med fx kirsebær laurbær. Eller bøgehæk. Eller Pileflethegn, eller dyrehavehegn... eller...ja anything. ;)

Faldt iøvrigt over en blog (KLIK HER), hvor kunstneren Anita Thomhave Simonsen har lavet et indlæg med en super flot opstammet hæk som også er træer. Det har jeg godt nok aldrig set før. Og så er det endda herhjemme i lille Danmark, at nogle har været så kreative. Hatten af for det! Anita er iøvrigt vildt kreativ, og jeg har da helt sikkert lyst til at følge lidt med i hvad der sker på Anitas spændende blog. Faldt pladask for Anitas pileblade mønster på papirskål. Det er bare så flot.

5 kommentarer:

 1. Pænt ser det ud, og sikke et arbejde, bestemt ikke misundelsesværdigt!!

  Men........ det var dog en ganske forfærdelig hækplante at have i sin have.

  Her ville den helt sikkert komme på som en 1. prioritet til rydning foran ALT andet. Jeg bryder mig absolut ikke om at arbejde med de stikkende "bæster" - har prøvet det i arbejdsmæssig sammenhæng :-(.
  De burde forbydes, med mindre det var for at holde ubudne gæster ude.

  SvarSlet
 2. Tak for rådet :-) Det er nu heller ikke den hækplante der står øverst på min ønskeseddel og vi er så heldige, at ingen har plantet hæk på grunden før os. Den var vist vældig populær for nogen årtier siden. Hatten af for, at I alligevel kaster jer ud i hækklipning flere gange om året.

  Ha´en god sommeraften
  Birgitte

  SvarSlet
 3. @Signe: Hej Signe.
  Manden er jo pavestolt, det foregår med vatterpas og snor og det hele. :)

  @Vivik:
  Det er på ønskelisten. Måske kommer der en kirsebærlaurbærhæk i stedet. Den er flot og lækker saftiggrøn. Og så kan man jo bruge bladene til juledekorationer. Men det har desværre længere udsigter. Havebudgettet er vist "gået" for i år.

  Og til landliggeren og jer andre: Kan i SÅ komme ud af blogland og ud i haven? Skinner solen ikke hos jer?

  kh
  Eva

  ps. Tror jeg skal have en aftendukkert i aften. Hvis solen ikke smutter alt for tidligt.

  SvarSlet
 4. Imponerende... Kan godt forstå din samvittighed er god. Det lyder godt nok som en modbydelig hækplante, jeg kunne dog godt bruge lidt af grokraften, vores bøgehæk vokser ualmindelig langsomt så det har lange udsigter til vi skal tænke på hækklipning.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...