fredag den 29. juli 2011

Miraklet er sket

Min sommerfuglebusk som jeg klippede helt i bund - da jeg troede den var afgået ved døden - HAR OVERLEVET! Taaa-dahhhh.... hvor blev jeg glad da jeg så det. Nu venter vi bare på at den springer ud igen. Billedet er fra sidste år, hvor jeg fangede denne sommerfugl igang med at mæske sig med blomsternes nektar. Kom lige til at tænke på den gamle Bjørn Tidmand sang, - som min mor spillede da jeg voksede op. Den går vist sådan:I en dejlig have, fyldt med gylden sol,
fyldt med duft af lilje, rose og viol
møder vi hinanden, jeg er tung og træt,
du på hvide vinger svinger dig så let.
Lille sommerfugl, lille sommerfugl
flyv fra blomst og til blomst, fra skjul til skjul.
Når jeg ser på dig,
ak, så tænker jeg,
hvem der bare var sommerfugl.

6 kommentarer:

 1. Hej Eva.
  Ja er det ikke bare herligt ... Jeg troede osse at min sommerfugle busk var gået til, under den grumme, grumme (smukke) vinter. Men den overraskede mig heldigvis og skal snart blomstre.
  Ha' en smuk weekend.
  Kh Lone

  SvarSlet
 2. Herligt med en dejlig overraskelse :-) Sommerfuglebusken havde jeg også i min tidligere have og den var skøn - specielt når den var sværmende fuld af sommerfugle.
  Jeg satte et par stiklinger af en gul, som jeg fik foræret sidste år. Min stikling frøs væk, men jeg lavede en stikling til svigermor, som har overlevet. Og hun ved ikke, hvor hun skal sætte planten - så snart er jeg heldigvis også den lykkelige ejer af en sommerfuglebusk igen :-)

  SvarSlet
 3. Hej Eva
  Ja det er bare herligt når de smukke planter ikke vil give op.
  Da vi overtog huset/haven her, stod der en stor flot og meget høj sommerfuglebuks - Desværre voksede den MEGET skævt, da den var sat alt for tæt mellem Blodribs, Guldregn, Syren mv. Det resulterede i at den knækkede enkelte steder og at det "så dumt ud".
  Så jeg satsede hele baduljen og ryddede lidt ud i gevæksterne og skar den smukke buks helt ned...tænkte at så måtte den vokse ret op igen eller dø!
  Heldigvis bestemte naturen sig for at lade den vokse ret op igen....og endda med lidt blomst allerede i år :o)
  God weekend med kh. Helle

  SvarSlet
 4. Ja - sådan noget kan man blive helt glad i låget af at opdage. Sommerfuglebuske er åbenbart mere seje end man tror :o)
  hilsen Berit

  SvarSlet
 5. Sikke en dejlig overraskelse :-)

  Der var desværre ingen sommerfuglebuske i min have, men i stedet for bare at købe en enkelt lille plante, kom jeg til at købe en pose frø - det var meget billigere, og så kunne jeg jo få et par stykker. Nu har jeg så et par og tyve stykker på vej, hvilket jo nok er lige i overkanten i en have af min størelse :-)
  Jeg håber jeg kan få dem afsat hos venner og bekendte efterhånden som de vokser til. Man nænner jo næsten ikke at skulle tage livet af dem igen.

  SvarSlet
 6. Min sommerfuglebusk overlevede også vinteren selvom den frøs helt i bund. Nu håber jeg også at den måske vil blomstre lidt i år. De er sejere end man tror.
  Skønne når de er dækket at fine sommerfugle..

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...