søndag den 28. august 2011

En antik buket georginer

Jeg har igen været forbi i Greve og købt georginer (ved godt at de hedder dahlia), men synes også georgine er sådan et pænt navn, så jeg tillader mig at blande lidt rundt i det.

Her er ugens buket. Den er så fin. Jeg var så heldig at hilse på haveejeren, der viste mig rundt og venligt fortalte at nogle af de flotte georginer stammer fra en tidligere formand for Dansk Dahlia Selskab. Så kan jeg jo bedre forstå at jeg aldrig har set nogle af disse flotte dahlia før. Blandt andet den stribede, og jeg er jo til fals for striber. Til næste år, vil jeg prøve at finde noget der ligner, så jeg kan få flotte dahlia i næste efterår. Vil også gerne have de små pompondahlia, som Claus Dalby har. De er simpelthen så søde.

Det er jo skønt at have noget at plukke ind af. Og de er så smukke. Jeg synes at huske at en kendt på tv engang sagde at disse blomster i gamle dage blev opfattet lidt som vulgære - og som dårlig smag. Hvad tænker folk på, de er da supersmukke.

Hver georgine (dahlia) er sit eget lille kunstværk. Synes du ikke?10 kommentarer:

 1. Det er virkelig flotte blomster, og jeg savner dem i min have, efter jeg fik aflivet mine for nogle år siden. Glemte at få dem fra garagen ned i kartoffelkælderen før frosten kom :-(
  Der er så mange forskellige, så rent farve og faconmæssigt må der være nogen for enhver smag :-)

  SvarSlet
 2. Anonym8/28/2011

  Hvor er de smukke :-D Og jo de er de rene kunstværker, og der skal slet ikke så mange til før det ser smukt ud. En´ enkelt blomst i en vase kan nemt gøre det ud for en buket.
  Når jeg har haft Dahlia i min have har jeg bare været slem til at glemme af få dem op inden vinteren. Så jeg har faktisk ikke haft Dahlia i min have i flere år, (for det havde jeg lovet mig selv at lade være med) Men´ så "faldt" jeg jo lige over de smukkeste Dahlia, i Bilka i foråret. Også "sprang" de simpelthen op i min indkøbsvogn.... og nu står de så struttende af sundhed, og skønhed i min forhave og byder velkommen :-D
  Denne gang har jeg så lavet en aftale med min søster, (der har rigtig, rigtig mange Dahlia i sin have) at hun skal huske mig på at få dem op når tid er´.
  Sensommerhilsner fra Marianne i Hvam :-D

  SvarSlet
 3. Jeg er helt enig - det er naturens kunstværk. Det er facinerende at alle små kronblade sidder i så nøjagtigt et mønster. Da jeg voksede op i min fars og mors kolonihave, så hed de også Geoginer, så jeg bruger også begge navne i det daglige.
  Denne og sidste sommer har jeg haft et par stykker i haven og det vil jeg bestem fortsætte med - de giver dejlig farve i haven her i sensommeren.
  Hilsen fra Berit

  SvarSlet
 4. Eva, det er altså noget så lækre georginer, du har her. Og vasen er lige i øjet!

  Selvom de i mange år har virket helt kunstige på mig, kan jeg ikke lade være med at være himmelfalden, hver gang jeg beundrer en georgine. Man skulle ikke tro, at naturen kan skabe sådan et værk. Men sådan er det faktisk med amnge ting - som er naturlige. ;)

  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 5. Georginer er super smukke blomster. Jeg er vokset op i et gammelt hus med en gammel have. Min mormor, som havde anlagt haven, havde masser af Georginer. Jeg har altid beundret dem og synes de var de smukkeste blomster i haven. Vi havde også altid buketter stående inde i huset.
  Jeg vidste ikke at de hedder Dahlia før jeg blev voksen. Vi har altid kaldt dem Georginer.
  Håber du har det godt og vi ser dig snart.
  ;) Heidi

  SvarSlet
 6. Hvor er de bare flotte:) Anne Gine

  SvarSlet
 7. Sikke en dejlig buket Dahlia, og vasen er jo som skabt til dem. Jeg lærte dem først at kende som voksen, så jeg kalder dem mest Dahlia :-)

  SvarSlet
 8. Oh yes, they are definitely beautiful. It is amazing to study flowers up close like this.

  Thank you for visiting my blog today. I am happy that you liked my post on the Swedish bakery. I hope you pop over to see me again.

  Have a lovely new week.

  x Charlotta
  Space for Inspiration

  SvarSlet
 9. Georginer er smukke.

  Så du forøvrigt Ryge Petersen udsendelse om - georginer - i går aftes?

  Den var ok, synes jeg, omend der gik lidt for meget "kunstsnak" i den i gang imellem, i stedet for blot at snakke om georginer *G*

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...