søndag den 18. september 2011

En dag i Paradis

Min søde veninde og jeg var i dag på en fantastisk tur til Gisselfeld. Her besøgte vi Stig Lauritsen i hans usædvanligt smukke Paradehus. En oplevelse jeg aldrig vil glemme.Vi blev budt velkommen af Stig ved indgangen, og mærkede med det samme, at her var en ganske særlig stemning, - det føltes nærmest som var vi blevet lukket ind i et hemmeligt Paradis. Selve Paradehuset er restaureret og fremstår overordentligt flot, - men det er ikke kun husets rammer der gav os en uforglemmelig oplevelse. Nej det er simpelthen den sans for æstetik, og nærmest kosmopolitanske samling af skønne rekvisitter, der samlet i de skønneste stilleben, - det ene mere betagende end det næste - der simpelthen nærmest slog benene væk under os.


Stig Lauritsen, havedesigner og Greg Kobett, landskabsarkitekt, - der forpagter paradehuset, er verdensherrer indenfor indretning og dekoration i "Ethnic Chic"-stilen. Besøger man stedet, er det en lise at se, hvor betagende de to herrer kan indrette sig. Jeg har taget utroligt mange fotos, - her er blot en brøkdel af dem. Men jeg kan kun sige: Kør, - tag til Gisselfeld og oplev det! For selvom billeder måske kan vise lidt af skønheden og charmen, vi oplevede idag, - er der så meget mere at se.

Gisselfeld Paradehus - kommer du til i bil, og der er parkering ved cafeen. Herefter koster det 30 kroner pro persona i entre. Jeg synes, jeg har overværet en forestilling idag, flottere end den flotteste opførsel i det kongelige, - hvad er så 30 kroner til sammenligning! Man skal jo også lige tænke over at parken er meget stor og vedligeholdelseskrævende. Stedet er for den skønhedselskende - som anerkender værdien i at indrette sig smukt, ikke kun i haven, men særdeleshed også indenfor. Her er øjenguf - og fuld valuta for hver en krone. Og får du lyst til at købe en souvenir med hjem - finder du intet skønnere sted, hvad angår planter, potter, haveredskaber, porcelæn og skønne sager... hvad venter du på? :)

9 kommentarer:

  1. Suk. Sikke dejlige, dejlige billeder. Jeg kan godt forstå at det er en tur som I ikke glemmer lige med det samme.

    SvarSlet
  2. WOW.... vilket ställe. Vilket paradis!!!! Helt fantastiskt. Oh, så inspirerande bilder!!! Man blir så glad i kroppen när man besöker platser som ger en så mycket tillbaka i form av upplevelser, inspiration, idéer och lust. Det där verkar precis vara en sånt ställe.

    Tack för inspirerande bilder!!

    Ha en fin vecka!
    Många kramar
    Charlotte

    SvarSlet
  3. Vi var faktisk tæt på i sommer, men nåede ikke derind. Det kan jeg nu se var en fejl, sikke skønne billeder.

    SvarSlet
  4. Skønne billeder :-) Har aldrig været der, men kommer vi på de kanter, bliver vi vist nødt til at se stedet.

    SvarSlet
  5. Mindes at jeg har set nogle udsendelser i TV for flere år tilbage fra stedet ? - men har aldrig været der "in real life". Der ser skønt ud og dine varme anbefalinger gør bestemt sit til at stedet må noteres højt på ønskelisten over "steder at opleve". Tænk at bo og arbejde i og med sådan en skønhed.....

    SvarSlet
  6. Et skønt sted, og dejlige billeder, hvor du har fanget stemningen rigtig godt.
    Jeg har været der mange gange. Gisselfeld holder bl.a. Julemarked og Bondens marked hvert år, og der er altid åbent i Paradehuset. Det bliver man ikke træt af at besøge :-D

    SvarSlet
  7. Sikke dejlige stemningsfulde billeder... den have er lige kommet på min ønskeliste over de haver jeg vil se.
    :)
    Mange hilsner fra Line fauerholm

    SvarSlet
  8. Hej Eva
    Ja, der ser dejligt ud i Paradis. Stemningen er meget romantisk og virker næsten fransk. Jeg kender landskabet omkring Gisselfeldt rigtig godt, idet jeg har boet i Haslev i en årrække.
    Kh. Jørn

    SvarSlet
  9. Sjovt at gense det her 1½ måned efter jeg selv var der.

    Vi blev dog ikke modtaget af Stig *G*

    Forøvrigt fik vi en rigtig god frokost i cafeen.

    SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...