tirsdag den 6. september 2011

Min svaghed for de skønne ...

Jeg har en svaghed når det kommer til hortensia. Jeg har flere slags, heldigvis, - og de har alle deres charme. Alligevel kommer købelysten snigende i efteråret, når man finder en specielt smuk sort. I år har jeg vist gjort et lille fund ;)

Sidste år havde jeg en mere almindelig havehortensia i mine potter, i blå, - og den er også smuk. I jorden har jeg nogle flotte lyserøde, men har desværre ingen billeder heraf.


Her en buket, af lidt af efterårets kønneste - som jeg bandt til en særlig god haveven:

Der er så mange smukke hortensia i handlen. I år faldt jeg for en med meget små blomster i midten, - jeg tror nok de hedder randblomstrende. Jeg har desværre ikke navnet på skønheden, men det er heller ikke en jeg har set før. Men jeg håber at den gerne vil bo i haven, for dette syn med de små knopper, der folder sig ud til tusinde små blomster, - er da intet mindre end fantastisk!

Mange af mine hortensia frøs tilbage i vinter, og jeg må med beklagelse fortælle at ingen af dem er i blomst. Men så er det jo godt at man kan forkæle sig selv med denne lille skønhed!

Jeg plejer også at have asters i efteråret. Her er terrassen - sidste september. Har kigget forgæves efter blomsten i forgrunden i år. Den er selvrensende, og blev bare større og større. Aldrig har jeg haft noget så nemt i mine potter. Den vil jeg helt sikkert kigge efter til næste år.

9 kommentarer:

 1. Skønne billeder. Du er en god fotograf!

  SvarSlet
 2. Smukke hortensiaer du har. Især dit sidste indkøb :-) Den ligner den man kalder syrenhortensia.
  Mine var også frosset helt tilbage i år, så blomster må jeg kigge forgæves efter.

  SvarSlet
 3. Kender godt det med hortensia der ikke blomstrer på grund af de strenge vintre. Den eneste hortensia der kan tåle de vintre er paniculata. F.eks. Limelight. Det er en smuk hortensia du har købt. Lad os håbe på en mildere vinter i år.

  SvarSlet
 4. Smukke smukke billeder.. :)
  Hvis du har lyst kan du kigge ind til mig, jeg har lige startet en udeblog, om haven og alt det andet der sker udenfor.. :)

  Elsker også hortensia, især de lilla og lyserøde er flotte, de blå kan godt blive lidt påtrængende synes jeg.. :)

  SvarSlet
 5. Din have ser bare så flot og velplejet ud. smukke billeder. Der er kun en af mine hortensiaer der ikke blomstre i år, så vi må håbe at vinteren ikke bliver så hård i år.
  Annete

  SvarSlet
 6. Arhhhhhhhhhhhhhhhhhh! :D
  Jeg forsvinder glad væk i alle dine dejlige fotos af dine madammer. Og buketten! Det er lige til Isabellas!

  Aftensmil fra Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 7. Hej Eva.
  Din lille mystiske plante hedder en Calibrachoa, million bells eller trailing petunias på engelsk.
  Jeg har også haft den engang, og du har ret, den er noget af det nemmeste. Jeg overvintrede den i mit frostfrie drivhus, og den var skøn også andet år. Men desværre glemte jeg at få den ind vinteren efter. Måske kan du nemmere finde den næste år, når du kender navnet. Den findes i mange farver. Det er skønne billeder du som sædvanlig viser fra din have :-)

  SvarSlet
 8. Gode billeder.
  Smukke Hortensia.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 9. Tak for de søde hilsner. Og for tips om potteplanten fra Hanne. Skønt at få tips...og svar når man spørger ud i blogland. Hvor er jeg heldig! ;)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...