onsdag den 12. oktober 2011

Det skønneste forfald

Jeg er vild med det brunlige forfald - og alle de dejlige bær man kan se lige nu. Her har jeg postet lidt af det som jeg mener er med til at tegne det skønneste forfald. På en eller anden måde har bladede leveret deres, og flittigt suget næring og liv til sig. Nu skal de have lov at hvile, og snart kan vi igen sidde med alle havebøgerne og drømme om næste års haveprojekter.

Her til aften blev der gravet ud til et nyt bed og lagt et par løg. Ikke så mange bare en 6 poser Carneval de Nice, som jo er min yndlingstulipan, samt lidt Eternal Flame, som jeg jo tror er den ukendte tulipan jeg efterlyste i foråret.

Dette og nogle af de andre billeder her viser tobakspibe planten, som har gigantiske hjerteformede grønne blade - om sommeren. Nu falmer den og så kommer tegningen i selve bladets form klarere frem, - og det kan jeg bare ikke stå for på denne tid af året.

Denne orange væg "fangede jeg" sidste år. Kender ikke navnet på planten, men den ser så smuk ud op ad den jernvitriol pudsede mur. Så kan man da ikke andet end at blive i ægte efterårshumør.

Denne Aralie, som jo er et smukt træ, (nogle kalder den Fandens Spadserestok) har også en meget særpræget efterårspragt. Det er både en blomst, men den har samtidigt sorte bær. Skøn og smuk - ikke?


4 kommentarer:

 1. Uuuhhhm, lækre grafiske strukturer ;-) - meget, meget smukt. Efteråret er slet ikke så tosset.

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Sikke nogle vakre efterårsbilleder du har taget i din have Eva!
  Nyd en solrig efterårsdag!
  xx
  Lene

  SvarSlet
 3. Så smukt bladenes stuktur kommer frem i dine billeder.
  Ja, efteråret er nu smukt og selv om det slutter sommeren - ville vi jo ikke undvære det :o)

  SvarSlet
 4. Jag tycker det är fascinerande med bladnerverna, och hur de har formats för att ge bästa stabilitet till övriga bladet. Har sett Victoria-näckrosens (vattenlilja) bladnerver, och de är otroligt tjocka, och det behövs ju för att kunna stabilisera ett sådant stort blad.
  Araliabilden är helt fantastiskt vackert!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...