lørdag den 19. november 2011

En hyggelig dag på Gisselfeld Julemarked

Idag tog vi til Gisselfeld for at se det hyggelige julemarked. Det var - indrømmet - lidt suspekt vejr, men vi tog alligevel af sted. Og det blev da også en hyggelig dag med sønnen og hans kammerat, som både fik smagt lidt på godterne og leget igennem på legepladsen. Og vejret var frisk at være ude i, uden at blive råkoldt, så det var faktisk slet ikke så tosset endda.

Undertegnede jo mere interesseret i alt, hvad der foregår omkring Paradehuset. Stig Lauritsen og Greg Kobett er mestre i at skabe stemning, og her går man aldrig forgæves. Det imponerer mig altid hvor kreativ og smukt de bor. Det er ren idyl i sig selv, men deres touch får virkeligt tingene til at gå op i en højere enhed. Man fristes til at sige at det er en skøn forestilling, hvor planterne og omgivelserne smelter perfekt sammen.

Og det skal jeg love for at de gjorde, - med mennesker - der var kø ind og hele vejen rundt. En tand for meget til mig. Men jeg vil jo på den anden side heller ikke gå glip af stedets skønne atmosfære og flotte stilleben. Jeg skulle da lige have en lille souvenir med hjem, så det endte med en meget sød lille jern opsats. Den skal plantes til før I får den at se. Men den er jeg rigtig glad for, for den kan stå ude sommer og vinter, vælter ikke sådan bare omkuld.

Her er lidt stemningsbilleder fra dagen, - og fra den nye minishop, som Paradehuset har indrettet. Her kan man komme ind ude fra vejen, uden at betale entre til parken. Den er dog ikke åbent til hverdag, men når der er arrangementer på Gisselfeld, forventes den ny Paradehus minishop åben.

Dette syn byder en velkommen når man træder ind ad døren i Paradehuset, så smelter jeg allerede der. :)


Her ser du den nye Paradehus minishop, som ligger til højre for parkens normale indgang. Hyggelig, og med masser af fristende ting. Pyh ha, min søde mand måtte bruge sine overtalelsesevner for at få mig væk herfra.


Også lidt fra den ny minishop

Ved minishoppen arbejdede en smed i et rum, og sendte tankerne hen på julemandens værksted. Man kunne høre der blev banket og regeret og gjort ved. Børnene talte om at det måske var julemanden, men der blev ikke afsløret noget. Så den tanke sidder nok stadig i baghovedet på dem: Tænk hvis det VAR julemanden, de hørte og så en flig af inde i værkstedet? ;)

Et kig fra indgangen til det lille tårnhus, hvor Paradehuset også diskede op med smukke ting og flot flot julepynt. God indbydende hulestemning og stemningsfyldt lys.

Over hele området var der sat levende lys op. Det gør altså også at man føler sig ekstra velkommen.. Næsten som om man skulle til bal på slottet. ;)


Her til sidst legehuset på den skønne naturlegeplads vi plejer at besøge et par gange om året, det er sønnens favoritsted, - men ikke et øje var der foruden os. Det er synd, at der ikke var flere børn der fik set denne perle af en legeplads.

Rigtig god weekend til jer mine søde blogvenner.

16 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtig dejlig jule-udflugt for både store og små.
  Smukke billeder, som bærer stemningen helt hjem i vore stuer.
  God weekend
  Kh Helle
  PS: Har været ude om inspicere dine/mine babyplanter - alt ser helt fint ud.......det bobler i min mave når jeg tænker på forår og sommer :o)

  SvarSlet
 2. Kan godt forstå du gerne vil til det julemarked, føler næsten jeg kan mærke julestemningen og hyggen :-)

  SvarSlet
 3. Hold da op, hvor ser der hyggeligt ud! Det er altid godt med lidt julestemning:)

  SvarSlet
 4. Oh, så trevligt och julmysigt det ser ut! vackert med alla marschallerna i allén...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 5. Tak og i lige måde og tak for dejlige billeder - det er som at være der selv. Dejlige billeder og en god fortælling oven i - altså med julemandens værksted.

  SvarSlet
 6. Hvor ser det dejligt ud med Gisselfeld i julestemning - jeg kan godt forstå, at manden havde svært ved at få dig med derfra :-)

  Der er noget særligt over naturlegepladser og det er da herligt, at din søn elsker denne. Og at få en kammerat med til en af de beste legepladser, så er lykken gjort :-)

  SvarSlet
 7. skønne billeder:) Anne Gine

  SvarSlet
 8. Tak for nogle skønne billeder. Jeg kommer ikke derned i denne omgang, men der er skønt. Paradehuset har også åbent på andre tider af året, og det er ikke mindre stemningsfuldt, men knap så menneskefyldt ;-)

  SvarSlet
 9. Smukke stemningsfulde billeder - julestemningen sniger sig ind i stuen :o)

  SvarSlet
 10. Ja, det ser unægtelig godt ud, jeg vil da ved lejlighed lige snuse i den nye lille butik. Var du også på Hesede og så til Isabellas?

  SvarSlet
 11. Nej vi kom lidt sent ud af døren da vi havde overnattende gæster. Men Isabella Smith må komme i en af de næste weekender inden jul. ;)

  SvarSlet
 12. Hej Eva,
  Jeg har været på Gisselfeld i dag med et par veninder, og vi styrede også direkte ind i Paradehuset. Det er så stemningsmættet og skønt at man nemt kunne slå rødder der :). Kan absolut også anbefale andre at tage derned!

  SvarSlet
 13. Hej Lene
  Kiggede også efter dig dernede igår. Vidste jo godt at du har tilbøjeligheder i retning mod Paradehus og Isabella Smith ;)

  SvarSlet
 14. Wauw! Det ser ud til at have været en dejlig oplevelse - omend det nok nemt kunne blive farligt for pengepungen... sikke mange lækre sager!

  SvarSlet
 15. Jeg har stadig Gisselfeld tilgode, men du forstår sandelig at friste svage sjæle... ;o)

  SvarSlet
 16. Vad mysigt allt ser ut där!!! Kan tänka mig hur trevligt det är att promenera runt och bara låta sig inspireras. Vilket vackert tegelhus också. Och så välkomnande med alla marschaller!!

  Ha en fin vecka!
  Kram
  Charlotte

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...