onsdag den 2. november 2011

Har du tjekket dine buksbom for svampesygen?

Lisbeth fra bloggen Countryliv har en overskuelig måde hvorpå du kan teste for svampen.

Den vågne læser vil sikkert spotte de gule blade på min buksbom. Den har nu set sådan ud i årevis. Den har muligvis noget sygdom, men jeg fandt ud af at Buksbom faktisk er helt vildt sultne planter, som også elsker en god omgang vanding. Jeg er nok lidt mere påpasselig med at "fodre" dem fremover. Så længe hele molevitten ikke visner - går det nu nok, men så vidt jeg kan se på bloggene rundt omkring, - hvor bl.a. Charlotte fra Trädgårdsflow har skrevet om sygen, er det en temmelig hurtigt fremskridende sygdom, hvor bladene visner ned i hele grene ad gangen.

Har du lyst til at foretage testen - besøg Lisbeth fra Countryliv. http://countryliv.blogspot.com/p/test-dine-buxbom-for-svampesygdommen.html


Jeg krydser fingre - og arme og ben og håber at jeg og alle I dejlige bloggere derude slipper for synet af denne forhadte sygdom. For buksbom - VIL vi have! Right?

TILFØJET EFTER NØJERE EFTERTANKE: Jeg kom til at tænke, gud ved om Atamon i fortyndet udgave kan sprayes på befængte planter og mon kan dræbe svampesporerne. Men det er da et forsøg værd, hvis man har en inficeret plante.


4 kommentarer:

 1. Buksbom kan vi slet, slet ikke undvære i haven, og heldigvis viste testen af mine buksbom at de ikke har svamp (i hvert fald de to der så dårlige ud)!

  SvarSlet
 2. Jeg er heldigvis ikke blevet ramt endnu. Jeg krydser også fingre for at det ikke sker, for de er et must i haven, ikke mindst lige nu ;-)

  SvarSlet
 3. Hoppas verkligen vi slipper lindringt undan. Läs min blogg idag! Där finns en länk till hur man kanske kan bota denna frukansvärda sjukdom! Sprid gärna vidare!
  Eva

  SvarSlet
 4. Det er en gyser med den svampesygdom, som hærger de kønne Buskbom.
  Nu har jeg selv kun en enkelt lille kugle og den ser trivelig ud, så jeg håber inderligt at jeg bor så langt udenfor lands ret og lov OG Buskbomsyge, at den går fri.
  Ønsker også for alle I andre at Jeres må slippe, for det er jo en langsommelig proces at få en flot Buskbom-hæk eller skulptur.
  Dejlige billeder at dine - du har da en del :o)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...