mandag den 14. november 2011

Julemarkedet på Gisselfeld

Juletorvet på Gisselfeld Kloster, som nu gennemføres for 13. år i træk, er noget af det hyggeligste du kan bruge din weekend på. Vores lille familie, plejer at køre derned hvert år - og sidst vi var der faldt sneen så smukt, at man synes man næsten var med i et eventyr.
Faktisk siges det at det var netop på Gisselfeld, selveste HC Andersen fik ideen til den grimme ælling. KLIK EVENTUELT HER OG LÆS HELE EVENTYRET Går man en tur i parken, der rummer mange ufatteligt smukke kig - og endnu smukkere træer, vil man kunne glædes over den gamle fortælling, - samtidig med at man fortæller den til sine egne børn eller måske børnebørn. Gisselfeld burde have en bronzestatue med HC Andersen stående - med en and på hans skød. Det kunne da være passende.


Selve området hvor juletorvet afholdes er fordelt på ude og inde. Vi har hvert år nydt de lækre grillede pølser fra en - desværre for mig - ukendt slagter. Men udover at spise og se alskens hyggeligste julepynt - kan man også møde lirekassemænd og gå over den autentiske voldgrav og ned i selve kælderrummene på godset. Der er masser at se - prøve, lugte og smage.
Kort sagt en opskrift på hvordan du får fyret op under julestemningen. Og nissemænd og fint pynt - finder du masser af - både det gamle og det nye.


Entré 50,-, børn under 12 år gratis adgang
Fredag, lørdag og søndag fra 18-11-2011 - 27-11-2011.
Fredage fra 15.00-20.00,
lørdage og søndage fra 10.00-16.00.
Indgangen lukker en time før juletorvet.
Gisselfeld Kloster, Gisselfeldvej 12 A, 4690 Haslev


SE STEDET OG STEMNINGEN HER PÅ YOUTUBE:
http://www.youtube.com/watch?v=ONyGyv3hRwo&feature=youtu.be

Du må endelig ikke gå glip af Paradehuset, som er så fint og smukt pyntet. Her er ekstra godt at komme ind. Lov mig at du ikke tager derned uden at gå i Paradehuset.5 kommentarer:

 1. Jamen altså, er det allerede.... Det er også mit yndlings-julemarked. Sidste år med masser af sne, det var super hyggeligt. Jeg håber vi når det igen i år.....

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 3. Jeg får lidt en følelse af deja-vu, når jeg læser dit indlæg - har du ikke skrevet noget lignende før? Måske er det bare min hjerne der spiller mig et pus ;-)
  Uanset hvad, så ser det ud til at være et fantastisk skønt sted. Hvis muligheden byder sig, vil jeg absolut lægge vejen forbi - og som Lene, mest pga. Paradehuset :-)

  SvarSlet
 4. Det har jeg stadig til gode, men hvem ved, måske når jeg det i år.

  Paradehuset er jeg bestemt også fan af. Det har heldigvis også åbent på andre tider af året.

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Det er et skønt julemarked, og det er som om man træder ind i en drømmeverden, når kommer til paradehuset.
  Vi var på Gavnø Slots julebazar i søndags, så jeg tror vi springer Gisselfeld over denne gang. Det er nok med et af de store ;-)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...