onsdag den 23. november 2011

Sten og drivtømmer, hjertenødder - og tossede ture

Har du ingen planer en weekend - er der jo altid Møns Klint. Det tager godt og vel et par timer fra hovedstaden, men er så sandelig også en storslået oplevelse. Indtil for få år siden havde jeg kun været der en enkelt gang som barn. Og det synes jeg var ærgerligt. På en eller anden måde havde ideen om at køre dertil slået mig som var det "en uendelig lang rejse". Det er det jo slet ikke. Man kan - fra Greve køre dertil på lidt over halvanden time. En madpakke sådan et sted smager skønnere end den dyreste luksus mad på restaurant, og du får garanteret minder med hjem i kufferten.

Og er man ude sammen enten med venner eller familie - er det i mine øjne quality-time!
Min mand og jeg er enige om at I Danmark, - på nær liiiige hvis vi taler om en tur til Skagen, er der faktisk sjældendt uoverskueligt langt til oplevelserne. Tænk på at den almindelige amerikaner gerne kører 1,5 time - HVER VEJ - til arbejde. Så er alting på en måde sat lidt i perspektiv: Og det åbner altså op for langt flere oplevelser.

Vi har nogle gange kørt til Jylland, - for at spise på fx Restaurant Knapp, som jeg engang huskede der lå ude i en skov. Måske lidt skøre, men meget glade ankom vi, - og så var restauranten lukket for sæsonen. Det gjorde ikke noget, vi griner bare af det idag, men det er jo heller ikke altid målet men rejsen der er skøn. ;) - eller hvad?

En anden gang vi kørte af sted var da jeg fik en tosset ide om at svigermor skulle have et kastanietræ, for det havde hun ønsket sig siden de flyttede ind i huset. Dengang tænkte hun - der går 25 år før der kommer valnødder, så det blev aldrig til noget. Vi fandt Westergaard planteskole på Fyn, hvor Lars Westergaard selv producerer og sælger træer, hvor du ikke behøver at vente 25 år på, at der kommer kastanjer. Så spændte vi tagbagagen på og kørte afsted.
Svigermor fik sit træ. Jeg så iøvrigt et skønt træ der laver hjertenødder, og måske bliver vi nødt til at køre derned igen. Det er et par år siden, men jeg har ikke kunne få træet ud af hovedet.


Jeg elsker natur, sten, vand, blade, silhouetter....


eller drivtømmer - som denne træstamme på stranden ved Møns Klint

Man bliver da aldrig træt at sten? De er så forskellige

Danmark er virkeligt et ufatteligt smukt land. Hvornår har du sidst nydt det?

9 kommentarer:

 1. Eva, du er da en helt tur-guide, hvor er det herligt. Din entusiasme smitter godt nok, hvor er det sjovt at høre om jeres tur til Fyn for at hente træ og gå på restuarant helt ovre i Sønderjylland, hi-hi - men du har fat i noget rigtigt, tror jeg, med hensyn til quality time.

  Møns Klint er vel nok smuk. Jeg elsker billedet af stenene der plopper i vandoverfladen :)

  Ulla

  SvarSlet
 2. Du tager altså nogle superskønne billeder - dem er jeg altså vilde med :-)

  SvarSlet
 3. Må tilslutte mig de er smukke de billeder. Det nederste er især lækkert. Jeg har det som dig mht. sten. Så spørger du, hvornår har jeg sidst nydt vores smukke land? Hmm tænke tænke - ja jeg var på Fyn og besøge min fætter i sommer og vi besøgte min datter som havde lejet sommerhus ved Kvie Sø i efteråret var vi en tur på Falster - så jo I have been around!

  SvarSlet
 4. Hvor er det dejligt at høre om jeres ture ud i det blå.
  Det må jeg indrømme vi ikke altid er så gode til, altså at køre ud og kigge. Til gengæld så nyder jeg det i fulde drag hver gang. Jeg elsker også naturens finurlige, smukke, skulpturelle sten, og træstammer. Ja naturen i det hele taget.
  Sådan tror jeg bare vi havenørder er, vi kan forelske os i de små fine blade på en plante, eller et dødt træs smukke forfald.
  Det er nu heller ikke det værste.
  Jeg er vild med dine billeder, de er jo lige til et galleri.
  Ha´en god dag.
  Vh. Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 5. Nøp, sten bliver man aldrig træt af. Møn er så absolut en af Danmarks perler - og der er meget andet end Møns Klint at glæde sig over. Prøv næste gang at køre forbi Rytsebæk og Fanefjord skov eller forbi Mandemarke bakker og Klintholm Havn, hvor der er et fantastisk røgeri. Der er også en del stendysser på Møn ;-)

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 6. Super skønne billeder som altid, og de der hjertenødder har jeg været vild med siden jeg så en udsendelse om Westergaard Planteskole, jeg tror det var i Naturtid.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 7. Whaauuuuu......Eva du kan bare noget med et kamera der er helt uovertruffen. Hjertenødder har jeg aldrig set i virkeligheden men omtalt i et magasin for længe siden.........

  Jeg stemmer i koret "DANMARK ER DEJLIGST" :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. Eva, Eva, Eva du blæser mig omkuld med dine fantastiske smukke fotos...og jeg er ikke den eneste kan jeg se, der overvældes af din evne til at fange "øjeblikket" så det fremstår fortryllende:0)
  Så jeg smelter bare videre over dine billeder og beskrivelser af steder på Sjælland - jeg aldrig har været!
  Stort knus og kram
  Lotte

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...