torsdag den 29. december 2011

Lille blomst - stor skønhed

De er uimodståelige, og helt aldeles fortryllende. Det er en lille blomst, men dens skønhed er stor. Og jeg er så glad for specielt de lyseblå Muscari  , som mange kender under navnet perlehyacint - her i landet. De er flinke til at komme igen, og jeg har læst mig til at de ikke laver sideløg, men kun formerer sig via frø. Og at et frø tager 2-3 år før det bliver til en lille plante.


 Smukke er de - synes du ikke. Jeg fik denne søde kongekrone med muscari løg af mine forældre, og jeg er allerede helt vildt glad for den. Det var for svært at vælge hvilket billede jeg skulle vise af den, så derfor var der idag hele tre af slagsen.  

14 kommentarer:

 1. Perlehyacinter er også én af mine ynglingsblomster til vinduerne i vintermånederne efter jul. Og så er det jo herligt, at de kan genanvendes i haven :-)

  Jeg vidste faktisk ikke, at de kun formerede sig med frø - tak for oplysningen :-)

  SvarSlet
 2. Du har helt ret, det er en lille blomst med en stor skønhed. Super flot dekoration du har fået af dine forældre, jeg kan godt forstå at det var svært at vælge billede. Du er SÅ smadder god til at tage billeder :-)
  Ha en god dag
  Mange hilsner Anne-Mette

  SvarSlet
 3. Pärlhyacinter är verkligen vårens budbärare. Så fint de står där i kronan. Tack för vårinspirationen - den behövs nu!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 4. Hvor er de søde de små. (Var heller ikke klar over at de kun formerede sig ved frø) Og den krone er da bare helt vild flot. Sikke en lækker gave at få.
  Havehilsen fra Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 5. Det er en ægte forårsbebuder - de er meget skønne og findes jo faktisk i flere forskellige blå (og hvide, lyserøde) farver.

  Dine ranunkler fra sidste indlæg er også smukke - er de mon dyre? Jeg har en mængde hvide orkideer, som stadig blomstrer overdådigt og dernæst er jeg vild med hyacinter i vinduerne lige nu.

  Ha' en dejlig dag.

  Ulla

  SvarSlet
 6. Perlehyacinter er også så smukke. Jeg er hoppet på den lyserøde, ikke så mange, de er lidt dyre, og så håber jeg de bliver til noget og de breder sig ligeså villigt som de hvide og blå.

  Igen smukke billeder, man kommer helt i forårsstemning. Skønt.

  Jeg skal lige høre dig. Jeg vil så frygtelig gerne have sat billeder på min BLOGTITEL, men har simpelthen ikke evner i den retning. Nu er din så umådelig flot, jeg ville være glade for mindre. Må jeg høre dig hvordan du har båret dig af....altså i mindre målestok. Bare sådan så jeg kan komme i gang med at eksperimentere.

  Ha´ en rigtig god dag :)

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 7. Dejlige billeder som altid.

  Jeg vil ønske dig og din familie et rigtigt godt nytår, og glæder mig til at følge dig i det nye år.

  Venlig hilsen Lone

  SvarSlet
 8. Skønheder det er hvad de er ja... og så i en statelig krone... sådan en dekoration gad jeg også godt ha... :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 9. Hvor er din dekoration bare sød og smuk. Du har da bare de bedste forældre :-)
  Jeg kan godt forstå du måtte vise hele tre billeder.
  Skægt nok ville jeg dele og flytte nogle i haven for ikke så længe siden, og undrede mig lidt over at de ikke var blevet til flere.
  Men jeg har dødhovedet dem, fordi jeg troede at løgene formerede sig ligesom de fleste andre løgblomster. Så må jeg lade dem smide frø i år :-) Tak.

  SvarSlet
 10. Jeg er også meget glad for perlehyacinter, og hold da op hvor de breder sig - helt ud i vores brosten i indkørslen - men det gør bestemt ikke noget :)

  SvarSlet
 11. Jamen hvor er den sød den lille opsats - og perlerne er bare superskønne. Jeg har dem i massevis til foråret. Har sat den i lyserød for et par år siden, så nu må de gerne frøformere sig (anede jeg da ikke - så TAK) i den lyserøde også.
  Det er altid sådan nogle smukke billeder du tager!!

  SvarSlet
 12. Hvor er de skønne og kronen også. Jeg har perlehyacinter i haven, de kommer troligt hvert år. Jeg vidste heller ikke, at de ikke satte sideløg, men formeredes med frø. Tak for oplysningen.

  SvarSlet
 13. Hej!
  Vilken vacker och "vårig" blogg!

  Vi ses,
  Stina

  SvarSlet
 14. Giver dig ret. De er bare smukke.
  Jeg har dem også i haven.

  Ønsker dig og dine et godt nytår.

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...