onsdag den 28. december 2011

Ranunkler

Man bliver da helt i forårshumør af ranunkler i potte på denne årstid. Har haft to af de udskældte julestjerner i stuen hele december i år, - men nu ryger de ud. Og ind kommer måske disse ranunkler, som jeg ynder at have i potterne i januar. Ellers bliver det blå primula. Hvad har du i vinduerne i januar?


9 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig i at vi må holde humøret oppe med dejlige blomster i vindueskarmen i januar og februar men vi venter på foråret i haven.
  Jeg er med på julestjerneholdet - de ser da skønne ud sammen med de første buketter røde tulipaner.
  Jeg må ud i byen og se på blomster :o)

  SvarSlet
 2. Å Ranukler er dejlige. Jeg pynter faktisk til januar, meget i rå naturmatrialer men også med en lille smule hvid julepynt som snefnug og fugle. Blomster vil jeg helst plukke selv så indtil skove, enge og haver kan leverer igen er der lidt tomt i mine stuer.

  SvarSlet
 3. Disse ranunkler kan jeg godt blive forfalden til, de er smukke. Jeg har slet ingen julestjerner haft i år, men jeg har heller ikke savnet dem.
  Hos mig er der 4 orkidéer og Jesu Tornekrone. De sidste er ivrige til at blomstre, jeg har haft dem i mange år og er ikke vild med noget med torne, men nu er de der jo, og de blomstrer :o)Jeg har en gul og en rød.

  SvarSlet
 4. Skønne ranunkler i en skøn skøn farve :o)
  Jeg har lige smidt mine to julestjerner ud idag... men de var nu heller ikke meget værd længere :o)
  Jeg er ikke altid så go til at sætte blomster i vindueskarmen, men skal det være så blir det primula :o)
  Lige nu har jeg en del orkideer der blomstrer, så det er nok for mig :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 5. Hej Eva
  Ja ranunkler er skønne også på denne årstid.
  Jeg har stadig mine hvide julestjerner stående i vindueskarmen og det regner jeg med at have lige indtil
  det bliver forår, og jeg kan sætte dem ud i haven sammen med andre forårs/sommerblomster. Det har jeg haft held med i et par gange nu. De hvide/cremefarvede blade bliver en smule mere grønne, men det er kun charmerende, synes jeg.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Hyacinter og primula er januar og februars foretrukne til vindueskarmen - og selvfølgelig blomstergrene. De første er på vej ;-). Ranunkel er en forunderlig blomst. Den minder mig lidt om de papirsblomster jeg lavede som barn. Men en rigtig forårsbebuder er det!

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 7. Hej. Jeg kan rigtig godt lide ranunkler, men kan aldrig finde dem nogen steder! Måske kigger jeg ikke nok. Dine har en skøn farve. Her hos os har jeg pelargonier i forskellige farver og bladformer. De blomstrer dog bare ikke så meget lige nu, men så tager jeg stiklinger, så det er vindueskarmen i januar for mig!

  SvarSlet
 8. Hvor er det en skøn farve din ranunkel har, ah :-)
  Jeg købte mig en silke-julestjerne for to år siden, og har ikke haft de ægte siden. Den beholder nemlig bladene :-D Og i det dunkle december-lys kan man ikke se forskel. Jeg kan nemlig ikke så godt lide køb og smid-væk, som julestjerner jo er, men jeg gider heller ikke se på dem andet end til jul.
  Jeg har mest primula og hyacinther i januar. Jeg elsker primula når julepynten bliver pakket væk. Og så tulipaner selvfølgelig.
  Men jeg har også overvintrende pelargonier, som blomstrer endnu. Det er dejligt :-)

  SvarSlet
 9. Det er en fantastisk smuk ranunkel du viser.
  Jeg har mest hyacinter i min vindueskarm sammen med de "faste" planter, bl.a. den nye zigzagplante - den er fantastisk synes jeg.
  Ha' et rigtigt godt nytår, søde Eva. Jeg håber vi ses til havevandring til næste år :)

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...