torsdag den 12. januar 2012

Det pureste gul

Jeg plejer at kunne fiske en flot buket forsythia hos svigermor. Det håber jeg meget på at jeg også kan i år. For på denne tid - er alle grene jeg kan drive i blomst da med til at minde en om at det går den rigtige vej.

For tiden glæder jeg mig meget over at kunne fordybe mig i bøger, og blogge. Dejlig ny beskæftigelse, som opsluger en, - så man næsten glemmer - det er vinter når man ser alle de dejlige blogs og ikke kun de danske.

En af mine favoritblogs er foruden - den selvskrevne - nemlig havekongens - denne blog: Det er Charlotte i den nordlige del af Sverige, som skriver bloggen Trädgårdsflow. Her finder jeg altid dejlige billeder, og ny inspiration. Charlotte er ferm til at få blomster og bede - til at ligne en million. Og ikke på den gartneragtige måde. Men faktisk vil jeg sige at hun formår at få det bedste ud af både blomster, og køkkenhave, og indretning i haven. Hun lavede i år en drøm af en ny køkken have. Den tænker jeg tit på. Vil du se den så kig her!

Om få måneder er vågner vi alle op til dåd. Og så går den nye havesæson igang. Forhåbentlig bliver der flot i haven i år, - men jeg har har også lidt drømme om at flytte rundt på nogle stauder og lave en af mine plantekasser mere lyserød og hvide. Nu må vi se, hvad vi når. Der er så meget jeg gerne vil. Jeg har hovedet fuldt med ideer. Er det ikke bare den bedste hobby vi har?

Forsythia - og tiger akvarel af kunsteren Uffe Christoffersen.

11 kommentarer:

 1. Smukt.
  Jeg har lige taget Forsythia grene ind i stuen.

  SvarSlet
 2. Jeg skal ud og plukke forsythia og mirabellegrene til drivning i weekenden. Nu kan man næsten ikke vente længere ;-)
  Tak for linket til Nordsverige. Det så rigtig interessant ud, og kræver lige et nærmere studie senere.

  SvarSlet
 3. Jeg har desværre ikke nogle grene jeg kan tage ind, så jeg nyder billederne af det i andre tager ind.
  Tusind tak for linket til den helt fortryllende blog. Det er lige netop noget i den stil vi har talt om til vores kommende køkkenhave.
  Havehilsner fra Marianne, som er ved at få forårskuller ;-D

  SvarSlet
 4. Jeg er også vild med Charlottas blog. Jeg hiver virkelig meget inspiration ind hos hende.

  Forsythia har vi rigeligt af. Den stod i haven, da vi overtog den, som noget nær det eneste og så var den i den pakke "markskel" vi købte. Lige nu synes jeg den er skøn, men til foråret dukker ambivalensen op. Ingen have uden en forsythia og selvom jeg nødig vil indrømme det, bliver det lidt for meget. Men pyt, lige nu er jeg taknemmelig, ind med forsythiagrenene :-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Jeg har det som Birgitte ikke for meget forsythia. Jeg har selv sat 3 stk., som gror og gror, og jeg klipper og klipper, men de er gode som læ-givere. Dog tager de rigtig meget plads, som kunne bruges bedre. Jeg var ikke så erfaren i have, da de blev plantet, nu må vi se, om de får lov at blive :o)

  SvarSlet
 6. Hej. Det er pudsigt, at du spørger om det ikke er den bedste hobby vi har! Jeg har nemlig i dag tænkt på hvor meget jeg glæder mig til at kunne være ude i haven, når jeg kommer hjem og der er lyst og alting pibler op. Det er som om, man kommer i en helt anden tilstand med fred og ro i sjælen, når man er i haven. Det savnede jeg i dag og jeg glæder mig så meget til at der bliver forår. Men ellers vil jeg sige, at det er dejligt, det nu går den rigtige vej, der er allerede blevet noget lysere om eftermiddagen. Vi har nogle mirabelletræer på stien nede bagved marken, jeg tror jeg skal derned og plukke nogle grene, dem kan man vist også få i blomst nu, hvis man driver dem frem indendøre.
  Jeg kender godt Charlottes blog. Jeg er selv fast læser af den og jo den er skøn at følge med i!

  SvarSlet
 7. Ja, jeg elsker jo gul, så selvfølgelig elsker jeg også Forsythia :-) Det er virkelig en forårsbebuder.
  Men selvfølgelig skal der være måde med alt, og jeg har da også kun en, omend meget stor busk. Men den ville jeg til gengæld heller ikke undvære.
  Og jeg skal også have klippet grene ind meget snart :-)
  Hvor er det et smult billede du viser, ah :-)

  SvarSlet
 8. Oh, vilken härligt gul bild med forsythsian och tavlan bakom. En riktig energikick :-)) Gult gör en pigg.

  Men så gulligt av dig att länka till mig. Tack rara du för de snälla orden!!

  Stora kramar
  Charlotte

  SvarSlet
 9. Skøøøønt billede.

  Jeg får også altid grene af min forældre, som jeg nyder meget :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 10. Forsythia är verkligen en solstråle så här års...jag får nog be svärmor om några kvistar.
  TACK för länken till Paradehuset, dit ska jag försöka komma i sommar.
  Vi brukar låna ett sommarhus utanför Slagelse varje sommar, känner du till några fina visningsträdgårdar eller trädgårdsbutiker i närheten?
  Kram lydia

  SvarSlet
 11. Forsythia er skønne, i mindre målestok, synes jeg - og derfor har jeg dem heller ikke i min have, som ikke er stå stor. Men jeg savner at kunne få grene ind som I andre, så desto mere nyder jeg billederne.

  Havehobby er bare skønt - både derude og herinde på bloggen - jeg vil se nærmere på den spændende blog hos Charlotta senere.

  knus Ulla

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...