Håber du har haft lejlighed til at smage denne kringle i virkeligheden. Den er godt nok god! Kig evt. lidt rundt her - og se hvor den kommer fra! Annes kringle Dej: 300 g hvedemel, 200 g smør, 50 g gær, 2 spsk lunkent vand, 2 æg, 50 g sukker Fyld: 150 g smør, 50 g sukker, 50 g mørk farin, korn fra en halv stang vanille, 50 g rosiner, 3-4 tvebakker 50 g hakkede valnødder eller smuttede mandler. Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i sukker og vand og æggene piskes let sammen. Alle dele samles til en lind dej, der hæver, mens fyldet laves. Dejen rulles ud til en stang, fyldet smøres på, og der rulles sammen som en roulade. Stængerne hæver i 15 minutter, pensles grundigt med æg og drysses med perlemelis. Bages 30-40 minutter i en 170 grader varm ovn.
Sikke da en skøn tradition... det ville alle drenge - og piger - elske at tilbringe en eftermiddag med far og mor på den måde :o)
SvarSletOg et helt fantastisk billede også... godt skudt :o)
Ha en go aften...
Nej du er ikke den eneste, der savner lyset.
SvarSletHeldigvis går det da i den rigtige retning nu.
I sidste uge var det mørkt, da jeg trådte ud ad døren tirsdag morgen, i morges var et begyndt at lysne.
Jeg GLÆDER mig helt vildt til det atter bliver "havetid" - jeg mangler den ro/glæde/terapi det er at lave havearbejde.
Ikke det rigtige tidspunkt jeg har fået stress på ;o|