torsdag den 2. februar 2012

En af de gammeldaws favorit blomster med X-faktor

En gammel men nostalgi farmorsblomst der fortjener lidt opmærksomhed. Måske har den endda X-faktor? Jeg hopper med på Annes X-faktor for blomster. Se mere her! 
Jeg husker - i et kært minde - ja vi skal helt tilbage til dengang jeg løb rundt i min farmors have, jeg var vel 5 år - og jeg elskede at plukke dem. Det var som stod de og smilte til mig, og det kunne altså godt være meget svært at lade dem være i fred, når man nu kunne plukke en fin buket blomster til sin mor.

Ja, det er hornviolerne, Viola Cornuta. Jeg elsker dem i alle farver, og har svært ved at begrænse mig når jeg skal fylde potterne op i foråret. Får de en svirp af lidt frost klarer de den alligevel, og passer man dem med et klip og lidt gødning, kan de holde hele sommeren, nogle gange har jeg haft blomstring til november. Det bliver mindre og mindre, men er dog alligevel værd at tage med - synes jeg.
7 kommentarer:

 1. Et smukt eksemplar af slagsen. Jeg elsker også hornvioler i krukker om foråret. Men vi må nok vente lidt endnu med at sætte dem ud, selv om de klarer noget frost ;-)

  SvarSlet
 2. jeg har frø jeg, som ligger og venter på å bli prioritert.. Elsker ulike typer av fioler, spesielt de som har de aller minste blomstene. Spesielt på høsten er stemor en kjær blomst, merkelig at den ikke er mer brukt for den tåler frost så godt at jeg har opplevd å ha blomstring under gjentatte lag med snø.

  Hyggelig å ha deg med i konkurransen :)

  SvarSlet
 3. Hornvioler er virkelig også nogle små skønheder, og hvert forår fylder jeg et par krukker. Det er altid så svært at vælge for alle farverne er skønne og det har de flotteste små aftegninger.

  Fint at få hornviolerne med i konkurrencen.

  SvarSlet
 4. Ja, dem er jeg også vild med - smuk farve du viser på billedet.

  Mine selvsåede har blomstret nærmest hele vinteren.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 5. Uhh hvor er den smuk. Har du ikke hørt du ikke må deltage i konkurrencen. Du tager ALT for smukke billeder :):)

  Nej - held og lykke, meget smukt billede. Absolut gode chancer.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 6. Hej Eva
  Gå ind på Haverummet, jeg har en besked til dig:-)

  Knus

  Karina

  SvarSlet
 7. Jeg er også vild med hornvioler. Ligesom jeg også holder meget af stedmoderblomster. Alle de dejlige farver og så den fine, fine form. Absolut X-faktor!

  Glæder mig, at din mor er i bedring og ønsker dig en god weekend
  Birgitte

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...