tirsdag den 21. februar 2012

Højere og flottere digitalis

I bogen Tasha Tudors have, kigget, og savlet, og kigget igen og igen på den samme side. Nemlig den side hvor Tasha Tudor står foran sine næsten 3 meter høje digitalis. Wooooow - det er et syn. Det lover jeg jer. Dem af jer der har bogen, ved liiiiige hvad det er for et billede jeg tænker på. Hvis du vil se den smukke bog så kig her! - hos Claus Dalbys forlag: Klematis!


Her i min gamle have, var de ret høje... Jeg vil gætte på at de var omkring to meter.

Jeg håber at mine digitalis i år bliver højere. De var da smukke i sommer, men den højde som de havde i min gamle have, har jeg endnu ikke set her i Greve. Måske er det jorden? Alle tips modtages med kyshånd. Jeg vil så gerne have at mine digitalis bliver endnu større og flottere. Jeg vil så gerne have at de skal have det godt her hos mig. Jeg tror jeg vil eksperimentere lidt med andre sorter. Har du en favorit digitalis, hører jeg også gerne om den. ;)Her i min nye have, var de vel maksimalt en meter. Hvad gør du for at forkæle dine digitalis? H A R    D U   M E L D T    D I G
T I L    M I N  G I V E - A W A Y ?

Husk at jeg trækker lod om spændende frø
samt en havebog for medlemmer af bloggen.

Er du ikke medlem skal du være hjertens velkommen til at blive det.

21 kommentarer:

 1. Åh - digitalis er så flotte. Jeg købte et par stykker i sidste år, så jeg er noget spændt på dem i år. Jeg synes dine ser flotte ud i din nye have. Jeg ville være meget glad, hvis mine kom til at se sådan ud. Min hedder digitalis grandiflorum og er cremegul. Jeg har aldrig haft den før, så det bliver jo spændende. Dejligt at du har læst sådan en god bog, jeg må vist på biblioteket og låne den!

  SvarSlet
 2. Kan det have noget med skygge at gøre? Mine står i skovhaven og bliver da pænt høje, kan ikke lige sige hvor høje. Det er samme sort som dine, tror jeg, i hvert fald samme farve.

  SvarSlet
 3. Jeg melder pas på de kloge kommentarer, men hvor er det da et fint lille bed i din nye have :o)

  SvarSlet
 4. Jag lånade precis den boken på biblioteket och vet precis vilken bild du menar. De är verkligen enorma. Det finns en hel del digitalis här hemma i min trädgårds också. Jag tycker de är underbara men de är absolut inte så enorma som i Tasha Tudors trädgård.

  Hälsar Åsa

  SvarSlet
 5. Jeg havde bogen med på skiferie og ved præcis hvilket billede du skriver om. Hvordan hun gør aner jeg ikke, men hun gøder jo ifølge bogen med kogødning så måske?

  Uanset højde så er det nogle skønne digitalis du har i haven.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 6. Jeg må vist også melde mig i køen på biblioteket :-)
  Eeelser digitalis, men har desværre ingen gode råd, for mine er heller ikke oppe i de højder - desværre.

  SvarSlet
 7. Hæ, mine er slet ikke sået endnu, men jeg glæder mig til at se dem i levende live og skal gerne melde tilbage hvor store de bliver :o)

  SvarSlet
 8. Sidste år havde jeg en 3-4 planter tilovers, dem satte jeg i en pænt stor krukke. Jeg satte den lige ved drivhuset, så det var nemt at vande og gøde. De blev superhøje. De blev passet og plejet og næsten afblomstede stængler blev klippet af. Jeg vil sige, at den intensive pasning gav pote. De blomstede kraftigt og længe.

  Dem jeg har i jorden ´lever deres eget liv´.

  SvarSlet
 9. Som nybegynder plantede jeg min første digitalis sidste år, og den sneg sig op på en højde af ca. 50 cm, så jeg kan ikke hjælpe med gode råd. Men ja - bogen om Tasha Tudors have - og hele hendes univers - er vidunderlig. Det er bøger og haver som den, der holder drømmene i gang om vinteren.
  Held og lykke med at nå i højden :-)

  SvarSlet
 10. Jeg har ikke digitalis i haven, så ingen hjælp fra mig :o)
  Endnu en gang dejlige billeder fra din have, med skønne farver :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 11. Kære Eva - ja, hvem vil ikke gerne have Digítalis så store som Tashas. Jeg har en plan, men kan ikke afsløre den endnu!!!

  SvarSlet
 12. Kære Eva - ja, hvem vil ikke gerne have Digítalis så store som Tashas. Jeg har en plan, men kan ikke afsløre den endnu!!!

  SvarSlet
 13. Karen Olesen2/21/2012

  Hm - find den nærmeste kostald i dit område og lav "manure tea" - akkurat som Tasha Tudor gør det.

  Bedste gødning som findes - hvilket også kan ses i Camilla Plums have.

  Bedste hilsner og pøj, pøj med projektet.
  Karen O.

  SvarSlet
 14. Jeg husker fra en af Anne Just´s bøger at hun havde en historie om nogen høje frodige Digitalis hun beundrede hos en anden husejer. Hemmeligheden var et ordentlig læs ko-møg hvert år i bedet - så det kan vel oversættes til ekstra godt gødet løs muldjord.

  SvarSlet
 15. Det lyder som noget jeg kan finde ud af. Vil helt klart prøve det.

  ;)

  Tak Karen og Berit

  Og Claus: Nu bliver jeg jo nysgerrig!
  Nu ikke så hemmelighedsfuld. ;)

  SvarSlet
 16. Degitalis er da smukke.
  Vi har dem rundt i haven, men de bliver nu ikke 2 m høje. Jeg har ikke målt dem men jeg gætter på, at de højeste har været godt 1 m.
  Høje eller lave. De er nu smukke alligevel.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
 17. Anonym2/22/2012

  Havde lige glemt bogen om Tasha Tudor, det må der straks gøres noget ved, tak.
  Gode fif med hensyn til højde på Digitalis har jeg ikke,men komøg lyder da meget godt, hvis man lige har adgand til det. Tilsyneladende har Claus nogle guldkorn i ærmet, dem må vi jo så afvente.

  Engblomsten

  SvarSlet
 18. Hej Eva,
  Ja, digitalis er fantastiske, men nogle gange vælter mine altså. Måske de bliver kraftigere i stænglen, hvis de får lidt kogødning.
  Sig til hvis du skal bruge noget komøg, så kan jeg tage en portion med til dig, næste gang jeg kommer "på landet" :)

  SvarSlet
 19. Hej jeg har selv sået Pams choice og de var sidste år ok høje nok 1- 1.5 m høje og hvide med rødlig pletter, de er plantet i et rosen bed som får hestemøg, når der er noget i overskud fra gunnera dækningen til vinter. Ved ikke om der er forskel på heste og ko gødning( jeg kan bedst skaffe heste)
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 20. Jeg vil forsøge med udi gødningskunsten. Det må være tricket.
  Men også nye sorter, som Pams Choice står på ønskelisten. Så den sidste år, den er så fin. I år må det være Claus Dalbys bede med denne skønne blomst vi kommer til at sukke efter.
  Det bliver sikkert et syn af en anden verden. ;)

  SvarSlet
 21. Jeg kan se at i år skal jeg købe Digitalisfrø.
  Har altid synes at de er så smukke, men aldrig selv haft dem i haven.
  Så de er nu skrevet på min indkøbsseddel...:-)

  hej fra Lisbeth

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...