fredag den 23. marts 2012

En god gerning

Jeg har købt lidt frø til langsporerede akelejer i år. Jeg tror, jeg vil se hvilke farver jeg kan lide, og grave dem op jeg ikke kan lide - og give dem til fx. skolen eller lignende. Nogle gange kan jeg også finde på at så blomster nede i skoven, eller smide vildblomst blanding ud. For nogle år siden såede jeg lupiner i området, - hvorefter en kær veninde gravede en af planterne op - for at tage den hjem i haven. ;) Det var jo så synd at den smukke lupin skulle stå der, når den nu kunne komme hjem og bo hos hende.

Kunne godt tænke mig at der var lidt græsrodsbevægelse - og nogle der såede sommerblomster rundt omkring, - hvor børn og andre der kan tænkes at nyde synet - kunne have glæde heraf.

Jeg er specielt glad for rosa og blå, lilla akelejer, men måske bliver jeg overrasket med nye spændende farver. Sidste år fik skolen nogle af mine stauder fra haven, og de er fint på vej op igen. De har simpelthen ikke pengene til at købe diverse ind til deres blomsterkummer i skolegården, så jeg kan kun opfordre alle der har overskud - giv det til skolen, om muligt hjælp med at plante til - så børnene kan lære at se og sætte pris på naturens skønhed. Det kan selvfølgelig også være til børnehaven, blot man sikrer sig at blomsterne ikke er giftige for børnene.

18 kommentarer:

 1. Sikke en spændende akeleje du har afbilledet. For flere år siden strøede jeg med rund hånd frø ud i min første have. Frø jeg havde bestilt i Holland og som jeg desværre ikke har set siden. Hvilket skønt syn jeg havde flere år efter. Bliver de for dominerende er de jo lette at hive op igen. God weekend. Hanne

  SvarSlet
 2. Super flot akeleje du viser.

  KH Margrethe

  SvarSlet
 3. Hvor er din akeleje skøn.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 4. Skøn akeleje, og god idé at forære overskuddet til skolen.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Jeg har sået "blå drenge" på en offentlig vold i København igennem flere år..... men jeg siger ikke hvor, for det er sikkert forbudt, og volden er heller ikke blevet blå endnu.... men jeg håber stadig. Det bliver SÅ flot, hvis ellers de små frø bliver til noget.

  SvarSlet
 6. Rigtig god idé, med at så blomster rundt omkring.
  Vi har sådan en kedelig legeplads her i byen, det syntes jeg er synd for børnene, så der er jeg "desværre" kommet til, at "tabe" nogle Morgenfruefrø ;-D Glæder mig til de kommer op, hvis altså bare der ikke kommer nogle og luger dem væk.

  SvarSlet
 7. Hej Eva!
  Det er en riktig god ide! Jag har tænkt att gøre lidt Guerilla Gardening i år fordi vi haver så mager frøer :)
  Hvad er det for en slags Akeleje du viser på billedet? Den er otroligt flot!
  Mvh, Anna

  SvarSlet
 8. Akelejen er en Tower akeleje. Købt hos IsabellaSmith for nogle år siden.

  Den breder sig ikke særligt meget her hos mig, men lidt planter har jeg da. ;) Jeg har skrevet om den før, hvis du søger på akeleje øverst i bloggen her, kan du se den i lyserød og lyseblå.

  SvarSlet
 9. Akeleie er en flott plante, som det finnes så mange flotte sorter av!

  Kjempe fin Akeleie du viser.
  Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlet
 10. Det er så skøn en plante. jeg har dem snart alle vegne i haven. De selvsår sig og krydser farver. Kommer de i vejen, bliver de bare hevet op.

  Ha en rigtig dejlig solskinsweekend.

  Mange forårshilsner fra Lise

  SvarSlet
 11. Synes det er en god idé at donere frø til skolen. Børnene skal da selv så. Så kan de ved selvsyn, følge det de har sået i krukker/jorden. Man kunne til et forældremøde, lave en aftale om, at hvert barn har en pose frø med og så bruge såningen i undervisningen.
  Jeg har også den akeleje du viser på billedet. Kan bare ikke tage så fine billeder, som du kan!

  SvarSlet
 12. Sikke dog en dejlig overskudsagtig idé. Kender en dame der i forbindelse med hendes arbejde i en børnehave, hvert år inviterer børnene ud og plukke Dahlia buketter i hendes store landhave. Børnene der kommer hjem med strålende øjne er det hele værd.

  Selvom det er lidt brugt, så er der jo noget om at man skal huske at smile til verden, for selv at få lidt smil igen...

  Rigtig god weekend
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 13. Hej Eva,

  Jeg har også købt en pose akeleje frø, som hedder Tower light blue. De ligner små skørter.
  Jeg har en del valmuefrø fra sidste år, og overvejer også at så dem rundt omkring i nabolaget, hvor der er lidt bart :-)
  Det er så nemt at dele ud af sit overskud, og der er mange steder der kunne trænge til lidt blomster.

  SvarSlet
 14. Jeg er helt med på Guerilla-Gardening - bølgen, og drysser rundhåndet akeleje og morgenfrue frø ud i rabatter på min vej. Og det var da en god ide at du giver de ekstra planter til skolen, godt initiativ.

  SvarSlet
 15. Hej Eva
  Bra idé och vacker bild :)
  å missa nu inte.....

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F
  åkan
  förra veckan var det 110 fina bloggar med
  De e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvarSlet
 16. Hvor er de akelejer dog skønne. Det er en god idé at donere planter til skolen - du er så betænksom :)
  Min computer har været død i nogle dage, og jeg har været tæt på panikken. Nu har jeg købt en ny og er på igen - gudskelov.
  De drejeblomster jeg fik af dig i sommers skyder op ad jorden, så det er en lyst :)

  SvarSlet
 17. Anonym3/24/2012

  God idé.
  Det er så kønt med blomster på uventede steder, så jeg tror jeg vil tage din idé til mig.
  VH nina

  SvarSlet
 18. Tak! Den skall jag söka upp!

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...