lørdag den 3. marts 2012

Endelig - et ønske der gik i opfyldelse

Idag har jeg haft Dorthealiljer i min have - som blomstrer.
De er så smukke og min mand og jeg har ønsket os nogle mange år.
Flere gange har vi prøvet at købe i butikkerne, men de blev bare aldrig til noget.
Sidste år fik jeg derfor nogle af en kær veninde, og nu blomstrer de sååå kønt.
Endeligt fik vi dem. Hvor er jeg bare superglad fordi det lykkedes.

Næste trin er så bare - jeg vil gerne have flere.
Jeg havde nærmest mistet troen, måske de bare ikke kunne gro her.
Men jeg har hørt at tørrer de ud - i butikken, er chancen for at
de ikke vil gro igen - desværre temmeligt stor. Det er nok derfor
at mine dorthea lilje indkøb - aldrig har båret frugt! 

Hvis der er nogle af Jer derude, som gerne vil "sælge lidt" til mig,
og som ikke bor alt for langt væk, kører jeg hjertens gerne forbi jeres haver.
Det kan også være at vi kan bytte, jeg har stadig drejeblomster,
som jeg gerne bytter væk. Se dem evt. her!
14 kommentarer:

 1. Jeg har også kun en lille håndfuld, der blomstre, så hjælpe dig kan jeg ikke. Men jeg tror, at du har ret i det med at det er bedste at flytte dem fra andre steder, hvor de blomstre.

  God jagt. God søndag.

  SvarSlet
 2. Hej Evigglade
  Jeg har også læst, at Dorthealiljer og vintergækker i det hele taget tørrer forfærdelig let ud. Jeg håber, at der er nogen på Nettet, som kan hjælpe dig; men får du ingen tilbud, er det altså muligt at købe planter i England bl.a. Jeg har flere gange set i fjernsynet, at folk modtager sådanne planter helt frisk opgravede og omhyggeligt søbt i avispapir of plastikpose. Men du skal altså være forberedt på at have den helt store tegnebog frem .....
  Happy Galanthofil Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 3. Hallo Eva,
  What special snowflake. She's beautiful
  gr. Marijke

  SvarSlet
 4. Dorthea liljer har jeg også kun et par stykker af, så dem kan jeg desværre heller ikke hjælpe dig med. Jeg ønsker mig også flere af disse yndigheder :-)

  SvarSlet
 5. Tillykke med dine små skønheder :-)
  Jeg kan godt forstå du er glad for at det endelig lykkedes.
  Jeg har desværre ikke nok til at gå af med nogle.
  Men jeg startede med et enkelt vildfarent løg og har delt og delt i over 10 år, og der kommer flere af det, så det er bare med at komme igang, når de er afblomstret.

  SvarSlet
 6. Kære Jytte

  Tak for tippet om køb i England.

  Det skal da undersøges.

  Kh
  Eva

  SvarSlet
 7. Denne vårblomsten er den fineste! Nydelig!

  SvarSlet
 8. De står også på min ønskeliste, men jeg har desværre slet ikke nogen endnu. Hvis du finder et godt sted, hvor man kan få dem til rimelige priser, må du endelig sige til.
  Knus Signe

  SvarSlet
 9. Hm tænker over det og tæller mine, men jeg bor jo langt væk, så de skal sendes :o)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 10. Det lader til at Dorthealiljer er en mangelvare. Jeg har heller ikke for mange af dem, men jeg kan godt sende dig en håndfuld løg hvis ikke du finder nogle tættere på :o)
  Jeg har haft mine i 3-4 år. En dag jeg gik tur med hunden hen over markerne, så jeg pludselig denne dejlige hvide klase i et læhegn. Tilbage med hunden og hente skovl og spand, og så hentede jeg dem der var. . . jeg synes de passede MEGET bedre ind i min have :o)

  SvarSlet
 11. Dorothealiljer er helt fantastisk smukke.......kan vi snakkes ved om et par år.....jeg venter nemlig på at mine formere sig.....de er noget langsomme i optrækket.

  Jeg holdt for nogle år siden ind ved en præstegård hvor de stod i hobetal......jeg var fræk og ringede på og præstefruen var hurtig ude i røjserne og gravede et par klumper op til mig.......men desværre har de ikke klaret sig fantastisk godt her i haven så der er er voldsomt mange tilbage.SUK......kan godt forstå du gerne vil øge bestanden ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 12. Hej Eva. Jeg kan godt forstå, at du er glad for at det endelig lykkedes. Jeg kan desværre heller ikke hjælpe, jeg har slet ikke noget selv i haven, men ville også gerne have det! Rigtig god søndag.

  SvarSlet
 13. Jeg købte mine i en potte sidste år - og troede at de var gået tabt i år, fordi de endnu ikke var komme "op"...... jeg HAR fundet dem, det viste sig at jeg havde sat dem et andet sted, end der hvor jeg troede. Jeg går ud fra at sådan noget ikke sker for jer andre, suk!

  SvarSlet
 14. Hej Eva
  De er rigtig nok ikke særlig lette at få , mine få fik jeg ved en flink buschaffør for 3-4 år siden, da hun hørte at jeg ikke havd bogle ( de gamle var gået til),men da de er blevet flytte 2 gange siden er de ikke blevet til særlig mange så jeg kan hellere ikke hjælpe men håber da for dig at du modtager et par stk. Der er noget fantastisk dejligt ved at få sådan nogle af rare mennesker og så vente på de bliver til mange.

  Hilsen Helle

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...