torsdag den 15. marts 2012

Mosegris i haven - som spiser mine tulipanløg

Jeg tror, vi har en mosegris i haven - og det er ikke første gang det er sket.
Vi bor tæt på skov og vand, og jeg har siden igår set nogle
og tyve tulipaner, hvor løget er gravet op ad jorden, og er spist. 

Der ligger kun tulipanbladet tilbage. :(

Vi sat 10 musefælder ud, men vil også sætte et par rottefælder,
det var sådan vi fangede den sidst. Fyldt med rosinguf. Det virker.

De må IKKE spise alle mine skønne tulipaner.Har nogle af jer derude gode råd er jeg All-EARS! (Har samtidigt mellemørebetændelse på det ene øre, - ikke en oplevelse jeg har savnet - har ikke haft det siden jeg var barn!)

Rigtig god weekend til alle I skønne mennesker.


knus fra
Eva

19 kommentarer:

 1. Desværre ingen gode råd herfra, det eneste der undrede mig var at løgene var gravet op... spiser mosegrise ikke nedefra??? Vi har også mosegrise nederst i haven ud mod en mark. Det viser sig i foråret når man synker ned i græsplænen, der hvor de har gravet deres gange. Jeg mener også de har gjort kål på en lang række perlehyacinter jeg satte for et par år siden, pist væk var de...:o(
  Rigtig god bedring med ørepinen, det lyder ikke så rart.

  SvarSlet
 2. Øv det er jo ærgerligt, at de ligefrem bliver gravet op?
  Håber du finder synderen!
  Føler med dig - fik mellemørebetændelse, da jeg ammede nr. 2 og det gør virkelig ondt!
  Først nu, efter så mange år, kan jeg flyve uden næsedråber til at udligne trykket.
  En rigtig god bedring til dig Eva.

  SvarSlet
 3. Kære Eva
  Kan desværre ikke hjælpe med de mosegrise. Det var dog forfærdeligt, jeg ved jo hvor meget du går og glæder dig til alle tulipanerne springer ud!
  God fangst og weekend!
  K.Gro

  SvarSlet
 4. Øv, øv, øv både med mosegrisene og ørerene. Jeg har heller ingen erfaringer medmosegrise. Håner du finder på en løsning.
  God bedring
  Ina

  SvarSlet
 5. Anonym3/16/2012

  Har heller ingen erfaring med mosegrise - kender, indtil videre - kun til kaniner, der har smag for gule krokus og dagliljer. Held & lykke med jagten!

  SvarSlet
 6. Uf det lyder ikke rart, hverken det med øret eller mosegrisene! Kan heller ikke give råd :0(, håber bare du har lagt så mange løg at der er lidt til dig også :0)

  SvarSlet
 7. Nej øv Eva. Dig som elsker tulipaner så højt. Jeg har ikke overvejet om vi har mosegrise her. Har også fundet lidt løg gravet op, men var indtil nu været helt sikker på, at det er fuglene der leder efter mad i jorden og derved får løgnene op :):) Hmmm måske jeg skal overveje det igen.

  Jeg har desværre ikke nogen løsninger på den udfordring, men læser lige med her, måske der er andre der har. Jeg har nemlig også købt "dine" tulipanløg af de lyserøde. Faldt for dem med et brag efter at set dine flotte billeder.

  Rigtig god bedring.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 8. Uha nej. Det er så træls når nogen spiser alle ens tulipaner. øv øv

  Jeg fodrede mus med mine i efteråret.Håber du får ram på kræet.
  Ja angelique er vidunderlig men kommer ikke godt igen syntes jeg så hun er blevet lidt skiftet ud i haven med botaniske tulipaner .

  SvarSlet
 9. Av jeg havde også mellemøresbetændelse på det ene øre, for et par uger siden. Det gør så nas, hvor har jeg ondt af dig.
  Mosegrise ved jeg ikke så meget om, så der kan jeg ikke hjælpe, desværre.

  SvarSlet
 10. Hvad bliver vi havefolk ikke udsat for. Det er skrækkeligt for dig ondt i ørene og måske ingen tulipaner det er da lige til at få ondt i hovedet af. Håber ikke det går så galt. God bedring.

  KH Margrethe

  SvarSlet
 11. Vi har hverken mosegrise eller muldvarper på Samsø, så jeg har desværre heller ingen gode råd, men hvor er det synd med alle dine skønne tulipaner, øv.
  God bedring med øret, det er ikke rart. Stakkels dig håber du kan finde på noget, der kan opmuntre lidt.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 12. Hej Eva. Mosegrise....det er et af havens onder som er svære at slippe af med. Jeg har af samme grund sløjfet alt hvad der hedder tulipan løg!
  De er nu også hårde ved rødderne hos Geranier og Alunrod :O(.

  Det eneste der hjælper er at trampe rundt i haven så meget som muligt. (hold evt party ;O)) de kan nemlig ikke så godt lide at blive forstyrret.
  Jeg propper også vandslangen ned i deres gange/huller og spuler til, det har også en vis effekt.

  SvarSlet
 13. Kære Eva,
  Jeg håber du snart fanger den bandit - og så dine tulipaner, som du elsker så meget - ØV!

  SvarSlet
 14. Øv for dig - hvis du googler søren ryge og mosegrise er der flere dramatiske forslag, der fx involverer gasning med knallert-udstødning m.m. - Det er vist desværre en større indsats. Selv har jeg ukendte dyr, der åbenbart elsker at gnave toppen af visse løgplanter. hrmpfff, naturen opfører sig ikke altid ønskeligt. Held og lykke med grisene.

  SvarSlet
 15. Øv altså, det er da ikke lige din dag. Hvor har jeg ondt af dig, både med tulipanerne og ørene, av :-(
  Jeg synes heller ikke at det passer helt med mosegrise, at de er gravet op. Egern måske? Men jeg har ingen erfaring med det. Jeg håber at der kommer nogen som kan give dig bedre råd.

  SvarSlet
 16. Hej Eva
  - har faktisk netop talt med en gartner om mosegrise i dag, og hans bedste råd var at tage fat i en anlægsgartner, der er certificeret til at lægge giftkugler ud, da det skulle være ret effektivt. Det var noget med, at hvis først der er en hun-mosegris i haven, så kan han-mosegrise lugte dem på MEGET lang afstand, og så er der pludselig fest...

  Jeg har aldrig selv haft dem i haven (7-9-13), men forespurgte da hele anlægget ved min mands virksomhed er totalt undermineret af mosegrise/muldvarpe!)

  Håber du finder en god løsning - det er super synd du mister dine fine tulipaner!!

  Kh - og god weekend til dig, Eva.
  Lone

  SvarSlet
 17. Havde som sagt mosegrise i haven for et par år siden = ingen drejeblomster mere :o( (Har jeg heldigvis snart igen)
  Mosegrisene spiser som regel nede fra, så mon ikke det er et andet dyr du har fået besøg af... Men hvad man gør ved dem ved jeg ikke. Den jeg havde, var på gennemfart, og spise alt den mødte på sin vej.

  Rigtig god bedring med øret. Intet der gør så ondt som øre- og tandpine.

  Dejlig weekend til dig trods ørepine og mistede tulipaner.

  Kh Lise

  SvarSlet
 18. God morgen Eva. Jeg har desværre ingen gode råd, men jeg tror, det er en god idé med fælder. Det er et noget uvelkomment dyr i haven, så jeg håber du får ram på den, så du kan have dine tulipanløg i fred!

  SvarSlet
 19. Sødeste Eva......dobbelt ØV. Hvor ere det altså bare ærgeligt når løgene ikke får lov at ligge i fred. Jeg har hørt noget om at mosegrise og muldvarpe ikke bryder sig om høje toner.......min far hang et klokkespil op i haven for mange år siden for at holde sine væk - men om det hjælper eller om det er en tilfældighed skal jeg lade være usagt men mulvarpene kom ikke igen ;0)

  Håber ørene snart bliver bedre.

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...