mandag den 5. marts 2012

Når skønhed og forfald er en og samme ting

I haven - og blomsternes verden kan skønhed og forfald nogle gange godt være en og samme ting. Idag opdagede jeg at en af mine orkideers blomster var faldet af. Og jeg skulle lige til at smide den ud, da jeg kom til at kigge nærmere på den. Den var så fin og havde nogle meget delikate linjer, som fik mig til at tænke på mennesket og vores rynker.

Fornyligt så jeg et billede af Cameron Diaz, som nu ser helt glat og anderledes ud. Smilerynkerne i panden og om øjnene er pist væk!!! Tænk hvis vi dog bare kunne genopfinde folks opfattelse af rynker. Nu er hendes skønne smil, stivnet i en botox-sprøjte, og - væk er for evigt det skæve og dejlige smil. Hvor er det synd. Hvorfor skal vi alle se så glatte og perfekte ud?

Se denne orkide. Den er så utroligt smuk. Klik evt. på billederne og se dem i lidt større format. Så kan du bedre se hvad det er jeg mener.

Ind imellem har jeg tørret en blomst, og gem den, det er ikke fordi jeg bruger det til noget, men en hornviol om vinteren, som har bevaret farven og det hele. Det kan altså godt være en skøn, og livsbekræftende oplevelse.


16 kommentarer:

 1. Hej Eva
  Du har fuldstændig ret, et ansigt uden rynker, som ikke er brugt, når man er op i alderen, det ser helt forkert ud. En vissen blomst har også altid sin egen skønhed.
  Jeg gemmer altid en duftende rose fra sommeren, den bevarer også på en måde sin skønhed og den har en dejlig speciel duft.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Anonym3/05/2012

  Kære Eva,

  smukt indlæg og HVOR har du ret:o)

  Vi ses her ved Klisterkanalen i tulipansæsonen::o) :o) Har lige talt med en fælles ven.

  På snarligt gensyn og de kærligste hilsner fra en havetravl havetosse

  SvarSlet
 3. Anonym3/05/2012

  ...........Og det var TANTE GRØN. Kan pludselig kun skrive som anonym.

  Kærlig havehilsen Net-Noob`ien

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Hej Eva - jeg er fuldstændig enig i dine betragtninger over rynker. Det er jo dem der giver en ansigt karakter, kan man forestille sig en Clint Eastwood uden rynker, nej vel?
  Det samme med planter, der er noget smukt over forfald, bare se efteråret med alle de smukke blade. Der er ikke noget bedre end at gå en tur i skoven og vade i blade til knæene .Vel?

  SvarSlet
 6. Kære Lisbeth: En rose, det har jeg ikke prøvet, men det vil jeg da se om jeg kan huske til efteråret.

  Kære Tante Grøn: Det lyder som en drøm. Hvor vil jeg bare glæde mig til dagen oprinder. :)

  Bente: Ja utroligt, at så mange higer efter evig ungdom.

  SvarSlet
 7. Er så ualmindelig enig. Og hemmeligheden ligger i ikke at se sig selv, blomster osv. med de øjne, man havde i ungdommen, for de ser og forstår slet ikke dybden... Sætter man pris på de erfaringer og glæder/sorger livet og blomstringen har givet, så ser man noget langt smukkere, end man havde forestillet sig.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 8. Hej Eva. Det var et berigende indlæg. Jeg er helt enig i at man ikke skal lave om på det naturlige. Jeg synes også, det ser forkert ud med et glat og urynket ansigt, når man når op i alderen. Hver alder har sin charme synes jeg. Det samme gælder blomster. Mine bonderoser starter med at være helt postkasserøde, når de springer ud og efter nogle dage bliver de mere og mere pink og til allersidst er de nærmest hvide med pink midte. Jeg er altid så facineret over det og synes, at naturen har mange livstegn.

  SvarSlet
 9. Kære Eva.
  Jeg må tilstå et det er det fotografiske i dit billede der fanger mig først, er det råt eller laver du lidt redigering, det tænker jeg jo ikke med din tekst foroven. Flot er det og det vil jeg gerne rose dig for, jeg synes du har en rigtig intuitiv evne for motiverne. Håber du kan tage imod min kompliment.
  Kærligst
  Henrik

  SvarSlet
 10. Du har ret, har du... :o)
  Jeg har lige smidt et par visne orkidéblomster ud idag, fortryder da nu at jeg ikke kiggede nærmere på dem inden de røg i skraldespanden...

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 11. Du har helt ret....og hvem ville sige nej til CLint Eastwood, bare fordi han har rynker og iøvrigt kunne være min far :o)) Ham kyler man godt nok ikke i skraldespanden. Næ, længe lever rynker og lad os da venligst have dem i fred :o)

  SvarSlet
 12. Hvor har du ret Eva.
  Først vil jeg lige rose dit billede af blomsten, skøn i alt sit forfald. Flot fanget.
  Også er jeg helt enig med Birgitte i at hver alder har sin charme.
  Ha´en god aften.
  Knus Marianne.

  SvarSlet
 13. Du har helt ret Eva! Der er så meget poesi i faldne skønheder! Og med din smukke streg (bearbejdning) bliver det til rene kunstværker.

  Har tit tænkt på at sige til dig, at du skulle tage at udgive en kalender eller postkortsamling. Hvis du gør, ja så stiller jeg mig allerforrest trippende i køen. Og købe bunker. Til mig selv og alle veninderne!

  Knus og hurra for blomsternes poesi!

  SvarSlet
 14. Fik lige et billed på nethinden af en 80-årig med et ansigt som en 20-årig. Utroligt hvad folk gør for at se ung ud.

  SvarSlet
 15. Dejligt indlæg som jo godt kan sætte lidt tanker igang netop om hvorfor nogle tror at de bliver skønner af at lave om på det / den man er.

  Du hat altid nogle fantastiske smukke billeder, glæder mig altid til at se til dig.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 16. ak.... ja... skønheden har også pletter, thats life...

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...