mandag den 26. marts 2012

Stjerneskøn - Magnolia Stellata og Haverejse til Sydengland

Igår skulle jeg bare liiiige købe lidt tulipaner til min far. Vupti. - inden jeg nåede ud faldt synet på denne smukling, og hun sneg sig med hjem og jeg glæder mig til at se hende i blomst. Jeg faldt over denne Magnolia Stellata, da jeg læste om Nico og Søren i Claus Dalbys bog, ´Hemmelige Haver´. En fantastisk bog, - absolut favoritbogen i samlingen.

Søren og Nico´s eksemplar er - en drømmende dejlig skønhed. Og jeg håber min bliver lige så fin. 
Billedet herunder er lånt hos Wikipedia.

Jeg har været så heldig at få denne nye havebog: En haverejse til Sydengland. Hans Peder Christiansen har en meget indsigtsfuld og levende måde at portrættere de store havepersonligheder, - som har præget de engelske haver, vi har hørt så meget om. Der fortælles i bogen fx om, hvorledes Gertrude Jekyll og Luyens sammen skabte Munstead Wood. Og det er faktisk utroligt spændende at læse om.


Her er havehistorie - så det basker - og man får en fin ide om - ikke alene hvem personlighederne var, men også hvordan de udviklede sig, og hvilke storslåede haver de skabte. Hele bogen portrætterer på den måde både haverne - som jeg gerne vil se - og personerne der skabte dem, og ganske kort - hvem der nu passer på deres værker. For heldigvis har englænderne set at de skal passe på denne legendariske arv.

Min mand har lovet mig at jeg nok en dag skal komme til England og se haver. Denne bog - skal i hvert fald med i kufferten. Hans Peder Christiansen arrangerer haverejser og har sit eget rejsebureau, Gardening.dk - der bugner af fristende og tillokkende havefotos.

Her har jeg kigget og jeg må sige at det er en af mine havedrømme for mig, at komme på en af disse ture. Kig selv, - jeg kunne sagtens tage turen hvert år.


7 kommentarer:

 1. Hej Eva. Jeg har været inde på den hjemmeside og tjekke haverejserne ud. Det ser rigtig spændende ud og det er også noget, jeg kunne tænke mig på et tidspunkt. Jeg synes,bogen lyder spændende, den må jeg vist låne på biblioteket på et tidspunkt. God fornøjelse med Magnoliane. Jeg har også "Hemmelige haver" og slugte den fra side 1 til side slut. Den er virkelig god.

  SvarSlet
 2. Jeg elsker stjernemagnolie! vi fik en for 2 år siden - og måske har den skulle bruge lidt tid på at falde til, for først i år er der mere end et par enkelte knopper. Ih den glæder jeg mig også til. Det er jo næsten ligesom at gå at vente på at gamle venner skal dukke op igen. skønt skønt.

  SvarSlet
 3. Jeg har kigget - sukket - og længtes!! Jeg skal simpelthen også afsted, og meget gerne sådan en guidet tur. Bogen ved jeg at jeg får til påske, så det er dejligt at høre at den lever op til forventningerne.
  PS Drejefyrene har det godt :o)

  SvarSlet
 4. Vacker magnolia!! Förstår att det var svårt att hålla fingrarna i styr där på plantskolan :-)))

  Boken låter riktigt bra. Ytterligare en på önskelistan med andra ord :-)

  Stor kram
  Charlotte

  SvarSlet
 5. Ja, hvem ønsker ikke at komme til England og se haver. Jeg bliver helt fristet til at købe bogen.

  KH Margrethe.

  SvarSlet
 6. Åhh, den magnolia går jeg også og sukker efter, men jeg ved ikke lige hvor jeg skal stille den :o)

  Bogen står på ønskelisten.

  SvarSlet
 7. De englændere kan bare noget med have. Personligt er jeg mest til de mindre haver "on the contryside" lidt ligesom Barnaby. Jeg ser kun Barnaby pga. haverne ;D. Jeg prøver at lokke min mand til weekendophold i England...men han vil hellere se fodbold derovre :0(

  Kh Marlene

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...