søndag den 15. april 2012

Nyt Fixpunkt i haven i år

Jeg er så glad. Min skønne mand er med på den værste når jeg får en ny ide. I årevis har jeg sukket og tænkt - kan man ikke købe de obelisker, som jeg er så vild med nogen steder? De er af træ, - og jo det kan man sikker, men ikke til penge, som er indenfor min budgetgrænse.

Derfor - og fordi jeg har set noget lignende i mange engelske haver har vi nu denne hjemmelavede træobelisk i haven. Den fungerer som Point-de-Vue (på dansk frit oversat til fixpunkt) her i vores lille have, så man ikke kigger ud og fokuserer på genboernes tag, men øjet drages til denne og forhåbentlig til sommer - dens Ghislaine de Feligone rose og klematis. (ikke helt besluttet hvilken klematis det skal være endnu!)


Den har allerede fået et kælenavn: Eiffeltårnet! Og kigger man ud indefra ser det således ud. Det giver lidt tiltrængt højde, til vores lille have.

Piletræet grønnes nu og er så kønt at jeg sukker over dets skønhed flere gange om dagen.


Ikke alene er det smukt i haven, men udsigten fra stuen er bare skøn, når jeg har mit grønne træ at kigge ud på.Jeg håber og tror at obelisken nok skal blive flot når der kommer blomster på, men den er faktisk også pæn bare i sig selv. Den er selvfølgelig malet med rigtig oliemaling, så den forhåbentlig holder længe. Den skal nok støbes ned i jorden, så den ikke vælter. Det må jeg se om jeg kan finde en løsning på, for rosen skal jo snart i jorden.


Frøken Solhat var så sød at informere om at man kan købe en lignende obelisk her!

Karina fra Haverummet postede også følgende link - som viser hvordan du selv kan lave en obelisk.

13 kommentarer:

 1. Hvor den var flott, din obelisk! Og for en kjekk mann du har, ikke minst! Ha en fin uke.

  SvarSlet
 2. Det er en rigtig flot obelisk Eva, og det bliver helt forrygende med rose og klematis i smuk forening :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 3. Nej hvor er den fin, sådan en måtte gerne stå i min have, gad vide om Bent kan hmmm, det må jeg lige arbejde på :o)
  Jeg kan godt forstå, at du er glad for dit piletræ, de er så smukke.

  SvarSlet
 4. whau Eva, lige min stil angående obelisk selv jeg har tænkt dem kan man da lave selv...og så i sort er kanon..tak for jeg måtte kikke indenfor.
  Hilsen GP

  SvarSlet
 5. Kære Eva. Hvis din fine obelisk er i træ (som jeg læser det) og det ikke tilfældigvis er fx. tuja eller cypress, kan jeg ikke anbefale at støbe/grave den ned, den rådner i løbet at 2-4 år. Hellere banke et par 50 cm lange fladjern ned og skrue den fast til disse. Du kan evt støbe disse jern fast, hvis du/I er sikker på placeringen.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 6. Hvor er den super smuk Eva......Marlene hos staudefeen sælger nogle lignende - og med et flor af ærteblomster eller clematis så er der ikke et øje tørt :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Den obelisk er I sluppet rigtig godt fra. Jeg har selv planer om at lave sådan en - også sort.
  Det bliver meget smukt med rose og clematis.

  SvarSlet
 8. Det bliver bare SÅ smukt, Evigglade Eva!

  Knus fra mig

  SvarSlet
 9. Den er da blevet rigtig flot din obelisk , har også kigget lidt på dem ved staudefeen.
  Har faktisk vist min svigerfar dem , så måske , han er nemlig vores gør det selv mand.

  Men lige hvordan du skal fastgøre den uden den er i berøring med jord? for min erfaring med det man sætter i jorden er at når så planten er flot så er Pælen eller lign. rådnet op

  SvarSlet
 10. Min mand har lavet 2 obelisk til mig og de skal graves godt ned ellers vælter de nemt. Træet rådner med tiden, så nr 1 er at få "jernfødder" på den. Vi har sat vores i whiskeytønder nu for at kunne være sikker på at de ikke vælter.
  Henriks idé er ikke tosset :)

  SvarSlet
 11. hej Eva.superflot obelisk.Det er en meget smuk have du har.er spændt på at se når du får plantet rosen og klematisen.K/H Jette(mit lille gods)

  SvarSlet
 12. Det er han knagme da ikke så fjollet til, ham din handy-man :-D
  Den ser altså også godt ud nu, selv om der ingen planter er på den. Så der bliver da ikke et øje tørt når først den får selskaba af en Clematis og en Rose.
  Det glæder jeg mig til at se.
  Knus Marianne.

  SvarSlet
 13. Fix punkter er vigtige i en have, og man kan snyde øjet hen på fix punktet (hvis der er noget man vil skjule). Jeg bruger det selv mange steder i min have. Tak for kikket på din blog, det var meget inspirerende....


  Maria

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...