tirsdag den 8. maj 2012

Tulipanblomstringen - drømmen der brast

Denne tulipan ligner til forveksling den jeg efterlyste sidste år. Men alligevel har den ikke helt så mange striber som den jeg var helt skudt i - som tydeligtvis var en fejlevering sidste år.

Tulipanen Eternal Flame

I år har jeg fået MANGE fejlleveringer, gule og orange og røde tulipaner popper op, - hvor de IKKE er ønsket, og jeg har plukket dem alle til buketter og hevet løget op. Her er en af de MANGE buketter som jeg har taget ind på denne måde.


Nogle af dem er smukkere end andre, og dem der passer ind i farveholdeningen i haven, - overlever. Resten ryger altså ud. Jeg vil ikke have løg i haven, som ødelægger min haveoplevelse. Jeg tænker da på, hvor jeg skal købe løg til næste år, for der er bare for meget der er gået galt i år. Men der er da tulipaner, og det må jeg så glæde mig over.


Nogle af løgene i haven har fået svamp. Mange er spist af mus. Nu venter jeg lige og ser om ikke mine Carnival de Nice kommer. De plejer at være sentblomstrende, da de tilhører kategorien af dobbelte sentblomstrende tulipaner. Dem vil jeg nødigt undvære. De lilla - der skulle være Blue Parrot, er røde, ligner en rokokotulipan. Flot, men IKKE min favorit, så jeg er klart skuffet.


Carnival de Nice11 kommentarer:

 1. Du har godt nok ikke været heldig med dine tulipaner i år.
  Jeg har sat en masse af min yndlingstulipan - Angelique, men den er mere pink end de gamle jeg har. Forstår det simpelthen ikke!

  SvarSlet
 2. Det er altid lidt trist når man ikke får det man forventer. Jeg håber at du har bedre held med det næste sæson.

  Indtil da må 'fejl-tulipanerne' pryde din stue, hvilket de iøvrigt gør godt.. :-)

  God dag..

  SvarSlet
 3. øvelse gør mester !! , men altid surt når man har glædet sig så meget til at de blomstre !!!

  SvarSlet
 4. Det er bare ikke tulipanåret i år !
  - ihvertfald heller ikke for mig.

  Jeg har oplevet noget af det samme.
  Forkerte farver og en ret så minimal blomstring i forhold til alle de løg der er blevet lagt.

  Og du har ret. Ud med dem! De skal IKKE have lov til at ødelægge oplevelsen.

  Vi må vist begge finde os en ny tulipanleverandør...

  SvarSlet
 5. I år har tulipanerne ikke helt levet op til forventningen. Her har den tidlige frost været hård ved bladene.
  Vore tulipaner skal ikke passe ind. Vi har alle mulige farver. Ligeledes bliver planterne også plantet hvor der er en ledig plads. Nok noget anderledes end man ellers ser, men det kan vi li`.
  Jeg spørger bare...Hvorfor skal alt passe sammen....
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 6. Hvor er jeg ked af det på dine vegne, Eva.
  Ved hvor glad du er for de stribede, dem havde du fortjent at se - især når det er sådanne du har betalt for......så er de gule og røde da bare HELT forkerte. Jeg kan sagtens forstå du fjerner dem i ærgelse.
  Kan også huske at din bror havde tulipaner med hjem til dig fra Holland - er de blevet gode?
  Og hvad med alle de blå Skilla til plænen - blev det godt?
  Ved du har meget at glæde dig over i haven - men selvfølgelig er skuffelse stor når man har planlagt og ventet længe og så udfaldet er så forkert.
  Knus herfra

  SvarSlet
 7. Hej Eva. Jeg kan godt forstå, at du ærgrer dig og hiver dem op. Man vil jo gerne have en god oplevelse med det man har sat og plantet, så bliver man skuffet, når farverne er forkerte. Jeg tror nu nok det skal lykkes dig at få noget mere ud af det næste år. Det med musene ved jeg ikke rigtig hvad man kan gøre ved - måske lægge noget musegift ud?
  Jeg har haft en del tulipaner i mine bede, som også var en skuffelse, men sidste år lærte jeg, at man også skal tænke på deres evne til at komme igen år efter år og dér har jeg været lidt uheldig før hen, hvor der bare kom et enkelt blad op og ingen knop eller blomst. Men dem, jeg har nu har virkelig givet pote. De kommer fint alle de steder, jeg har plantet dem, så det håber jeg også, du må opleve næste år.

  SvarSlet
 8. Hei!
  Det er kjempe ergelig at tulipanene ikke blir som du hadde tenkt.
  Men dem er flotte da, likevel!

  SvarSlet
 9. Det er ærgerligt at få forkert farvede løg. Det har jeg også oplevet i år. Men det værste er de røde som breder sig/frøsår sig. Jeg tror at de røde vi har i haven kan flytte sig helt andre steder hen. Det har mine i hvert fald gjort.
  Det bedste er nok at smide dem ud, som du har tænkt dig.

  SvarSlet
 10. Kære Eva. Ditto her. Se evt min indlæg. Jeg venter til de er afblomstrede og ud ryger de. Basta. Hader den farve, som har sneget sig ind og ødelægger den perfekte blomstermaleri. Hvordan kan det være? Hvor købte du løgene henne? Jeg overvejer at købe dem fra Holland i år.
  Pyt, snart er de afblomstrede og andre vækster overtager eledigheden :)

  SvarSlet
 11. Hei! Jeg har kun én tulipan i min feriehave, fordi rådyrene spiser dem opp. Så selv om du ikke er helt fornøyd, har dy tydeligvis flere tulipaner å glede deg over enn meg :D Den røde/hvite var lekker, håper svampen stikker av like fort som den dukket opp!

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...