fredag den 14. september 2012

Det frodige Overdam

I forrige uge drog jeg med en kær haveveninde på tur til Overdam Planteskole der ligger i Hørsholm.Vi hørte foredrag om lys i haven, og dernæst om de vidunderlige græsser - og det var jo noget man måske kan overveje. Jeg drømmer da i hvert fald om at få lavet noget - en dag. Men jeg var nu mest optaget af Overdams speciale: Nemlig græsserne.

Vi så nogle superflotte bede med græsser og andre spændende sager, som jeg gerne vil dele med dig. Her kommer billederne fra dagen i tilfældig rækkefølge. Jeg har skrevet de navne jeg kunne finde på billederne.

Og til sidst er der to efterlysninger, måske ved du hvad disse spændende stauder hedder?

Tip: Må jeg anbefale at du klikker på billederne og får dem op i fuld størrelse, så du kan se detaljerne?Har du ikke set Overdam Planteskole
er det NU - den er allerflottest
så må du af sted her i weekenden!10 kommentarer:

 1. Tak for billeder fra Overdam, jeg ville gerne se den, men der er for langt.

  SvarSlet
 2. Hvor er der vildt skønne fotos af græsser, som du viser...de ligner de flotteste postkort;-)

  SvarSlet
 3. Dit flotte indlæg får mig til at glæde mig endnu mere til at besøge Overdam i næste uge. Den smukke bladplante er jeg næsten sikker på er melianthus major. jeg såede den nemlig forrige vinter og har en stående i en krukke. Den skulle ikke være hårdfør her i landet; men det er et enormt flot og stort bed, du viser fra planteskolen.

  SvarSlet
 4. Hej Eva
  Der må jeg da også forbi en dag!
  Til gættelegen vil jeg byde ind med Djævelsbid (Succisa pratensis)?
  Hilsen Pia


  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Havevenner
   Tak for jeres søde hilsner og bud på planternes navne. Jeg håber at få dem begge i haven. Og alle de smukke græsser har også sat gang i drømmebillederne i hovedet.
   Hav en rigtig dejlig weekend

   Kh Eva

   Slet
 5. Hej Eva.
  Jeg har endnu tilgode at besøge Overdam, men er blevet ret glad for græsser i haven. Jeg er enig med pia, det er en Scabiosa Djævelsbid du har set, jeg har den i haven.
  Nyd din weekend.
  Kh Lone

  SvarSlet
 6. Anonym9/14/2012

  Kære Eva
  Du har en meget smuk blog og en gennemført god smag. Desuden viser du de mest fantastiske, artistiske, smukke, bedårende og mange flere superlativer kan benyttes - om dine fotos. Men det generer mit øje meget, at du skriver så meget hen over - selv om skrifttypen er smuk - nej tak hvis jeg må bestemme. (Og nej det ved jeg godt jeg ikke må!) Men hvis nu...så lad drop den skrift. Dine fotos er meget smukke og med garanti endnu smukkere uden skrift. Mange hilsener....

  SvarSlet
 7. Øv at vi ikke lige stødte på hinanden - jeg deltog nemlig også i den fantastisk guidede tur, som Poul gav.

  Smukke billeder du har taget derfra. Og alle de skønne bede med græsser vi så - ja så er jeg blevet fuldstændig solgt til græsser :-)

  SvarSlet
 8. Smukke billeder. Jeg er også enig i djævlebid, den anden vil jeg bestemt google, det er en smuk bladplante. Djævlebid stiftede jeg bekendtskab med i søndags, i Sprøttrups borgs lægeurte have, den kunne bruges mod: Gurglevand, bylder og sår. Det kan man jo altid få brug for.

  SvarSlet
 9. Hvor ser det godt ud. Og som altid smukt præsenteret af dine fotos. her må jeg vist overveje at kigge forbi.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...