fredag den 7. september 2012

Hvide drømme

Jeg har fået set flere haver - og fået så meget inspiration. Jeg har fået så mange fiiine planter af gode havevenner - og har nu mod på at starte efterårets flytteparty op. De hvide stauder skal flyttes.... De kommer ned i min søns ende af haven, hvor vi i år fik etableret et nyt bed. Det bliver hvidt, og jeg har allerede nu en masse drømme for det lille bed. Jo - i hovedet kan det HELE være der, men jeg er jo nok nødt til at økonomisere med pladsen. :)

Jeg har følgende hvide nu: Nyserøllike, Hvid kongelys, Aks ærenpris, Jasmin, Haveklinte, Phlox, Lægebaldrian, Staudelupin, Arkitektens trøst. Fra den anden ende af haven har jeg tænkt mig at flytte Fredløs og Hvid Katost, og lidt hosta, som både er grønt, men også en med hvide striber.
Drømmen er Hvid knopurt, - både helt hvid - og den med lilla øje, som Claus Dalby introducerede i Bilka i år. Var desværre ikke hurtig nok - og så var den jo væk. Måske nogle flotte hvide klematis, eller skal man bare satse på det sikre: Hvid Montana Rubens? Nogle hvide pæoner skal jeg vist også overveje...og naturligvis masser af vintergækker, og hvide tulipaner og narcisser. Hvilke hvide tulipaner har I andre haft mest glæde af?

6 kommentarer:

 1. Det skal nok blive godt, du har i hvert fald mange fine hvide planter, og drømme om flere :o)

  SvarSlet
 2. Bodil Klitholm9/07/2012

  Hej.

  Hvad hedder de smukke hvide blomster i kanden på bordet.
  Jeg har ikke kunnet finde ud af navnet, og nu viser du dem heldigvis.
  Glæder mig til at høre dit svar :-)

  SvarSlet
 3. Hej Eva, det bliver da skønt med et hvidt bed. Gode hvide tulipaner er helt klart Purissima (tidlig) og Spring Green (en anelse grønt i den - blomstrer efter Purissima).

  Fine planter du allerede har til det hvide bed. Nyserølliken røg vist lige på min "hvide liste".

  Der findes også mange gode hvide clematisser, selv har jeg Guernsey Cream, Gladys Picard og Madame le Coultre.

  God weekend. Ulla

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth, Bodil og Ulla
  Tak for jeres hilsner. Ja.... man bliver jo så inspireret. Og Claus Dalbys hvide have har jo sat ekstra skub i drømmene. :)
  Bodil, blomsten i kanden hedder Nyserøllike. Den skønne buket fik jeg af en meget kær og god ven. Hun må have rippet hele bedet for at lave denne fantastiske buket. Den vil jeg aldrig glemme. Nyserøllike ligner små mini-bitte roser blot på en lidt anden måde, synes jeg. Og klipper man dem ned får man flere blomstringer. De er så søde.

  SvarSlet
 5. Ja, du har ret i at CD inspirerer os alle, men tulipanerne er nu ret dejlige alligevel :::)))

  SvarSlet
 6. Anonym9/08/2012

  Kære Eva

  Hvor lyder det herligt med et"party"det skal nok blive en "fest".
  Stemmer for hvid Montana rubens, og det er jo ikke forbudt at plante to sorter Klematis med forskellig blomstring;-)
  Den smukke nyserøllike er jeg også blevet den heldige ejer af, glæder mig til at se hvordan den arter sig hos mig. Nu må du ikke glemme den fantastiske Snebynke som du viste på din smukke billede kavalkade fra Claus Dalbys drømmehave.
  Jeg har lidt hvid Astrantia stjerneskærm der søger nyt og kærligt hjem, hvis du har lyst til, at de skal deltage i "partyet".

  Engblomsten

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...