Håber du har haft lejlighed til at smage denne kringle i virkeligheden. Den er godt nok god! Kig evt. lidt rundt her - og se hvor den kommer fra! Annes kringle Dej: 300 g hvedemel, 200 g smør, 50 g gær, 2 spsk lunkent vand, 2 æg, 50 g sukker Fyld: 150 g smør, 50 g sukker, 50 g mørk farin, korn fra en halv stang vanille, 50 g rosiner, 3-4 tvebakker 50 g hakkede valnødder eller smuttede mandler. Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i sukker og vand og æggene piskes let sammen. Alle dele samles til en lind dej, der hæver, mens fyldet laves. Dejen rulles ud til en stang, fyldet smøres på, og der rulles sammen som en roulade. Stængerne hæver i 15 minutter, pensles grundigt med æg og drysses med perlemelis. Bages 30-40 minutter i en 170 grader varm ovn.
Det bliver vist ikke til meget mere end en tur i Søndermarken. Men der er nu også dejligt og masser af træer :-).
SvarSlet/Birgitte - som ønsker dig en god søndag i skoven
Det blev nu også til en tur på stranden i stedet. Super smukt vejr lige nu. Har samlet en hel kæmpe pose kogler til pynt på potter og om træerne her i vinter.
SvarSlet:)
Eva
Jeg kiggede lige tilbage i de indlæg, du henviser til. Det lille træ du spørger om navn til, det med de små gule tidlige blomster, er det ikke kirsebærkornel. Selv har jeg købt nogle, men de blomstre ikke rigtig.
SvarSletEr iø. lige kommet hjem fra skoven i nærheden af Hammel (Århus).