Espalier - to paint or not to paint?

Jeg er i syv sind, men vil gerne spørge jer søde dejlige bloggersjæle om hvad I synes. Jeg overvejer at male espalieret på vores hus, i samme farve som huset, så det "forsvinder lidt" og planterne bedre kan komme til deres ret. Spille hovedrollen eller hvad man nu ellers kan kalde det - Hvad synes I - skal de males - eller vil I lade dem være som de er?

Kommentarer

 1. Jeg ville male og i en farve der matchede jeres sålbænke, så der på den måde kom en sammenhæng mellem dem og espalieret.

  SvarSlet
 2. Vi har et espalier, som Bent har malet samme farve som huset, det ser godt ud, synes vi.

  SvarSlet
 3. Jeg tror jeg hælder til Bentes idé om - via at matche sålbænkene - at skabe kontrast til husets nuance. Det giver en grafisk smuk detalje, som kan spille sammen med Planten.

  SvarSlet
 4. Stemmer for samme farve som huset ...
  Så står der 2/2 ;0)

  SvarSlet
 5. En stemmer mere for at male samme farve som huset. Det ser iø. rigtig godt ud i jeres terassemiljø.

  SvarSlet
 6. Hej Eva.Jeg hælder også til at male den i en kontrastfarve,så den fremhæver planterne.Godnat herfra Jette

  SvarSlet
 7. Samme farve som huset:-)

  SvarSlet
 8. Samme farve som huset, så bliver planterne hovedpersonerne og ikke espalier. Det ser nu også smukt ud som det er, havde nok alligevel malet.

  SvarSlet
 9. Hej Eva
  Jeg ville male med en lidt fortyndet maling magen til huset. Det vil give et "hvidvasket" espalier, som passer tone i tone med muren. Hvis du ikke er til det look, kan den altid males over så den bliver helt som huset, eller hvid som vinduerne.
  Rigtig god weekend
  Alice

  SvarSlet
 10. glemte lige... at hvis du fortynder malingen rigeligt, kan du faktisk ramme den samme farve som terracota-kummen foran.
  Rigtig god fornøjelse

  SvarSlet
 11. Jeg kan godt lide kontrasten som det er nu og synes at det passer godt til det lille bord du har - samtidig styrer espalieret med sine flotte inddelinger udseenet om vinteren når planterne har mistet bladene og det tror jeg også er flot sammen med rankerne uden blade.
  Alligevel tror jeg at du ender med maling som der er overvejende stemning for ovenover og det bliver helt sikkert også flot;))

  SvarSlet
 12. Jeg ville male det samme farve som trægulvet (teak?)
  Kh Lone

  SvarSlet
 13. Jeg syntes også man gerne må se espaliet. Min første indskydelse var derfor at det skulle være uændret, men Bente, Lone og Lisbeth har fat i noget... :D
  God fornøjelse med projektet.

  PS. Det er SÅ sjovt at spørge om andres mening på bloggen, det myldrer ind med rigtig gode løsninger og var man forvirret i forvejen bliver det endnu værre bagefter... Til gengæld kommer man rundt om alle muligheder, også dem man måske ikke selv tænkte på :)

  SvarSlet
 14. PS 2! Jeg er forsat HELT VILD med din efeubue, den er SKØN.

  SvarSlet
 15. Hej!
  Jag synes ikke att du ska måla den, det giver ett väldigt flot intryck och mer visuellt dyb när det är tre farver istället för bara två.
  Mvh, Anna
  P.s; vilken underbar terass!!!

  SvarSlet
 16. Ikke male, der skal også være noget der ikke er helt så "poleret" som resten, jeg ville give den klar træbeskyttelse eller olie, malingen kommer bare til at skalle og blad rester klæber og misfarver så det muligvis kommer til at se mere "beskidt og forsømt ud" end diskret. Et tip fra en med mange malede espalierer som ikke alle er lige kønne.
  Desværre nåede jeg ikke til københavn, det kunne ellers have været alletiders at se flere IRL. Men vi har rigtig travlt for tiden i familien, når derfor heller ikke at poste indlæg.
  Henrik

  SvarSlet
 17. Jeg ville male i samme farve som huset, tror det vil være flot :o)
  Men mine øjne kigger på alt andet på din terrasse. Hold nu op det er et lækkert sted. Det er et rum for sig, og der oser af hygge... lige noget for mig :o)

  God fornøjelse med beslutningen, og ha en go søndag... :o)

  SvarSlet
 18. Mitt råd er å holde dem i en annen farge enn huset. Menneskesynet liker at det er noe som skjer og at ikke alt ser likt ut. Ved å ha den i en annen farge blir det og litt spennende på vinteren. Det brune står jo godt til flere av dine møbler. Lykke til med det valget du tar!

  Brita

  SvarSlet
 19. Jeg blev næsten mere forvirret end jeg var før. ;)

  Men jeg tror jeg gerne vil have ro på væggen, og ender med at male dem i vægfarven.

  Men alle de gode forslag - også det med at prøve at tone malingen lidt først - blev nøje læst og jeg tror jeg vil prøve at se hvad der sker hvis jeg laver en fortyndet maling med vægfarven.

  SvarSlet
 20. Hej Eva.
  Jeg er vild med sort, da det står godt til alt det grønne.Tak for jeg måtte kik forbi.
  Hilsen Grethe.

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Populære indlæg fra denne blog

Espalier - i den naturlige stil.

Det smukkeste træ i haven...lige nu

En tur til Tadre mølle