Lyserødt håb - og en af de mest robuste

Hermed en lille bøn - og mit lyserøde håb
i form af pæoner, der er en af de smukkeste
og altid overraskende robuste blomster, jeg kender.
Jeg vil be om hurtig heling til dem af jer, 
der lever med kræften, og andre svære sygdomme. 

Vi tænker på Jer. 
Giv sygdommen kamp til stregen!En trist men dog almindelig reaktion 
I weekenden var jeg i Netto og da jeg stod i kø i kassen begyndte en mor og hendes voksne datter, en lærerinde at tale om, hvor forfærdelig en dag det havde været. Moderen til en af lærerindens elever i klassen var syg med brystkræft - og datteren som var 9 år - havde det svært med det. Lærerinden udtrykte sin frustration og sagde at hun overhovedet ikke vidste, hvordan hun skulle opføre sig når hun var sammen med denne elev. Til det kan jeg kun sige tal, lyt, og vær der for hende.
Du skal ikke lade dig skræmme!
Det der desværre skræmmer nogle mennesker er sygdom. Af misforstået godhed tier folk omkring den syge eller dennes pårørende nogle gange - og lader som om alt er 'fine and dandy' - eller værre: Man undgår personen helt. Det er min erfaring, at kan man tale om det, kan det måske være med til at give en forståelse for hvordan hverdagen er for vedkommende, men også lette hjertet lidt hos en syg/pårørende. Når man er syg har man jo kun en tanke: Jeg vil være rask! - og derfor fylder det jo alt.


Gratis gode råd!
Kræftens bekæmpelse har online publiceret denne række pjecer der måske kan hjælpe hvis man er pårørende, eller hvis man som en i omgangskredsen gerne vil vise et barn, en ven eller måske en kollega sin omsorg. 


Jeg håber at haven, lyset og lysten til livet 
giver jer så meget kampgejst,
Kommentarer

 1. Hej Eva
  Rigtig godt indlæg, du har ret, det værste man kan gøre er at tie, tal med dem, det er meget bedre.
  Kh og lyserøde hilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Så sandt som det er sagt... :o)

  SvarSlet
 3. Dejlig information og forfærdelig at læse om, men alligevel sandhed.Selv har jeg været i selv samme situation og havde venner som svigtede...det er hårdt samtidig med kampen.
  Håber at vi alle lære noget.

  SvarSlet
 4. Ja det er sande ord Eva om, også at nogle lader sig skræmme af sygdom!
  Et fint og tænksomt lyserødt indslag.

  SvarSlet
 5. Dejligt indlæg som berører!

  Sidder og smiler lidt af dit valg af blomst. For år siden arbejdede jeg for et firma, der mildest talt havde et forkvaklet forhold til andre menneskers sygdom og livsudfordringer. Var man syg, ja så var det sikkert et spørgsmål om manglende arbejdsmoral...

  En af mine kollegaer, som jeg ikke var nær, men jo arbejdede sammen med, fik konstateret brystkræft og det første jeg gjorde, da hun skrev det rundt til alle var, at kaste bilen ind forbi min ynglingsblomsterhandler og købe en dejligt duftende pæon til hende. Sikke et smil jeg fik igen! Tanken og det at turde imødegå personen gav så meget mens andre bare dukkede sig bag skærmen af frygt for at blive involveret!

  Så åh hvor jeg hører dine ord og lever efter dem. Kan simpelthen ikke udstå den berøringsangst som mange får når de støder på mennesker i sorg! Afstanden forstærker jo følelsen af at stå alene i verden!

  Så tak for dine fine ord og guide til alle der møder mennesker med sygdom tæt på!

  Dejlig dag og varme hilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 6. Tak for dit fine, lyserøde indlæg!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 7. Hej Eva.
  Tak for de smukke billeder og de helt rigtige ord du giver med på vejen. Man oplever jævnligt som syg at blive undgået og overfortolket, uden at være blevet spurgt. Og det gælder sikkert for de fleste sygdomme.
  At haven hjælper at opholde sig i, er der for mit vedkommende i hvert fald ingen tvivl om.
  Kærlig hilsen Malene

  SvarSlet
 8. Sande og smukke ord :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Populære indlæg fra denne blog

Espalier - i den naturlige stil.

En tur til Tadre mølle

I paradis