Anne Just's vidunderlige
kringle fra kaffehuset
Håber du har haft lejlighed til at smage denne kringle i virkeligheden. Den er godt nok god! Kig evt. lidt rundt her - og se hvor den kommer fra! Annes kringle Dej: 300 g hvedemel, 200 g smør, 50 g gær, 2 spsk lunkent vand, 2 æg, 50 g sukker Fyld: 150 g smør, 50 g sukker, 50 g mørk farin, korn fra en halv stang vanille, 50 g rosiner, 3-4 tvebakker 50 g hakkede valnødder eller smuttede mandler. Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i sukker og vand og æggene piskes let sammen. Alle dele samles til en lind dej, der hæver, mens fyldet laves. Dejen rulles ud til en stang, fyldet smøres på, og der rulles sammen som en roulade. Stængerne hæver i 15 minutter, pensles grundigt med æg og drysses med perlemelis. Bages 30-40 minutter i en 170 grader varm ovn.
åhhhh, hvor er den fin
SvarSletJa den er efterhånden blevet fin. Da jeg fik den var det egentlig en plante som nogen på vejen havde smidt ud. Jeg reddede den blot fra møddingen. :) Men kun fordi jeg havde et pragteksemplar af slagsen i min gamle have og vidste hvad den kunne blive til. Den var i miserabel stand da vi fik den.
SletSmukke billeder - og kan man tænke sig til duften!
SvarSletDen lyser godt op i foråret.
SletHvor er den smuk. Værd at vente på. Alt er jo senere på den i år.
SvarSletKnus Anette
Hej Anette. Det har du jo så evigt ret i. Det er meget underligt.
SletHerlig busk ,en af de bedste her om foråret,her har jeg desværre ikke en men haven i DK var der et par stykker som man kunne glædes over hvert år.
SvarSletKære Jan
SletHåber din sne er smeltet væk. Det kan dine smukke blomster vel ikke lide. At gå fra den ene yderlighed til den anden. Sne på denne tid - det er da lidt skræmmende. Eller?
Ja mon ikke,ok sneen er væk ,nu regner det kun hele dagen!! håber solen skinner i DK :)
Slet