Anne Just's vidunderlige
kringle fra kaffehuset
Håber du har haft lejlighed til at smage denne kringle i virkeligheden. Den er godt nok god! Kig evt. lidt rundt her - og se hvor den kommer fra! Annes kringle Dej: 300 g hvedemel, 200 g smør, 50 g gær, 2 spsk lunkent vand, 2 æg, 50 g sukker Fyld: 150 g smør, 50 g sukker, 50 g mørk farin, korn fra en halv stang vanille, 50 g rosiner, 3-4 tvebakker 50 g hakkede valnødder eller smuttede mandler. Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i sukker og vand og æggene piskes let sammen. Alle dele samles til en lind dej, der hæver, mens fyldet laves. Dejen rulles ud til en stang, fyldet smøres på, og der rulles sammen som en roulade. Stængerne hæver i 15 minutter, pensles grundigt med æg og drysses med perlemelis. Bages 30-40 minutter i en 170 grader varm ovn.
Jamen du må da næsten være ude og få jord under neglene...eller?
SvarSletyup :)
SletHvad laver du inde Bente?
....men nu er det vist ved at være slut med erantisserne, desværre har mine være dækket af sne det meste af tiden.... men ahhhh - der er andre gode ting på vej :)
SvarSletDet er først nu de er store og rigtig springer godt ud men vi er også lidt bagefter. Den første krokus er sprunget men mange er slet ikke oppe endnu.
Slet