Tante Grøns have på Mors - ÅBEN HAVE

Jeg var på besøg i Tante Grøns eventyrlige have på Mors i sommer. Det var en af de oplevelser, som jeg inderligt håber at flere af I dejlige haveglade damer og herrer vil få - nu haven snart åbnes igen. 
Tante Grøn og Syrenprinsen John slår havelågen op og byder igen velkommen med så mange skønne havekig, at haven er en visuel joyride. For at friste alle I svage sjæle, er der her lidt billeder, jeg tog i haven. Mange her i Blogland har måske set billeder fra denne have før, men jeg synes dog alligevel at jeg vil dele mine glæder med jer. Og til dig, der endnu ikke har set haven: Du har en fortryllende oplevelse tilgode! Du kan med fordel nå at få Jyttes stemningsfyldte bog hjem inden besøget, ved et lille diskret klik her!


Har du ikke mulighed for at tage turen frem og tilbage til fx Sjælland, 
kan jeg anbefale denne Bed and Breakfast, hos Astrid - en utroligt venlig norsk jente! :)

BESØG HAVEN PÅ MORS SOM ER ÅBEN SIDST I AUGUST: 24. og 25. AUGUST FRA 10-17.
PROGRAMMET:

Lørdag den 24. august kl. 10.00 
LOUISE NIELSEN og demonstrerer betonstøbning.
 Hun vil vise processen trin for trin, og der vil 
være salg af hendes beton-ting til haven.

Søndag den 25. august kl. 13.00 
blomsterkunstner FRK. IBERIS fra Middelfart og 
binder smukke buketter og laver dekorationer af materialer
 fra sensommerhaven i Flade. Der vil være salg af dekorationer.

Søndag den 25. august kl. 14.00 
CLAUS DALBY og fortæller om sensommerhaven og glæden
ved stadig at have et bugnende blomsterflor så sent på sæsonen.

Både lørdag og søndag vil der være PLANTESALG 
af vækster fra egen have,
samt udstilling og salg af dansk KUNSTHÅNDVÆRK fra Rosenbuen. 


Den romantiske stil - for fuld udblæsning. 


Roserne var netop kommet i blomst.
'Ikke alle men mange af skønhederne foldede sig ud og sagde: 'Seeee mig!'

Her ses fugleskræmslet i baggrunden af Tante Grøn og Johns smukke æblelund.

'Vicars Mead' kvan, som var på nippet til at springe ud. Den har det smukkeste mørke løv.

Stilleben stjæler blikket og røber, at her er en der nyder at pusle om haven.
Se blot hvor forkælet pipperne bliver med alle de fine fuglehuse.  
Min dejlige mand, som også synes at haven er af svær kaliber, fordi blomsterne skyder! ;)
Og tante Grøn selv og John gav os den varmeste velkomst, som vi nok aldrig helt vil glemme.
Der er nu noget om snakken med at havefolk er de mest omgængelige og søde mennesker på jorden.

Kreativ og fin krans. Så enkelt - dog har den en utroligt høj prydværdi. 

Kommentarer

 1. Skønne billeder fra Mors' paradishave, som jeg virkelig gerne vil genbesøge i august, hvis bare tiden tillader det. Der er jo et utal af smukke detaljer og hjørner og krinkelkroge, som rammer en lige i hjertekulen og dertil kommer så de søde beboere, som tager så smukt og åbent imod én.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen. Enig....kære Ulla - hørt ;)
   Det er en helt specielt folkefærd!

   Slet
 2. Jeg HAR bestilt overnatning i Fjerritslev, for muligheden for at se Tante Grøns have vil jeg ihvertfald ikke misse - nu håber jeg, at sommerens hede har levnet lidt blomster til dagen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder skønt. Hune og Tante Grøns have. Jeg ønsker dig en rigtig god tur. Er det med havetøserne? Eller en familietur?

   Slet
 3. Suuuuuuuuuuuuk bare jeg havde muligheden siger jeg bare, jeg ville så gerne se sensommerhaven, men det bliver desværre ikke i år. Jeg er målløs over det flotte arrangement Tante Grøn og Syrenprinsen stabler på benene til en helstøbt oplevelse for havefolk.
  @Sussi du kan være sikker på at Tante Grøn har et blomsterflor klar til dig, hun kunne ikke drømme om at skuffe nogle. Vil du hilse dem deroppe fra mig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Lisbeth - jeg er overbevist om at du får haven at se i sensommeren før eller senere.

   Slet
 4. Hvor ser der dejligt ud! Det er desværre for langt væk for mig. Men så er det jo godt at jeg kan se billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du har glæde af at kigge med Nana. Det sætter jeg stor pris på :)

   Slet
 5. Det vil jeg glæde mig til at opleve den smukke have, en af de få weekenden jeg ikke skal noget og så røg der lige lidt i kalenderen :)
  Godt de kan kombineres med besøg hos famile :)
  Jeg glæder mig, vi kommer i løbet af lørdagen er der andre der gør det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Annette - I får helt sikkert en pragtfuld tur. Hils det skønne havepar fra mig.

   Slet
 6. Jeg bliver vist nød til at tage turen nordpå. Kan kun om søndagen...

  SvarSlet
 7. Kæreste Eva.

  Tusind tak for den fine omtale af vores sensommer-åben-have-arrangement, søde Eva. Jeg er meget glad for at høre, at både du og gemalen havde en god haveoplevelse hos os. Og ja, blomster der skyder, er noget det gør indtryk på drenge....store som små:o)

  Eva, jeg er hverken kongelig, pavelig eller kejserlig. Kun en smule underlig:o) Men HVIS jeg var kongelig, pavelig eller kejserlig ville jeg som min første befaling, sende embeds- og hoffolk afsted for at headhunte dig til hoffotograf, for du er kanondygtig og jeg er h-e-l-t
  VILD OG TOVLIG med dine billeder, - deres udtryk og sjæl.

  Kære Sussi.

  Jeg er beæret over, at du tager den lange tur herop helt fra Sjælland. Når du skal bo i Fjerritslev er der jo heller ikke langt til Hune, for du må absolut ikke gå glip af Anne Justs have. Selvom haven har været ekstremt tørkeramt, er der stadig masser af blomster. Vi har vandet og vandet og jeg har klippet ned og nusset for at holde gang i blomstringen, - og i nogle tilfælde udskyde den. Så jeg håber ikke du bliver skuffet.

  Her kommer til at dufte himmelsk i åben-have-weekenden, for i 11. time, har vi også fået en aftale med "Liljedamen fra Thy". Hun vil komme og udstille og sælge nogle af sine pragtfulde og velduftende liljer. Jeg glæder mig allerede til at beruse mig i duften.

  Hvis der kommer blogfolk eller blogkommentatorer, så giv jer endelig til kende overfor mig. Det er så hyggeligt at få sat ansigt på velkendte navne:o) Måske nogle af jer holder et lille blogtræf her.

  Nu satser vi på godt vejr og jeg glæder mig til at se jer, der har skrevet at I dukker op:o) På snarligt glædeligt gensyn og endnu engang tusind trillioner tak til dig, Eva:o)

  Blæsevejrsknus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn (undskyld Eva, at jeg bruger din blog) :) Fjerritslev er netop valgt for at vi kan besøge Hune lørdag eftermiddag - søndag, håber vi at kunne besøge Heides Planteskole på vej til turens højdepunkt på Mors... Glææææder mig.

   Slet
  2. TAK for en fantastisk tur til jer i sommer - for det glemmer vi som sagt aldrig & 1000 Tak for blæsevejrsknus - det har vi også herovre. Og regn, men haven mangler det så det er kun godt. Tak også for fotoros - jeg sidder med røde kinder helt op til ørerne.

   Og til søde Sussi og alle der har lyst til at blande sig i denne samtale - har jeg kun et at sige: COME ON IN ;)

   Sussi: Heides Planteskole er "to die for". Den må du ikke misse!
   Aldrig har jeg set noget så flot. Planterne er smaskforkælede og står smukt præsenteret. Desværre har jeg ingen billeder herfra, men du har sikkert set den før fx her: http://www.clausdalby.dk/2011/08/ren-stetik.html

   Slet
 8. Ja tak Eva for en skøn lille teaser og anbefaling af tantens have. Tror godt lige vi kunne få et par dage til at gå med besøg i det nordjyske. Jeg elsker haven elementer og tilbehør, og de der franske stole ville helt sikkert også passe ind i mit franske univers. Håber tanten har boltet dem fast når jeg en dag kommer forbi.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige det. Tænkte faktisk på dig da jeg satte billedet ind. Mon han ser det? Glæder mig at det gik lige ind på øjenguf-o-meteret!

   Slet
 9. Det ser utrolig frodigt og indbydende ud. Jeg må se om det kan lade sig gøre at tage en tur til mors denne gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Start bilen - og kør. Du vil IKKE fortryde det, og jeg kan næsten garantere at du vil føle det som om du flyver hele vejen hjem igen!

   Slet
 10. Du har helt ret.... det er en fantastisk have og jeg ELSKER den også. Faktisk så er det min ynglingshave - ja dén der have som jeg drømmer om at få engang selv. Vi arbejder os den vej - men kunne man liiiiige adopterer den som Tanten og Prinsen har, så ville det være herligt.
  Jeg kan også kun anbefale alle et besøg dér.... det er smukt og fantastisk - lige som værterne :-)
  Og dine billeder Eva er meget meget smukke. Jeg drømmer mig tilbage.
  Mange sommerhilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susan
   Jeres besøg lå også meget tæt på vores. Et par dage eller sådan tror jeg. Jeg nød også meget den sommerlige stemning og blomsterflor på dine billeder. Godt at se at din mand også er med på vognen! :)

   Slet
 11. Kære Eva.

  Håber det er ok, at jeg blogløse havetosse lige låner din blog?

  Kære Sussi.

  Ja, nu du er på disse kanter må du absolut ikke gå glip af Heides Planteskole. Jeg ved godt, at jeg er en smule inhabil, men det ER altså et fantastisk sted.

  Bonjour Henri:o)

  Oui, du kan tro, at mine franske jernmøbler er boltet godt fast, og der er sat højspænding til....just in case... så frankofile havefolk med hang til Provence og rustjern ikke skal blive fristet over evne:o).o) :o)Men hvis du kommer forbi, skal jeg med glæde fortælle dig, hvor møblerne kan købes for rimelige penge:o) :o)

  Tusind tak for lån af din blog, kære Eva. Håber livet behandler dig og dine kære respektfuldt:o)

  Goodnight, sleep tight....and don`t let the big bedbugs bite....zzzzzzz

  SvarSlet
 12. Undskyld Eva jeg spammer din blog, men på huskeseddel skal der så miniskærebrænder når tantens have lægger jord til en dag...
  Blot lige en anden ting, jeg har så tit rost dine billeder, kan se at du nu bekender kulør....fotograf. hmm, tror pokker. Jeg har arbejdet utroligt meget med foto, men jeg må bare erkende at mine billeder trods alle forsøg, ønsker og selvkritik, sjældent er gode. Eller sådan i jargonen "lige i skabet". Trin 2 jeg bruger næsten aldrig tid på efterbehandling, er sådan opdraget lidt til at jeg burde tage billeder der initialt har indtænkt de bedste forhold. Respekt for dit meget appetitlige billedearbejde.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kryber til korset - jeg er amatørfotograf. Kameraet fik jeg for ca. to år siden. Det er nu nærmest klistret til min hånd, når jeg er nogen steder, hvor der kan tænkes at opstå mulighed for at lege! :)

   Slet
 13. Hej Eva.Kan kun tilslutte mig alle de roser du får for dine smukke billeder,som jeg altid nyder.
  Kan desværre ikke komme til Tante Grøns have dage.....da vi har planlagt en tur til Flensborg med et par venner.
  Men håber meget at få muligheden til næste år,hvor vi planlægger en havetur nordpå.
  Altid dejligt at komme ud og opleve smukke haver og skønne steder.Har lige lavet et indlæg fra vores London tur i sidste måned.Hvor vi jo også var på Hampton Court Flower Show.
  REigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Jeg håber du får muligheden til næste år. Det er i hvert fald en stor haveoplevelse at se haven og møde tante Grøn og syrenprinsen. Vil lige tjekke din blog ;) og se alt fra jeres tur i det engelske.

   Slet
 14. Så hyggelig at du deler med oss som ikke har anledning til å farte rundt på hagevisninger :)

  SvarSlet
 15. Har netop pakket kufferten og tager i morgen til Mors. Glæder os vildt til at se Jytte og Johns have på søndag og til at hilse på Claus Dalby og liljedamen.

  Jeg kender ikke Heides planteskole, men det er nok godt det samme, for vi har en lang ønskeseddel til Kridtvejs planteskole.
  Så må Heides komme på et senere besøg, sammen med Haven i Hune.

  Rigtig god weekend til alle.

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Populære indlæg fra denne blog

Espalier - i den naturlige stil.

Det smukkeste træ i haven...lige nu

En tur til Tadre mølle