Rosen til min mor
i den sidste jordiske have

I september døde mor dagen før hun ville have fyldt 75. En livsglad, charmerende, fortællende og gudesmuk og på alle måder elskelig kvinde.

Far købte altid blomster til mor, - og gør det iøvrigt stadig. Det var mor, der lærte mig at man da altid har lidt friske blomster på bordet. Selv når pengene kunne være små, stod der i mit barndomshjem altid mindst en buket friske blomster i huset. Ikke sjældent var det pæoner fra det nedlagte gartneri, blandet med hvad man nu lige kunne finde i området. Måske fordi far også altid har elsket blomster er det naturligt, at ønske en blomst på mors gravsten.
Far har helt og holdent valgt at han gerne ville have en rose, og derefter gik min research af muligheder indenfor dette ønske så igang.


Jeg fandt dog hurtigt ud af - efter et par forespørgsler, at der var en utrolig fin service hos Gudnason Gravsten, hvor Lars Gudnason har hjulpet mig med hensyn til udformning og valg.

Far ønskede en natursten, som ikke var glatslebet, og hos Gudnason tilbyder de at hugge en rose ud i selve stenen. Jeg synes at vi har fået en uovertruffen flot service og rådgivning. Stenen er så smuk, og er et meget flot stykke stenhuggerarbejde.Nu er gravstedet fint og mor har fået sin gravsten. En engel vogter over hende, og er så passende, da mor altid har været så glad for engle. Nu føler jeg at mor kan hvile i fred!

Englen som sover ledte jeg længe efter og fandt den i Hornsherred hos Englebo.
havde jeg denne lille engel, for helt alene skulle hun nu heller ikke være. Kransen består af perikon, kastanjer,
roserne er (toppen af cedertræskoglen), som kan købes fastmonteret på en pind i Bilka, kristjørn, efeu
og sitka grankogler. Den er lavet som førhen fortalt under kyndig vejledning af Margit Engen.


Kommentarer

 1. Kære Eva Meget smuk tekst og billeder. Selvom jeg ikke kendte din mor tror jeg ikke hun kunne have ønsket sig det smukkere. Jeg har selv mistet min sidste forældre, sidste år. Mine forældre har også givet deres haveglæde videre til mig. Du er velkommen på min blog leblomster.blogspot.dk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Tina. Jeg kigger forbi. :)

   Slet
 2. Meget, meget smukt og rørende, kære Eva!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Smuk sten og en fin fin engel, der kan passe på din mor.
  Knus

  SvarSlet
 4. Hvor det en smukt Eva.

  SvarSlet
 5. Meget, meget smukt :-)

  SvarSlet
 6. Supersmukt Eva! Jeg finder det helt utroligt dejligt, at du har gjort dig så umage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine altid søde hilsner Nette. God jul til dig herfra

   Slet
 7. Hvor er det smukt det hele, både engelen, stenen med rosen og kransen.
  I vores familie er de fleste begravet i de ukendtes som det jo hedder, jeg selv skal bare strøes udover vandet.
  Min mand er dog begravet i England for hans datter skyld og jeg har evig dårlig samvittighed for ikke at besøge den..:-(

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Forstår godt dilemmaet med din mand.
   Det er ikke altid nemt. Min mor er jo kremeret, og det var en stor kamel at sluge for mig, da jeg synes hun var så fin. Men det ønskede hun. Så det respekterer man jo.

   Slet
 8. Kære Eva
  Så smukt et gravsted din mor har fået, og stenen med rosen er da helt uovertruffen. Hvis jeg skulle have et gravsted, ville jeg bestemt også gerne have sådan en sten. Smukt indlæg tak for det.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - Gudnason kan deres kram. Jeg er SÅ glad for at kunne anbefale dem, de har virkeligt håndteret dette meget svære valg med nænsom hånd og allerbedste evner.

   Slet
 9. Kære Eva.Hvor er det en smuk gravsten med rosen og englen er bare dejlig.
  Dejligt at du har sådan et smukt sted at mindes din mor.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo et mindesmærke, som Gudnason også skriver på deres site. Det er i hvertfald vigtigt for mig, da mor var sådan et skønt menneske.

   Slet
 10. Kære Eva.
  Hvor er det smukt. Tanken, stenen, rosen og englen er bestemt din smukke mor værdig. Det er dejligt høre, at det er blevet et smukt sted for din mor. Englen er unik, og jeg syntes din tanke er så smuk.
  Mange knus Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan
   Jeg overvejede om jeg skulle fortælle om sten og forløb, men indså at der jo nok i vores kredse her i blogland er flere der vil kunne have glæde af anbefaling af Stenhugger. De har virkeligt brilleret her. Det betyder så meget for mig at det blev så fint at det hele, som du jo skriver, er min smukke mor værdigt!

   Slet
 11. Kære Eva,
  Hvor er det en dejlig fortælling, du her giver om din mor og nære familie. Selvom jeg ikke kender dig, kan jeg alligevel mærke og ved, at du som din mor er et elskeligt menneske. Tak fordi du gør min og mange andres dag smukkere :)
  Kærlig hilsen Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mathias
   Tak skal du have det var meget meget sødt sagt af dig.
   Kærligste hilsner til dig også
   Eva

   Slet
 12. The last pic, is it your home? It's amazingly similar to something, exactly similar, designed for a client.

  Your mom? I always tear up at these stories, and am happy for you even in your loss.

  Garden & Be Well, XO Tara

  SvarSlet
  Svar
  1. Dear Tara
   Thank you so much for your kind words. The last pic is from my friends house. If you like to se my garden a quick peek here at the blog or here at pinterest: http://www.pinterest.com/evigglade/my-own-garden/

   Slet
 13. Hvor er det bare en smuk sten med den rose. Og en smuk fortælling om din mor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Rosen overstiger også vores forventninger. Den er så smuk.

   Slet
 14. Kære Eva.
  Hvor er det en smuk sten og englen som våger over din mor er så sød. Det er af stor betydning at have et sted at mindes sine kære og måske få en lille snak. Jeres sted er umådelig smukt. Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak kære Lisbeth
   Det er netop det, minderne er jo alt vi har nu. At give dem plads og lade dem få den skønhed de fortjener er vigtigt. Det er jo heller ikke noget man sådan lige laver om. Min fars valg af rosen er jo besluttet i kærlighed, og Gudnasons udsøgte evner til at levere det præcist, som vi ønskede det er jeg så taknemmelig for.

   Slet
 15. Så smukt det er Eva.

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Populære indlæg fra denne blog

Espalier - i den naturlige stil.

Det smukkeste træ i haven...lige nu

En tur til Tadre mølle