Anne Just's vidunderlige
kringle fra kaffehuset
Håber du har haft lejlighed til at smage denne kringle i virkeligheden. Den er godt nok god! Kig evt. lidt rundt her - og se hvor den kommer fra! Annes kringle Dej: 300 g hvedemel, 200 g smør, 50 g gær, 2 spsk lunkent vand, 2 æg, 50 g sukker Fyld: 150 g smør, 50 g sukker, 50 g mørk farin, korn fra en halv stang vanille, 50 g rosiner, 3-4 tvebakker 50 g hakkede valnødder eller smuttede mandler. Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i sukker og vand og æggene piskes let sammen. Alle dele samles til en lind dej, der hæver, mens fyldet laves. Dejen rulles ud til en stang, fyldet smøres på, og der rulles sammen som en roulade. Stængerne hæver i 15 minutter, pensles grundigt med æg og drysses med perlemelis. Bages 30-40 minutter i en 170 grader varm ovn.
Et dejligt sommerminde, som man kan vende tilbage til både i billede og IRL. At besøge haver om sommeren er virkeligt "givende" - og der er jo masser at tage af.
SvarSletHej Ulla
SletVar det ikke for billederne tror jeg vinteren blev ekstra lang.
Vi må jo have noget at nære os ved, når det er koldt.
Men IDAG - taaaa-daaaaaaaaaaah har jeg været i haven.
Så dejligt.
kh
Eva
Det er bestemt også en særlig dejlig have - Botanisk Have i Vordingborg. Og, med alt det der sker omkring borganlægget lige ved siden af, er det absolut værd at pakke mand og barn og køre afsted.
SvarSlet/Birgitte
Hvornår skal det stå færdigt? Ved du det Birgitte?
Sletkh
Eva
ps. God weekend
Vilken härlig blogg du har! Underbara bilder och massor av inspiration...
SvarSletÖnskar dig en god kväll!
Kram Titti
hej Titti
SletTak for din snälla hälsning.
Bra helg!
kh
Eva
Det glæder jeg mig også til. Haven på billedet ser umiddelbart dejlig ud:o)
SvarSletTak Lisbeth, ja - jeg fangede lige de to dejligheder - i et par solstråler og et hav af Nepeta.
Slet