søndag den 31. august 2014

På en regnfuld og overskyet dag

Haven er våd, og ind mellem bygerne kan man dårligt nå noget som helst i haven. I går stak jeg kanter på fortovet på vejen, det trængte. Et impulskøb betød at jeg kom hjem med 5 store poser kæmpe tulipanløg fra Lidl. De er så flotte. Glæder mig til de er i jorden. ;)

Haven er gået i efterårsstemning. Nu glæder jeg mig over de skønne dahlia og græsser der er på vej. Der er ikke så meget efterårsfarve endnu, men man kan godt se at det ændres lidt derude, dag for dag.


Er ret vild med frøstandende af kæmpe skælhoved (Cephalea Gigantea).
Er glad for at jeg lod dem være, og ikke klippede hele molevitten ned efter blomstring.
Der er også et par enkelte blomster, der lige er sprunget ud.Lige nu er haven mest af alt bare grøn. Det er jo også godt for øjnene. Jeg arbejder på at få lidt mere stedsegrønt ind, og i år er plantet to nye taks, og flere thuja er på vej. Efeu på hjemmelavet bøjle var et skørt påfund, som kom til da jeg faldt for den variegata udgave som du kan se her fra haven. Vil du se mere af den slags, så kig med her! hvor jeg har samlet nogle lækre sager på Pinterest.

Her et par billeder - on a rainy day, som haven ser ud for tiden.

Godt man har en overdækket siddeplads, så man stadig kan sidde med en kop kaffe udenfor, selv om det drypper.

Min charmetrold, Albert. Han er altid med i haven. Han skal liiiige se hvad jeg laver. ;)

Min Hedera 'Canadiensis Variegata', som jeg er blevet helt vild glad for.
Synes at bladene er ufatteligt smukke. 


Har lavet en stor potte med en, planterne fandt jeg hos Rema i foråret til en tyver.
Den har været så køn hele sommeren, håber den kan klare det danske vintervejr.10 kommentarer:

 1. Kan også godt lide dine frøstande og stor skælhoved skal ind i min have til næste år,di store efeu er også rigtig fin i den store trækrukke, selv på en regnfuld dag giver det stemning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit. Tak for dit besøg. Det er hyggeligt. Og jo - jeg er efeufan. Samler på dem i alle afskygninger. Det kan blive en hel lidenskab, - og dem kan vi vel aldrig få for mange af? ;)

   Slet
 2. Hej Eva.Er da helt forelsket i din smukke efeu...............fantastiske blade.
  Ja !!! vi skal nok vænne os til regnen.................men håber på nogle gode dage i denne uge.
  God ide med lidt stedsegrønt i haven,Jeg kan slet ikke undvære mine formklippede buskbom-taks og thuja..............for ikke at glemme mine to flotte laurbærbuske.
  Det gir dejlig struktur i haven når alt andet er visnet ned.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har en del, og uden at det skal blive for meget, kunne jeg godt tænke mig lidt mere stramt. Jeg kan godt lide det vilde, men det skal jo helst have lidt modspil. Du har jo dine flotte klippede buskbom, som jeg har kigget på flere gange. Den er supersmuk.

   Slet
 3. Selv på en regnvejrsdag er der - naturligvis ;-) - skønt i din have. Flot ide med det hjemmelavede stativ til din efeu. Jeg piler lige over på Pinterest og henter flere inspirationer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Jo tak - stativet er blot "bygge" togskinner, købt i Bauhaus, de er nemlig til at bue, og har små tværstænger så det er nemt at føre planterne op. Tænker at den kan være fin om vinteren også.

   Slet
 4. Hej. Det er en flot sensommerhave du har. Jeg kan godt lide alt det grønne, det ser så velplejet ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Birgitte. Mest af alt tror jeg bare at det stedsegrønne er roen, eller havens skelet. Jeg passer det så godt jeg kan, med arbejde i byen. Men det er jo det skønne, at kunne gå ud og pusle og være kreativ.

   Slet
 5. Kære Eva

  Din have er så vidunderlig stemningsfuld. Jeg er begejstret for alle dine kreative påhit, man kan se rundt omkring. Dine buer med stedsegrønt husker jeg tydeligt fra mit besøg hos dig for snart længe siden. Jeg synes, du har formået at skabe et personligt og anderledes univers. Godt gået. Jeg husker, Anne Justs afsluttende bemærkning i den allersidste Haven i Hune. Nok fordi jeg først så udsendelsen efter hendes død. "Jeg har et godt råd til alle jer, som gerne vil have en duelig have. Selvom jeg står for blomster for roser for de dejlige farver, så må jeg da sige: Skal man til at starte en have, skal man sørge for at få anbragt noget stedsegrønt lige med det samme...... Det var så det sidste gode råd fra mig. Nu må I i gang med at klare jer selv." Så var det lige, at jeg fik en klump i halsen. Når jeg er fristet til at slagte min kolloenorme rhododendron, tænker jeg på hende. Det var bl.a. også derfor jeg valgte at plante efeu på 8-10 m rionet mod min havenabo. Stedsegrønt må der til. Men thujaerne kan du beholde for dig selv ;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har haft det som dig med thuja, men det er som om jeg er modnet og har taget nåde over dem. De er i hvert fald inde i varmen nu. Jeg former dem selv og kan godt lide at se på dem om vinteren, og som havens faste 'beboere'.

   Slet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...