Judaspenge - og rød tvetand

2014 gav en masse Judaspenge i haven. Det var et skønt skue, - og de holdt flot.

Judaspenge - lunaria - som hos mig i år var i flere nuancer, nogle lilla andre mere purpur

Og af de mere vilde skal nævnes -rød tvetand, lamium purpureum 

Kommentarer

 1. Anonym1/07/2015

  Rød Tvetand fulgte med en plante jeg fikk fra bestemors hage i 2014. Den spredde seg til hele Hagen ! Den blir jeg nok ikke kvit :( så ugress i min hage nå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har selv haft det på samme måde, men har skiftet mening, da jeg begyndte at lave blomsterbuketter af blomsterne. :)

   Slet
 2. Hej Eva!
  Som altid fantastiske og sanselige billeder, en nydelse at kigge! Flot ny header:-) Jeg "dyrker" også tvetand, den gule med den violet midte, de står et sted blandt andre dyrkede vilde. Sidste år kom der også judaspenge frem, som jeg glæder mig til at flytte i år.
  Ha en god aften hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde hilsen som altid Anette. Jeg synes at min have godt må rumme lidt naturlighed også, jeg har bede der er mere "tidy", men i hjørner og under hækken dør jeg absolut ikke af lidt naturlig vildskab. Kigger man tæt på dem er de faktisk også smukke. (synes jeg). Har sået alle mine judaspenge frø i november, - for det gjorde jeg også i forrige år, og der gik det så godt. Så nu er jeg spændt på resultatet.

   Slet
 3. Kære Eva

  Du er afgjort den blå farves dronning. Dine judaspenge er uimodståelige. Jeg har forsøgt at indføre den i min lille have, men indtil videre er det desværre ikke blevet til så mange. Måske fordi min lille plet er proppet så meget til, at den har svært ved at få fodfæste. Håber 2015 bliver året, hvor den dukker op flere steder.

  Godt nytår til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nette, - mind mig om at jeg skal tage frø til dig. Jeg har desværre sået alle mine frø i haven i november. Krydser fingre for dig, men ellers siger du bare til.

   Slet
 4. Tak for påmindelsen om, at Judaspenge bør flytte ind i min have - har set den så mange steder i løbet af året - og den mangler helt sikkert i min have!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig at den gammeldags plante er så populær. Men den giver også en smuk blomstring i det tidlige forår. :) Og det synes vi vel alle er lækkert lækkert mums mums

   Slet
 5. En av mina favoriter faktiskt.Vad mycket fint du bjuder på och det var så kul att jag hittade hit.
  Var i Danmark bor du?
  Hade ev tänkt och ta en Danmarkstur i sommar.
  Ha det gott
  Annika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bor i Greve - tæl på København.

   Slet
 6. Nu blev det konstigt här.
  Det var så kul att jag hittade hit till din blogg menar jag.
  Annika

  SvarSlet
  Svar
  1. Så glad for nye læsere, Du er hjertelig velkommen. :)

   Slet
 7. Jeg er også blevet så glad for den rødlilla Judaspenge - jeg har haft fokus på at få mange småplanter i gang her til bedene i By-gården. Jeg håber det bliver en fest til foråret når vi rigtig trænger til at få overflod af blomster og farver ovenpå vinteren.
  Jeg trøster mig med dine skønne billeder så længe og sår flere frø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder skønt Berit. Tænkte faktisk på at jeg skulle på irisjagt i år. Vil gerne finde sibirisk iris i andre farver end min blå, lidt mere gængse. De må gerne have høje stængler. Jeg må vist lige kigge over forbi bloggen hos dig ;) Har du nogle du specielt anbefaler. Jeg har germansk iris, men de er lidt besværlige med de knolde som skal ligge bar over jorden her hos mig. Så har jeg langt større held med sibirisk iris.

   Slet
 8. Kære Eva.

  Åh, jeg ELSKER Judaspenge. Den med de purpurfarvede ben, er skøn og forefindes desværre ikke i vores have. Her har de grønne ben. Dyt dyt, ska` vi byt`? Og lave et lille frøbytte? Måske jeg har en eller anden pivfræk lille frø-sag, som kunne lokke dig?

  Knus og varme hilsner......nu er dagen tiltaget med 19 minutter:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej søde Jytte. Jeg har ingen frø. Dem jeg havde såede jeg rub og stub af, for at fråse i det her til foråret. Men skal nok se om der er nogle med lilla stængler til foråret. Tror det er lidt tilfældigt hvad jeg får, for jeg havde kun en plante med de mørke stængler sidste år. De andre var grønne. :) Ønsker mig også den sort med de brogede blade. Den ville jeg ELSKE at få fingrene i.

   Slet

Send en kommentar

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Populære indlæg fra denne blog

Espalier - i den naturlige stil.

Det smukkeste træ i haven...lige nu

En tur til Tadre mølle