Vi går mod lysere tider

Jeg er helt rørt over alle de utroligt søde hilsner, jeg har fået i forbindelse med min kommende bog, 'Haveelskernes haver'. Tak skal I have, - jeg sætter kæmpestor pris på jeres glade feedback. Det er jo usikkert, når man ikke ved om man er skåren af rette stof til at være forfatter, men jeg kastede mig alligevel ud i det. Det var jo værd at forsøge sig. Og heldigvis for det, for nu er den snart på trapperne. Det tog tid, - og netop som jeg så ud til at lykkes med at få den første rå ide ned på papir, gik min søde mor bort.

Det var en svær tid som fulgte, og i lang tid troede jeg ikke at jeg kunne klare det. Men tiden heler... og selvom jeg stadig har - og nok altid vil have en stor sorg, går livet jo videre.
Jeg er taknemmelig for den tid, jeg havde i haven da jeg var meget ked af det. Den gav mig en fornyet tro på at alting nok skal gå, når man sådan roder lidt i jorden, og planter løgblomster, - med henblik på et flot forårsflor. Så bliver man gladere.

Jeg drømmer mig hurtigt væk fra vinteres mørke når jeg tænker på tulipanerne der kommer til foråret.


Man tror igen, at det hele snart ser meget lysere ud, selv når det er årets mørkeste tid. For der er intet som tulipaner der kan få mig til at drømme om forår. Og det er endnu en af de ting haven kan.

Et sted læste jeg forleden ordene: "Gardening is much cheaper than therapy, and you get tomatoes!" Det var noget af det mest positive, jeg har læst! For så simpelt er det jo. :) At gå i haven og finde ro. Få puslet lidt, både med det indvendige, men også med det praktiske med at gøre haven klar, - ordne, grave løg, klippe, rive og lave stilleben og pynte lidt op. Kort sagt: Være lidt god ved sig selv. Så ser verden lidt lysere ud. Og man får fornyet energi.

Håber at flere vil få øjnene op for den store gave haven er. Og jeg er altid glad når jeg kommer ind igen, uanset hvor mange timer jeg har været derude. Lige nu længes vi alle efter forår, og erantis er begyndt at pible op ad jorden hos mange. Og hvor skal det dog blive dejligt!

En buket som står på bordet i stuen. Det er ikke fra haven, men kønne er de nu alligevel.

Kommentarer

 1. Det skal det nemlig...det bliver ualmindelig SKØNT atter at tilbringe timer derude i paradiset :)

  SvarSlet
 2. P.S. Mit havemotto er forøvrigt: "Gardening is like taking a deep breath of happiness" :)

  SvarSlet
  Svar
  1. I love it Esther :) Håber vi snart ses. Kh Eva

   Slet
 3. Der er altid noget at glæde sig til, når man har have. Det er bare en skam at det ikke går op for alle haveejere. Hvor mange vitaminer og ren lykke der ligger gemt derude i jorden.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette
   Jeg ved godt du også har fundet vejen til den hemmelige vitaminbombe. ;) vi kan jo slet ikke klare os uden. Det er nu slet ikke så tosset vel? Tænk over alle de glæder der venter blot i år.
   Knus
   Eva

   Slet
 4. Og dine ord passer så smukt til tulipanerne/farverne:-)
  Ja haven er utrolig dejlig, og en af de glæder der stille og roligt sniger sig under huden og bare vokser med tiden, er min oplevelse.
  Kærlige hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du så evigt ret i. Tak for de kloge ord Anette.
   Kærligst Eva

   Slet
 5. Dette var fine ord å ta med seg i dagen! Å miste sin mor må være tungt, jeg kvier meg til min går bort. Hun nærmer seg 90 år, men fremdeles kan jeg besøke henne hver uke. Nå blomstrer både klosterklokker og snøklokker i hagen min, så det er nok ikke mange ukene til krokusene lyser opp med sine gule, hvite og lilla blomster. Deilige tider i vente! klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du heldig Anne-Kristin
   Ville ønske at min mor havde nået at se min søn vokse op. De var meget knyttede de to. Vil mindes min mor med buketter fra egen have. Måske plante nogle vintergækker på graven i år. Det tror jeg faktisk kunne være så fint. Tak fordi du fik mig på de tanker.
   Klem

   Slet
 6. Jeg ser også frem til at komme i haven igen, og allerede i går spurte min yngste datter på 5 år om hvornår skal vi ud og så ærter i haven :) - så jeg er ikke den eneste herhjemme som glæder sig til foråret :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære tim
   Hvor er du en heldig mand. Jeg prøver hvert år med Frode, men det bider ikke rigtigt på ham. Nyd den skønne tid sammen i haven

   Kh
   Eva

   Slet
 7. Meget kære Eva.

  Jeg nikker samtykkende til alle dine smukke ord, om ALT det haven kan. Jeg dyrker have af lyst, men nogle gange også af nød. Det skal ikke være nogen hemmelighed. Jeg er dybt taknemlig for haven og alt, hvad den gør for mit fysiske og især psykiske velbefindende.

  Af havens cyklus kan man lære meget om livet. Haven har hjulpet mig igennem store sorger og kriser. Her i efteråret lagde jeg omkring 3000 narcisløg for og til min kære lillesøster, som var blevet diagnosticeret med en meget alvorlig form for cancer. Jeg fandt mening i denne beskæftigelse, i en tid, hvor alt forekom tomt, meningsløst og ubærligt.

  Jeg er så glad for at høre, at din have har hjulpet dig så meget igennem sorgen over tabet af din mor. Og hun må sidde og smile på sin lille lyseblå sky, - og være meget meget stolt af, at du nu har fået, udgivet din første bog.

  Tak for dit hudløst ærlige indlæg. Jeg synes, at sådan en personlig fortælling, gør en verden til forskel.

  Knus og kærlige tanker til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Som altid er vi rørende enige. Haven er et helle. Og det stof drømme er gjort af. I hvert fald mine. Siden jeg var en lille pige og plukkede buketter på alle byens ukendte steder og hemmelige blomstermarker, har jeg drømt om blomster fra egen have som jeg bare kunne plukke løs af. At man nu er herre over egen have. Og dermed kan sætte alle de tulipaner og narcisser og alt det andet, du og jeg har gravet ned i år, er jo i den grad det mest livsbekræftende, man kan foretage sig.
   Håber solstrålerne finder vej til mors og vil skinne på dit dejlige ansigt. Jeg sender dig mine bedste tanker. Har ikke ord for hvordan du må have det sødeste Jytte.

   Kærligste
   Tanker og knus fra mig til dig

   Slet
 8. Kære Eva.Et dejligt og rørende indlæg.
  Og jeg er rigtig glad for at haven har hjulpet dig lidt over din store sorg.
  Savner også stadig min mor der gik bort for nogle år siden ............men både min søster og jeg har ført hendes have passion videre-
  Nu kan vi kun vente på det længe ventede forår,men jeg hygger mig med mine havebøger og blade imens.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Jette. Man vil jo nok altid savne sin mor, uanset hvor lang der går. Det lyder hyggeligt med armchair gardening hos dig Jette.
   God weekend til dig også
   Knus
   Eva

   Slet

Send en kommentar

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Populære indlæg fra denne blog

Espalier - i den naturlige stil.

Det smukkeste træ i haven...lige nu

En tur til Tadre mølle