torsdag den 12. februar 2015

Tid til at så valmuer nu

Jeg har været så heldig at få/bytte mig til en del valmuer i år, så jeg er meget spændt på at se hvad der kommer. Hvis du ikke allerede har sået valmuer, kan du med fordel så dem nu. De vil så kvittere med tidligere blomstring.

Man kan også vente, eller bedre, så med nogle ugers mellemrum, for at få blomstring over en længere periode. Der er MANGE forskellige farver og sorter, foruden den velkendte kornvalmue, som vi kender og elsker når de pryder Danmarks markerne i maj og juni.

Disse var nogle jeg blev meget forelsket i da jeg var på en havetur med et par veninder. De er ikke helt almindelige. Men jeg kan jo også godt lide tofarvede blomster. Besøg evt. Albinus Frø, de har et stort og varieret udbud.


16 kommentarer:

 1. Smukke valmuer og er helt forelsket i billederne af vintergækkerne herunder. Et spejl var en god idé
  Dejlig blog du har her, har været rundt og kigge lidt.
  Klem Lonni

  SvarSlet
 2. Uhmmm......jeg har kameraet, men men.... nu må jeg snart på youtube, så kan jeg vel lære lidt ;-). Dine billeder er bare så fantastiske, fordi man får så mange detaljer og undres igen og igen over vores forunderlige, uendelige, skønne, barske, skræmmende, bedårende, overraskende, vidunderlige natur :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Naturen er forunderlig. Tak igen for dine søde ord. Jeg har ledt efter frø til denne valmue. Den er særlig skøn.

   Slet
 3. Skønne makrobilleder af denne Dannebrogs valmue. Jeg tror desværre, at alting står for tæt hos mig, for sidste år smed jeg frø i flere bede, men det blev kun til nogle meget få blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke det er en dannebrogsvalmue. Men vil kigge videre efter den. Nogle af valmuerne var mørke og andre lyse i midten.

   Slet
 4. nøøøøj hvor er det nogen flotte billeder. Jeg har frø af hele 3 forskellige farver (hurra for gavmilde havefolk) - så nu må jeg ud og spredså :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Har også fået af gavmilde havefolk. ;) Så spændende, hvad der kommer.
   Kh
   Eva

   Slet
 5. Vidunderlige billeder Eva! Valmuen er også en skøn blomst! God weekend kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Også god weekend til dig og dine
   kh
   Eva

   Slet
 6. Vakkert! Men sår du ute, da? Her er hagen dekket av snø...

  SvarSlet
  Svar
  1. Javist, og indimellem har det været fint havevejr. Det er dog blevet koldere igen nu. Brrrrrrhhhhh

   Slet
 7. Ååååh, vidundelig vakre valmuer. Som mykt silkepapir. Jeg får aldri nok av dem. Så heldig du er som kan så dem nå. Her er det for tidlig, da snøen fortsatt ligger. Men snart er det tid. Jeg har også fått mange sorter i år. Lykke til med dine.
  Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Jannicke
   Vi har ingen sne fået i år, kun ganske lidt. Og det forsvandt hurtigt igen.
   Jeg har revet bort lidt visne blade, og har spredsået frøene nu. Så er der kun ventetid i nogle måneder endnu.

   Slet
 8. Vakre valmuer! Samler du frø fra egne planter, og beholder de i så fall farge og tegninger? Jeg har visst ikke sådd valmuer, men har et stort bed med gamle Orientvalmuer som jeg også synes er flotte. Lykke til med spiringen og takk for flotte bilder!

  SvarSlet
 9. Hej Bille.
  Jeg prøvede orientvalmuer sidste år, de var flotte, men jeg tror nu alligevel at mit hjerte banker mest for de frøsåede. Det er noget med barndomsminder også. ;) Kan huske min far kørte mig 15 km for at vise mig en lilla valmuemark. Jeg var lige ved at besvime da jeg så den. Vi kørte tilbage flere år på samme tid, det var et flot syn.

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...