fredag den 3. april 2015

Lad blot forårsfesten gå igang!

Snart springer alle træerne ud. Og løgfloret er allerede igang. Jeg glæder mig hvert år til at gense specielt et sted. Nemlig Landbohøjskolens have i København. Hvor magnoliaerne er HELT OVERDÅDIGT lækre. 

Hvem kan ikke savle over disse blomster, som for mig er noget af det mest luksuriøse, man kan have i sin have. Jeg glæder mig til mit eget magnoliatræ bliver stort en dag, men jeg vil nu nyde hvert års blomstring på vejen dertil alligevel. Vi må nyde nuet. Tage det ind! Dufte, mærke, sanse og gemme det i os selv!Grund til mismod eller FEST?
En god ven sagde engang, at han godt kunne blive lidt mismodig, når han tænkte på at han måske kun skulle se magnoliaen springe ud et vist antal gange i resten af hans liv. Det forstod jeg godt, men det gør jo bare at man sætter endnu mere pris på det! Det er en FEST! Vi burde næsten fejre det som de fejrer kirsebærtræerne i Japan.


Min drøm for de offentlige rum i Danmark er...

Jeg drømmer om, at der en dag kommer flere blomstrende træer i de offentlige rum. Jeg synes i høj grad, at der sagtens kan være plads til blomstrende træer, der bringer årstiden nærmere! Det er netop lige det som de markante magnoliaer gør for mig.

Som den første erantis - og vintergæk. Vi mærker årstiderne meget mere når vi følger dem, og alt ikke ligner hinanden. Jeg holder meget af lind, platan, sorbus og elm, men hvor ville det være en VIDUNDERLIG TANKE, hvis en landskabsarkitekt tænkte de blomstrende træer ind i det offentlige rum. Er jeg den eneste der tænker sådan?
Prøv at forestil dig det smukke storkespringvand, med blomstrende træer at sidde under ved bænkene? Kunne det ikke være skønt? 

Det flotte brolæggerarbejde, der er gjort, ville ikke blive mindre smukt af nogle træer, der kan bringe lidt liv til Amagertorv. Eller hvad med en Magnoliaskov langs havnefronten, hvor der efterhånden er blevet så goldt og koldt, at man tænker at ingen kan trives i disse områder? Som Le Kuan Yew, der for 40 år siden i Singapore, besluttede at det skulle være slut med den beton- og asfaltjungle, fordi man ikke mente at mennesket trives der. Der SKULLE fremover være adgang til grønt alle steder hvor man befinder sig. Fx de lange kanaler, på huse. Og community gardens voksede bl.a. op i byen, så beboerne kunne hjælpe til med at forvandle byen, som idag ser helt anderledes grøn og frodig ud*.

*Set i MONTY DONS TV-PROGRAM - AROUND THE WORLD IN 80 GARDENS.

Alle fotos i dette indlæg er fra Landbohøjskolens have på Frederiksberg, som jeg vil opfordre alle til at besøge. Rigtig god påske derude i haverne. Nu går forårsfesten igang!

Knus og fortsat rigtig god påske derude i haverne!
Eva9 kommentarer:

 1. Körsbär och magnolian är ju bara så underbar på våren här tar det not ett bra tag till innan de slår ut
  Önskar dig en fin och skön Påsk
  Kram Meta

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Meta. Hoppas du havde en fin Påsk også?
   Kram
   Eva

   Slet
 2. Kære Eva Fuldkommen enig, vi flere magnolie træer ville være fantastisk! Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Tina....Der er for lidt af det skønne... Vil vil have mere ;)
   kh
   Eva

   Slet
 3. Godaften Eva.Jeg elsker min smukke magnolie...........Susan.Glæder mig hvert år til den blomstre.
  Og har da også en meget smuk japansk kirsebær.
  Det er et skønt syn når alle træerne i min have blomstre.
  Smukke billeder du viser.
  Og fortsat god påske knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette. Håber du havde en dejlig blogfødselsdag. ;)

   Slet
 4. Oj det hadde vært flott å reist dit og sett dette vakre synet:) Du blogger kanskje nærmere slik at vi får se det?:)

  SvarSlet
 5. nå har jeg gått en god runde i ditt bloggeland, og sukk så vakre bilder, og mange flotte tips til steder å besøke:) Jeg har vært mye i danmark, vi er der gjerne et par ganger i året. Og nå fikk jeg veldig lyst til å reise på garden party på Mors:) Og kensington roof garden.... jeg er i london nesten annehver måned, og har aldri kommet meg dit. Jeg har vært mange andre steder i London, men ikke til denne vakre takhagen. Så det må jeg jo nå i mai:):) Takker mase for tips og inspirasjon:) Han en flott dag:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda... Hvor er du heldig, der er så meget at se i London, og jeg vil også gerne tilbage til Kensington roof garden. DU MÅ besøge Tante Grøn til gardenparty på Mors. Det er en ubeskrivelig dejlig have.
   God fornojelse med havebesøg i år.

   kh
   Eva

   Slet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...