tirsdag den 20. oktober 2015

VINTERTID OG STJERNESTUNDER Blomster & grene - Kogler & kranse

En inspirationsbog for livsnydere og dem, der holder af at omgive sig med noget smukt
For Margit Engen begynder forberedelserne til vinterhalvårets udsmykninger og årets juledekorationer allerede om efteråret med gåture i skoven, hvor der samles kogler, grene med mos og andre naturmaterialer. Også en tur i haven kan fx bidrage med kristtorn, cypres og hønseben. Det er ikke nogen hemmelighed, at hun begejstres af naturen, og hvad den frembringer. 

Som Claus Dalby skriver i sit forord til bogen: “Netop det naturlige er Margits særkende … Hendes farvesans er unik, og der er meget at svælge i, når man studerer Peter Bilde Foghs billeder. Det er tydeligt, at de to har arbejdet sammen gennem mange år, og Peters fotos får det bedste frem i Margits modeller.”

I 'VINTERTID OG STJERNESTUNDER' er der både ideer og eksempler på udsmykning udendørs og indenfor – kranse, koglerier og vintervaser. Det er først og fremmest Margit Engen og Peter Bilde Foghs ønske at inspirere læseren til at lave egne kreationer, men fremstillingen af de udvalgte dekorationer vises også trin for trin.Du kan se et uddrag af bogen her i bladrekopi. Jeg glæder mig stort til at den udkommer torsdag 29/10.
Pssst! Den kan allerede nu forudbestilles online, hvis du gerne vil igang med julerierne.

Margit er en af mine kæreste og nærmeste haveveninder, og jeg kan på det varmeste anbefale hendes og Peters udgivelser. Margit har sin helt egne personlige og meget smukke have- og dekorationsstil. Og hun deler i bøgerne gavmildt ud af tips og tricks, så jeg kan lære at lave noget pænt, og samtidigt elsker jeg at Margit har et øje for det naturlige. Hendes evne til at se guld, hvor andre fx blot ser grannåle, - er fænomenal. Hun evner at bruge naturens egen skønhed og få et friskt look ud af det på en og samme tidMargit er desuden en af HAVEELSKERNE fra min bog HAVEELSKERNES HAVER, der udkom på Nyt Nordisk Forlag tidligere på året. 
MARGIT ENGEN (f. 1955) er uddannet blomsterbinder og har haft forretning i Knabrostræde i København samt i Hørsholm og drev indtil 2011 blomsterbinderi fra eget væksthus med bestillingsopgaver til virksomheder og private. Margit har i samarbejde med Peter Bilde Fogh udgivet bøgerne ENGEN, HAVEN OG BLOMSTEN og JULEFRYD & ENGLELYD og har desuden bidraget til bogen Blomstrende borde – 20 blomsterkunstnere dækker op af Nina Ewald.

PETER BILDE FOGH (f. 1965) er uddannet reklame- og portrætfotograf og har siden 1994 arbejdet som selvstændig med fotografering af blomster, planter, haver, livstil og portrætter for magasiner og ugeblade i hele Europa samt leveret billeder til en række have- og blomsterbøger.


9 kommentarer:

 1. Er bestilt og jeg glæder mig :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre Margit :)

   Knus
   Eva

   Slet
 2. Kære Eva.

  Jeg håber virkelig, at denne bog kommer til at ligge under juletræet til mig iår, da jeg er stor Margit Engen fan, og har alle hendes dejlige bøger. De er alle rene sjælevarmere.

  Blæsevejrsknus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn
   Det er jo lige hvad de er. Med Margit er man altid i godt selskab. Heldigvis nåede jeg lige st samle kogler og kastanjer og andre lækkerier inden regnvejret kom så mit juledekorationslager er fyldt op med gode sager.
   Nu mangler jeg blot at der kommer en ledig weekenddag til de hyggelige pyntesysler. Det gør mig ikke noget at vi når lidt længere hen.
   Hils de skønne på bakken i Flade

   Knus
   Eva

   Slet
 3. Købte den inde på Grønttorvet i lørdags - vild med hendes ideer - alt er bare så godt tænkt og smukt. Billederne er smukke. En must-have-bog - det må du gerne hilse hende og sige ;-)

  SvarSlet
 4. kære Leif

  Det bliver Margit glad for at høre, - tak for det.

  Håber du og Susanne skal hygge med juledekorationerne. Hun er også bare så god til at skabe stemning og hygge i hjemmet - så det ser bragende godt ud.

  Hav det godt
  knus
  Eva

  SvarSlet
 5. Ja, jeg regner også med at Susanne og jeg skal ha en tur ind på Grønttorvet til jul. Hun er superdygtig, får masser af gode ideer fra hende.
  Vi ses lige pludselig.
  Kram

  SvarSlet
 6. Jeg er stor fan af Margit Engens kreativitet og af Peter Bildes fotografier, jeg glæder mig til at se deres nye bog:-)

  SvarSlet
 7. Det ser spændende ud. Dejligt med et livsnyder syn. Havehilsner

  SvarSlet

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...