Salige Salix

Jeg bliver helt salig, og varm om hjertet når jeg kigger på vores Salix Tristis - Guld hængepil for tiden. Den er sådan en fin størrelse, og jeg tror jeg vil forsøge at holde den nede så den ikke bliver meget større end den er nu. Ved udemærket godt - at det er lidt af en opgave, for de har ret kraftig vækst. Det anbefales i øvrigt også her!

Her kan I se den. Det jeg specielt godt kan lide ved den er at den giver dejlig flimrende skygge.Uden at være for bastant og lukke lyset helt ude. Lige nu giver den lysegrønne blade, på gule stængler. Ret smukt. Og i efteråret er den også smuk. Se evt. her.


Måske er det på grund af de gule stængler at den har kælenavnet Guld hængepil?

Den nye hjemmelavede obelisk med rosen Ghislaine de Feligonde som vi fik plantet til i weekenden.

God 1. maj til I dejlige haveblogvenner derude. 
Nu er det skønne vejr her. I det mindste for nogle dage.
I eftermiddag skal jeg ud og nyde det i haven.
Og plante lidt nye skønheder fra weekendens plantemarked i Lyngby.

Kommentarer

 1. Hvor er den skøn din guld-hængepil :-) Jeg kan godt forstå, at du gerne vil holde den i denne størrelse for den har da har da en perfekt størrelse, som den er lige nu.

  SvarSlet
 2. Den ser hel fortryllende ud, og sikke fantastiske billeder...
  god 1. maj til dig også, jeg vil også i haven og få plantet mine 'fund' fra plantemarked..
  god arbejdslyst.. fru.leger

  SvarSlet
 3. Jeg har længe kigget på dit fine piletræ.. Jeg har selv brug for et træ, som hurtig vokser til en pæn størrelse. Jeg har kigget efter denne salix, når jeg har været på planteskole, men forgæves.. :-(

  Dejlige billeder Eva.. :-)

  SvarSlet
 4. Den er skøn også på afstand, der er en ca. 500 meter herfra, den står bare og lyser op i landskabet, og er stort set køn hele året rundt.

  SvarSlet
 5. Smuk pil. Og det e rda en okay stor rose har du lige købt den. For min er frosset en del tilbage igen i år så den ser ikke ud af så meget som din, men det e ren super dejlig rose den bliver du glad for.

  Hilsen helle

  SvarSlet
 6. Kan godt forstå du holder af din pil, den har en skøn farve lige nu :-)

  SvarSlet
 7. årh, den ser dejlig ud..... men farverne i haverne er nu også specielt dejlige i øjeblikket, jeg elsker det her splitsekund, hvor træerne har fået nye blade, men ikke er blevet mørkegrønne endnu. Glæder mig næsten til at jeg skal på arbejde i morgen, og nyde de lysegrønne træer fra mit morgentog.

  SvarSlet
 8. Hej Eva. Aij hvor er den flot, den guldhængepil. Farven er helt speciel. Din obelisk er også skøn. Det bliver flot, når rosen vokser op og der kommer blomster.

  SvarSlet
 9. Jeg er SÅ vil med dit piletræ. Faktisk spurgte jeg efter det i dag på planteskolen, men de havde det desværre ikke. Nu håber jeg de kan skaffe det hjem til mig.

  Min handymand spør om din mand har så en vejleding til din obelisk, det er vist lige et projekt for ham :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 10. Hej Eva - elsker bare hængepil! Har også selv en i haven, som er plantet med inspiration fra børneprogrammet "den hvide sten" :-)
  Obelisken er virkelig fin!! Jeg tilslutter mig Anne-Mettes ønske om en opskrift...
  Kh. Lone

  SvarSlet
 11. Åh altså, den obelisk er godt nok flot! Hvad har du sat på toppen?
  Din hængepil er salig så fin i både løv og farver og det er sådan et syn man kan glæde sig over når man kikker ud i sin have.
  Det var hyggeligt at møde dig IRL i søndags og tak for dejlig kaffe - det er simpelthen så skønt at vi kan mødes rundt om i landet:)

  SvarSlet
 12. Hej Eva !

  Tack för ditt tips om hängpilen ... den ser helt fantastisk ut ... och är snabbväxande !!

  Passade på att kika runt på din fantastiska blogg och bara njuter av alla vackra bilder från din have ... vilket paradis du har !

  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvarSlet

Send en kommentar

Læg gerne en hilsen eller en kommentar og få min sol til at skinne.

Kærlige hilsener Eva

Populære indlæg fra denne blog

Det smukkeste træ i haven...lige nu

Anne Just's vidunderlige
kringle fra kaffehuset

Espalier - i den naturlige stil.